در زمان مصرف آنتی بیوتیک چه غذا‌هایی بخوریم؟

گروه سلامت: این مهم است که بعد از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک، باکتری های خوب را در روده بازیابی کنید. خوشبختانه گزینه های غذایی بسیاری وجود دارند که با خاصیت پروبیوتیکی، می توانند به بازگرداندن فلور روده شما کمک کنند:   تره فرنگی: تره فرنگی نیز از خانواده پیازها و سیرها است و خواص درمانی […]

گروه سلامت: این مهم است که بعد از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک، باکتری های خوب را در روده بازیابی کنید. خوشبختانه گزینه های غذایی بسیاری وجود دارند که با خاصیت پروبیوتیکی، می توانند به بازگرداندن فلور روده شما کمک کنند:
 
تره فرنگی: تره فرنگی نیز از خانواده پیازها و سیرها است و خواص درمانی مشابهی دارد.تره فرنگی تا ۱۶ درصد حاوی فیبر اینولین است. بخاطر اینولین موجود در آن، تره فرنگی باکتری روده ‌ای سالم را تقویت می‌ کند و منجر به شکست چربی می شود. تره فرنگی ‌همچنین سرشار از فلاونوئیدها است، که از واکنش بدن به استرس اکسیداتیو حمایت می ‌کند.

کاکائو: دانه‌ های کاکائو بسیار خوشمزه و سالم هستند. از شکسته شدن دانه‌ های کاکائو، اکسید نیتریک تولید می‌شود که بر سیستم قلبی عروقی، اثرات مفیدی دارد. کاکائو همچنین منبع خوبی از فلاوانول است. فلاوانول موجود در کاکائو اثرات پروبیوتیک قدرتمندی دارد که با رشد باکتری ‌های مفید روده همراه است. همچنین فوایدی برای قلب دارد.

ماست: معروف ترین غذای پروبیوتیک است و مصرف آن از بروز بسیاری از بیماری‌ ها پیشگیری می‌ کند و با از بین بردن باکتری‌ های بیماری ‌زا موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌ شود. اینطور ثابت شده که بیماران سالمند بستری در بیمارستان با مصرف نوشیدنی حاوی ماست پروبیوتیک کمتر به اسهال ناشی از مصرف مداوم آنتی بیوتیک دچار می شوند.

کلم رنده شده: کلم رنده شده ریز و آب پز کلمی است که توسط باکتری های اسید لاکتیک تخمیر و خرد شده است. این یکی از قدیمی ترین غذاهای سنتی است و در بسیاری از کشورها، به ویژه در اروپا محبوب است. علاوه بر کیفیت پروبیوتیک آن، کلم ترش غنی از فیبر و دارای ویتامین ب، سی و کا است و همچنین سدیم، آهن و منگنز دارد. با این حال، در انتخاب کلم ترش غیر پاستوریزه مطمئن شوید پاستوریزاسیون باکتری زنده و فعال را می کشد.

سیر: یکی دیگر از مواد غذایی مناسب بعد از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک است. سیر با تقویت رشد بیفیدوباکتریوم مفید در روده، به عنوان یک پری بیوتیک عمل می‌ کند. همچنین از رشد باکتری تقویت کننده بیماری، جلوگیری می ‌کند. عصاره سیر ممکن است در کاهش خطر بیماری قلبی موثر باشد و همچنین اثرات آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد میکروبی داشته باشد. سیر همچنین ممکن است فوایدی علیه آسم داشته باشد.