گرمازدگی و راههای پیشگیری از آن
گروه جامعه: کارشناسان گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توصیههای لازم را برای پیشگیری از گرمازدگی ارایه کردند. وجود روغن و چربی مازاد در مواد غذایی پرچرب و سرخ شده فرآیند هضم را مشکل میکند و احساس سوزش در معده و همچنین مری به همراه دارد بنابراین باید با افزایش […]
مصرف مواد غذایی تازه و زودهضم مانند میوه های تازه، سبزیجات، سالاد و غیره برای روزهای گرم و پیشگیری از گرمازدگی مفید است. برای هضم بهتر غذا حتما سعی شود غدا در مکانهای خنک و به دور از گرمای شدید صرف شود.استفاده از میوههای آبدار به عنوان مکملی برای تامین آب بدن و مقابله با گرمازدگی بسیار مفید است. مصرف شربتهای سنتی مثل خاکشیر یا تخم شربتی کمک بزرگی به رفع گرمازدگی و کم آبی بدن میکند.
باید از مصرف شربتهایی که مواد قندی بالا دارند خودداری شود؛ در روزهای گرم سال شربتهایی در بازار عرضه میشود که هیچگونه برچسب وزارت بهداشت و سیب سلامت را ندارند بنابراین هنگام خرید به پروانه بهره برداری، تاریخ تولید و تاریخ انقضای آنها توجه و دقت کافی شود.از مصرف غذاهای شور خودداری شود زیرا نمک باعث خروج آب بیشتری از بدن میشود و بدن را در معرض کم آبی قرار میدهد.
مصرف شیرینی و شکر نیز باید کاهش یابد زیرا بدن برای سوخت و ساز قندها، به آب نیاز دارد و مصرف مواد شیرین از جمله شربتهای شیرین، نوشابه، نیاز بدن به آب را افزایش میدهند و ممکن است عوارض گرمازدگی را تشدید کنند.گرما زودرس در خوزستان از اوایل امسال شروع شده و در حالی که هنوز در فصل بهار هستیم روز چهارشنبه ۱۲ خرداد، ادارات و بانکهای ۱۷ شهرستان خوزستان به دلیل گرمای بالای ۴۹ درجه تعطیل شدند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰