با علائم کمبود ویتامین B۱۲ آشنا شوید

گروه سلامت: کمبود ویتامین B12 می‌تواند به بروز اختلال در سیستم عصبی و گردش خون در بدن منجر شود. به گزارش بهداشت نیوز، ویتامین B12 که با نام کوبالامین نیز شناخته می‌شود، به تنظیم سیستم عصبی بدن کمک می‌کند؛ همچنین این ویتامین در رشد بدن و تشکیل گلبول‌های قرمز نیز نقش دارد.   علائم کمبود […]

گروه سلامت: کمبود ویتامین B12 می‌تواند به بروز اختلال در سیستم عصبی و گردش خون در بدن منجر شود.

به گزارش بهداشت نیوز، ویتامین B12 که با نام کوبالامین نیز شناخته می‌شود، به تنظیم سیستم عصبی بدن کمک می‌کند؛ همچنین این ویتامین در رشد بدن و تشکیل گلبول‌های قرمز نیز نقش دارد.

 

علائم کمبود ویتامین B12
کمبود ویتامین B12 می‌تواند به بروز اختلال در سیستم عصبی و گردش خون در بدن منجر شود. همچنین کمبود ویتامین B12 می‌تواند باعث ابتلای فرد به کم خونی مگالوبلاستیک شود که یک نوع بیماری کم خونی است که در آن، مغز استخوان گلبول‌های قرمز بزرگی با شکل غیرعادی و عملکرد ضعیف تولید می‌کند. بیماری‌های روانی از جمله زوال عقل (دمانس)، بدگمانی (پارانویا)، افسردگی و تغییرات رفتاری می‌تواند نتیجه کمبود ویتامین B12 در بدن باشند. گاهی اوقات، آسیب‌های عصبی وارد شده به بدن در اثر کمبود ویتامین، قابل بازگشت و درمان نخواهند بود. 

کمبود ویتامین B12 می‌تواند باعث ایجاد علائم زیر در بدن گردد:
خستگی و کوفتگی بدن
ضعف
یبوست
کم اشتهایی
کاهش وزن
بی حسی و سوزن سوزن شدن دست و پا
بی تعادلی
گیجی
ضعیف شدن حافظه
درد در قسمت دهان یا زبان

چه غذاهایی حاوی ویتامین B12 هستند؟
ویتامین B12 در مرحله اول در گوشت و فرآورده‌های لبنی یافت می‌شود. بنابراین افرادی که رژیم گیاهخواری دارند بیشتر در معرض کمبود این ویتامین هستند؛ البته غذاهایی نیز وجود دارد که در رژیم غذایی گیاهخواری، ویتامین B12 بدن را تامین کنند. منبع تامین ویتامین B12 برای افراد گیاهخوار، لبنیات و تخم مرغ است. افراد با رژیم غذایی وگان (افراد گیاهخواری که علاوه بر گوشت، از فرآورده‌های حیوانی نیز استفاده نمی‌کنند) نیز می‌توانند از مخمر غذایی برای تامین این ویتامین استفاده کنند.

بهترین منابع حاوی ویتامین B12 عبارت‌اند از:
جگر گاو
صدف
گوشت، که شامل مرغ و ماهی نیز می‌شود
تخم مرغ
شیر
پنیر
غلات صبحانه غنی شده
مخمر غذایی
سایر مواد غذایی غنی شده، مانند شیره‌های گیاهی و آرد