گروه اقتصادی:در هفته گذشته، سکه تمام توانست افزایش قیمت را تجربه کند و به بهای ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار نیز تومان برسد. محدوده مقاومتی ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی در بازار سکه اهمیت زیادی دارد. تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که سکه بالای این محدوده مقاومتی باقی بماند، خریداران بیشتری به بازار وارد خواهد شد.
به گفته فعالان بازار سکه تا زمانی که دلار بالای محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی قرار داشته باشد سکهبازان انتظار افت معناداری برای این فلز گرانبهای داخلی را نخواهند داشت. این درحالیست که اگر سکه تمام وارد کانال ۱۱ میلیون تومانی شود، آن زمان این احتمال که شیب افزایش قیمت تندتر شود نیز وجود دارد.در بازار دلار نیز در هفته گذشته بعد از اظهارات عراقچی که اعلام کرد، شخصا مطمئن نیستم که در این دور، مذاکرات به پایان برسد. این سیگنال را به بازار داد که به نظر نمیرسد تا پایان انتخابات خبری از احیای برجام باشد، در چنین وضعیتی دلار تا نزدیک قیمت ۲۵ هزار تومان نیز پیشروی کرد، اما با دخالت بانک مرکزی و تزریق ارز به بازار، قیمتها دوباره به کانال ۲۳ هزار تومانی بازگشت. این در حالیست که طی دو هفته اخیر دلار افزایش ۲ هزار تومانی را تجربه کرده است.
دو عامل موثر در بازار سکه و طلا
محمد کشتیآرای نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به اینکه افزایش اخیر قیمت طلا و سکه در بازار تحت تاثیر دو عامل بوده است، اظهار داشت: در وهله اول با افزایش قیمت جهانی طلا، قیمتها در بازار داخل نیز با افزایش روبرو شد، در حالی که طی دو ماه اخیر هر اونس طلا در کانال ۱۷۰۰ دلاری قرار داشت، اما اونس جهانی طی این چند وقت به کانال ۱۹۰۰ دلاری وارد شده، هرچند در این کانال در نوسان، اما همین عامل به یک محرک برای افزایش قیمت طلا در بازار داخلی تبدیل شده است.
وی افزود: در وهله دوم نیز افزایش قیمت ارز تاثیر بسیار زیادی بر روی رشد قیمت طلا و سکه در بازار داخل شده، به طوری که در حال حاضر هر گرم طلای ۱۸ عیار در محدوده یک میلیون و ۸۰ هزار تومانی قرار دارد و سکه تمام نیز محدوده قیمت ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی در نوسان است.کشتیآرای یادآور شد: تا زمانی که قیمت ارز در بازار داخل و همچنین قیمت طلا در بازار جهانی روند صعودی داشته باشند، قیمتها در داخل نیز با افزایش روبرو خواهند بود، این در حالیست که تقاضایی در بازار وجود ندارد و میزان معاملات به کمترین میزان حد خود رسیده است، در این رابطه کاهش قدرت خرید مردم نیز بسیار اثرگذار بوده و باعث شده تقاضا برای خرید طلا با کاهش بسیار زیادی روبرو شود.
نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: ریسکهای سیاسی و اقتصادی که این روزها بر روی اقتصاد کشور سایه افکنده، از جمله انتخابات ریاست جمهوری و همچنین مذاکرات برجام باعث شده که ابهامات در مورد آینده سیاسی و اقتصادی وجود داشته باشد، بنابراین اگر وضعیت برجام مشخص شده وتحریمها نیز رفع شود، قدر مسلم این موضوع بر روی بازار طلا و سکه بسیار تاثیرگذار بوده و میتواند باعث تعدیل قیمتها شود.
سمت و سوی بازار ارز
سید مرتضی افقه کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به افزایش دوباره نرخ ارز در بازار، گفت: با توجه به اینکه نرخ ارز تحت تاثیر کاهش انتظارات تورمی با افت همراه بود، به دلیل این که مذاکرات برجام فرسایشی شده و هنوز خبر قطعی در این باره اعلام نشده، این طولانی شدن مذاکرات باعث شده که نرخ ارز افزایش قیمت را تجربه کند.
وی با تاکید بر اینکه احیا شدن برجام به تعدیل نرخ ارز منجر خواهد شد، افزود: فضای روانی که امضای مجدد توافق هستهای به وجود میآورد، باعث کاهش قیمت ارز میشود، اما اینکه ما انتظار داشته باشیم نرخ دلار به طور مثال به زیر ۲۰ هزار تومان و یا کمتر از آن بیاید، بسیار بعید است که این مسئله رخ دهد، این در حالیست که در کوتاه مدت ممکن است نرخ ارز تحت تأثیر برجام ثبات داشته باشد، اما اگر بعد از آن همچنان سیاستهای فعلی ادامه پیدا کند نمیتوان امید چندانی داشت که نرخ است ثبات طولانی مدت داشته باشد.
افقه با بیان اینکه تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام از اهمیت بسزایی برخوردار است، یادآور شد: در صورتی که برجام مجدداً شده و تحریمها نیز برداشته شود، در صورتی که ما به FATF نیپوسته باشیم، عملاً رفع تحریمها نیز نمیتواند گرهگشای مشکلات کشور باشد، زیرا زمانی میتوان از مواهب برجام استفاده کرد که روابط مالی و پولی ما به دنیا عادی شود و بتوانیم پول حاصل از فروش نفت خود را به داخل کشور بیاوریم، اما تا زمانی که تکلیف FATF مشخص نشود، مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: تجدیدنظر در سیاستهای اقتصاد کلان که طی سه سال اخیر اجرا شده نیز از جمله مهمترین مسائلی است که باید در دستور کار دولت جدید قرار بگیرد، اگر دوباره همین سیاستها به کار گرفته شود، باز هم با مشکلات اقتصادی روبرو خواهیم بود، حتی زمانی که تحریم نیز وجود نداشته باشد، بنابراین مدیریت داخلی اقتصاد نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و اگر مدیریت ناکارآمد همچنان بر صحنه اقتصاد کلان کشور سایه افکنده باشد، نمیتوانیم انتظار معجره داشته باشیم، بلکه وضعیت فعلی اقتصادی ادامه پیدا خواهد کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰