اعجاز دارویی گیاه رازیانه را بشناسید

گروه سلامت: از ریشه، دانه، برگ و اسانس حاصل از تقطیر دانه های خرد شده گیاه رازیانه استفاده دارویی میشود اصلی ترین مصرف رازیانه تسکین نفخ است. ولی از این گیاه برای فرونشاندن درد معده ، تحریک اشتها ، زیاد شدن ادرار و ضد التهاب نیز استفاده میشود.   به گزارش بهداشت نیوز، خواص و […]

گروه سلامت: از ریشه، دانه، برگ و اسانس حاصل از تقطیر دانه های خرد شده گیاه رازیانه استفاده دارویی میشود اصلی ترین مصرف رازیانه تسکین نفخ است. ولی از این گیاه برای فرونشاندن درد معده ، تحریک اشتها ، زیاد شدن ادرار و ضد التهاب نیز استفاده میشود.
 

به گزارش بهداشت نیوز، خواص و مصارف رازیانه عبارتند از:  از ریشه، دانه، برگ و اسانس حاصل از تقطیر دانه های خرد شده گیاه استفاده دارویی میشود اصلی ترین مصرف رازیانه تسکین نفخ است. ولی از این گیاه برای فرونشاندن درد معده ، تحریک اشتها ، زیاد شدن ادرار و ضد التهاب نیز استفاده میشود.

ریشه مدر و دافع اوره خون، اشتها آور ، ضد نفخ و قاعده آور است دانه آن به صورت دمکرده برای دفع سنگهای کلیه و همراه با ضد عفونی کننده های ادراری برای درمان التهاب مثانه به کار میرود. افزاینده شیر مادر بوده و در ترکیبت داروهایی با این منظور به کار میرود به دلیل برخورداری از ترکیبات فیتوشیمیایی که به فیتواستروژن ها معروف هستند دارای اثراتی شبیه به هورمونهای جنسی زنانه میباشد و به همین دلیل توصیه میشود که کمتر توسط اقایان مورد استفاده قرار بگیرد.

قاعده‌آور، مدر، تسهیل کننده زایمان و افزاینده میل جنسی است در درمان اسپاسم خفیف دستگاه گوارش  کاربرد دارد به عنوان خلط‌آور و ضدعفونی‌کننده در التهاب خفیف دستگاه تنفسی و درمان سرفه کاربرد دارد درمان آبریزش دستگاه تنفسی فوقانی در کودکان درمان درد ناشی از فتق کشاله ران و قاعدگی دردناک به صورت موضعی به عنوان ضدمیکروب (از جمله در درمان التهاب لثه).

دوز مصرف: – دوز روزانه بزرگسالان: ۵ تا ۷ گرم میوه خرد شده به صورت دم‌کرده یا فرآورده‌های مشابه – دوز متوسط روزانه کودکان: تا یکسالگی ۱ تا ۲ گرم میوه خرد شده به‌ صورت دم‌کرده؛ ۱ تا ۴ سالگی ۱٫۵ تا ۳ گرم؛ ۴ تا ۱۰ سالگی ۳ تا ۵ گرم؛ ۱۰ تا ۱۶ سالگی به اندازه دوز بزرگسالان – اسانس: ۰٫۱ تا ۰٫۶ میلی‌لیتر به‌صورت‌ خوراکی‌ در روز (معادل ۰٫۱ تا ۰٫۶ گرم‌ گیاه) – شربت عسل گیاه (۰٫۵ گرم اسانس در ۱ کیلوگرم شربت): ۱۰ تا ۲۰ گرم به صورت خوراکی در روز – دم‌کرده: ۱ تا ۳ گرم دانه در ۱۵۰ میلی‌لیتر آب، ۲ تا ۳ بار در روز بین‌ وعده‌های‌ غذایی