آمار مسافران روزانه مترو تهران در پیک پنجم

گروه جامعه: پیک پنجم کرونا مدتی است که در تهران و بسیاری دیگر از شهرهای کشور آغاز شده و آمار مرگ و میر و مبتلایان به این بیماری افزایش یافته است. بهشت زهرا (س) تهران به دلیل افزایش آمار فوتی‌ها به حالت بحرانی درآمده و پارک‌ها و بوستان‌ها تعطیل شده‌اند.  شناسایی ۱۷ هزار و ۶۶۴ […]

گروه جامعه: پیک پنجم کرونا مدتی است که در تهران و بسیاری دیگر از شهرهای کشور آغاز شده و آمار مرگ و میر و مبتلایان به این بیماری افزایش یافته است. بهشت زهرا (س) تهران به دلیل افزایش آمار فوتی‌ها به حالت بحرانی درآمده و پارک‌ها و بوستان‌ها تعطیل شده‌اند. 

شناسایی ۱۷ هزار و ۶۶۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹
براساس اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت فقط در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷ هزار و ۶۶۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که ۱۸۲۱ نفر آنها بستری شده‌اند.همچنین مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۴۵۰ نفر رسیده است و در طول۲۴ ساعت گذشته ۱۶۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست داده و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۸۵ هزار و ۸۵۹ نفر رسیده است. در حال حاضر براساس اعلام وزارت بهداشت ۱۴۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. حدود نیمی از مرگ و میرها و مبتلایان به کرونا مربوط به پایتخت است.

فوت روزانه ۱۰۰ نفر به دلیل کرونا در پیک پنجم
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران امروز در صحن شورا اظهارداشت: متاسفانه به پیک پنجم کرونا رسیدیم که در حال رشد در تهران است و آمار قربانیان در تهران کم کم به مرز ۱۰۰ نفر در روز نزدیک می شود که نشان از عدم توجه به پروتکل های بهداشتی و توصیه های دلسوزانه مبنی بر کنترل دورهمی ها و فعالیت های دورهمی دارد که منجر به فاجعه خیز پنجم شده است.

هاشمی خاطرنشان کرد: لازم است در کنار پروژه داخلی نسبت به تامین واکسن از کشورهای خارجی هم اقدام شود؛ چرا که برخی کشورهای همسایه به مرز ۵۰ درصد واکسیناسیون رسیده اند و ما هنوز کمتر از ۵ درصد دنبال می کنیم و این می تواند خسارت های روانی و اقتصادی و انسانی ایجاد کند که به مراتب فراتر از هزینه های تامین واکسن از خارج کشور است.

افزایش ۳ برابری مرگ و میر کرونایی در پایتخت
 ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران هم درباره وضعیت کنونی کرونا در پایتخت اعلام کرد: آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در پایتخت سه برابر شده و از ۱ اسفند ۹۸ تاکنون ۳۳ هزار و ۲۴۰ نفر به دلیل این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

وی افزود:متأسفانه در هفته گذشته از ابتدا تا انتهای هفته ناگهان آمار مرگ و میر تهرانی‌ها افزایش و حدود ۶ هزار بیمار بستری در بیمارستان‌ها داریم. البته طبیعتاً بیماری دو هفته دیگر هم خودش را نشان می‌دهد و آمار مرگ و میر بالاتر می‌رود.

وی بیان داشت: در روز جمعه هفته گذشته ۹۵ نفر فوتی و در روز پنج‌شنبه ۷۲ فوتی داشتیم. ظرف یک هفته آمار متوفیان چند برابر شد. ضمن اینکه این آمار برای مرگ‌هایی است که در جواز دفن آنها تشخیص کرونا بوده است. برخی مواقع هم تشخیص قطعی نبوده و به نظر می‌رسد مجدداً آمار مرگ و میر در تهران سه رقمی شود. 
خداکرمی افزود: از ۱ اسفند ۹۸ تا روز جمعه ۱۸ تیرماه در تهران ۳۳ هزار و ۲۴۰ نفر به دلیل کرونا در بهشت‌زهرا دفن شده‌اند که از این تعداد ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر مرد و ۱۳ هزار و ۲۶۸ نفر زن بوده‌اند. اگر یک تحلیل کنیم می‌بینیم که ۳۲ هزار خانواده بی‌سرپرست شده یا بخشی از امورات آنها دچار اختلال شده است و از همه مهمتر بار روحی و روانی این بیماری و مرگ ناشی از آن برای خانواده‌ها سخت و بسیار بحرانی بوده است. البته این شرایط هم اثرش در کوتاه‌مدت و هم درازمدت است.

مترو از مکان های انتقال کرونا/ تغییر ساعت طرح ترافیک برای تسهیل در تردد
به گفته کارشناسان بهداشتی و درمانی یکی از مکان‌های انتقال کرونا و شیوع آن در مترو و حمل و نقل عمومی است، چرا که این فضا سربسته بوده و به دلیل آمار مسافران امکان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی چندان وجود ندارد. البته مناف هاشمی معاون حمل و نقل ترافیک شهردار تهران، از روز شنبه ۱۹ تیر اعلام کرد که ساعت اجرای طرح تغییر می‌کند تا از این طریق تسهیلاتی جهت تردد شهروندان انجام گیرد.

وی افزود: آغاز اجرای طرح ۸:۳۰ دقیقه صبح است و خودروها از ساعت ۱۳ خروج رایگان و آزاد از طرح را خواهند داشت. همچنین همزمان با تغییر ساعت اداری و دستگاه‌های اجرایی با تصمیم وزارت کشور، معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران گفت: ترددخودروهای ساکنین محدوده‌های طرح ترافیک برای ورود به محدوده طرح از ساعت ۱۳ آزاد خواهد بود و تردد جهت بازگشت رایگان است.اما با این وجود آمار مسافران حمل و نقل عمومی به ویژه مترو چندان کاهش نیافته است و تماس بسیاری از مخاطبان خبرگزاری فارس نشان می‌دهد که حمل و نقل عمومی شلوغ است و باید مدیران شهری به فکر چاره باشند.

درباره وضعیت متروی تهران در شرایط پیک پنجم کرونا به سراغ علی عبدالله‌پور مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران رفتیم. وی در این باره به خبرنگار فارس گفت: آمار مسافران مترو در پیک پنجم چندان کاهش نیافته و شاید این کاهش آمار به ۶ درصد برسد. همچنین ازدحام جمعیت در ساعت پیک در ایستگاه‌های تقاطعی وجود دارد.

سرفاصله حرکت قطارها را کاهش و به ۳ دقیقه رسانده‌ایم/ ۱۰ ایستگاه شلوغ مترو
وی گفت:‌ما تا آنجا که امکان داشته باشد سرفاصله حرکت قطارها را کاهش و به سه دقیقه رسانده‌ایم که البته کمتر از این زمان ممکن نیست. مسافران هم با فواصل کمی در قطارها و ایستگاه‌ها می‌ایستند و در حدود ۱۰ ایستگاه مانند ایستگاه آزادی، فردوسی، تئاتر شهر، میدان ولیعصر(عج) و دروازه‌دولت بسیار شلوغ است.

روزانه ۷۳۰ تا ۷۵۰ هزار مسافر در متروی پایتخت تردد می‌کنند
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران ادامه داد:‌ در حال حاضر روزانه ۷۳۰ تا ۷۵۰ هزار مسافر در متروی پایتخت تردد می‌کنند و کاهش آمار مسافران در پیک‌های قبلی بیشتر محسوس بود.

وی گفت:‌همزمان با تغییر ساعت ادارات و دستگاه‌های اجرایی، ساعت نخستین حرکت قطار مترو نیز حدود یک‌ربع تا نیم‌ساعت زودتر آغاز می‌شود و برای ساعت ۱:۳۰ دقیقه نیز که قبلا پیک تردد نبود هم‌اکنون سرفاصله‌ها را کاهش دادیم تا خدمت‌رسانی بهتر انجام گیرد.

ضدعفونی روزانه مشابه قبل انجام می‌گیرد 
وی درباره ضدعفونی قطارهای مترو گفت: ضدعفونی روزانه مشابه قبل انجام می‌گیرد و این موضوع هم برای ایستگاه و هم برای قطارها لحاظ می‌شود.وی در مورد اینکه آیا لغو طرح ترافیک می‌تواند به طورکلی مسافران مترو را کاهش دهد، گفت: به هر حال اگر طرح لغو شود، شهروندانی که شرایط استفاده از خودروی شخصی داشته باشند استفاده می‌کنند، ولی این موضوع برای همه صدق نمی‌کند.

توپ مشکلات به زمین مدیران شهری جدید؟
ویروس منحوس کرونا همچنان در حال جولان است و مسافران مترو در تابستان داغ کرونایی چندان امکان رعایت فاصله اجتماعی را به دلیل کمبود واگن‌های مترو ندارند. حالا باید دید مدیران شهری برنامه ای برای  مسافران مترو  اجرا می کنند و یا مشابه بسیاری از چالش های دیگر توپ را به زمین مدیران جدید شهرداری و شورای ششمی ها می اندازند؟