ارایه حدود۶۹ میلیون خدمت بهداشتی ،درمانی و دارویی در سال گذشته
دکتر غلامعلی جاودان در جمع خبرنگاران که به مناسبت هفته سلامت سخن می گفت افزود: برای ایجاد سلامت در جامعه نیاز به ابزار و امکاناتی است که از جمله عئامل مختلف اجتماعی ، فرهنگی ،تغذیه ای ،بیماریرهای واگیر دار ،عوامل بیماری زا و… در آن دخیل هستند.
وی با بیان اینکه ایجاد شبکه بهداشت به عنوان یک اقدام تحسین بر انگیز بین المللی معرفی شده تصریح کرد:بیش از ۴۰ سال از ایجاد شبکه بهداشت می گذرد که در حذف بیماری هایی همچون سرخک، مالاریا و فلج اطفال بسیار موثر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه در پایگاه های سلامت شهری افرادی تحت عنوان مراقب سلامت حضور دارندگفت: اگر اعتبار مورد نیاز تامین شود در مرحله بعد پزشکان خصوصی هم به عنوان همکار دانشگاه علوم پزشکی وارد این چرخه می شوند تا در صورت نیاز فرد به پزشک یا بیمارستان به مطب پزشک یا بیمارستان معرفی می شود و اگر خیلی حاد باشد به پزشک متخصص معرفی می شود ودر مراحل بعدی اگر فرد نیاز به دارو داشته باشد، مدیریت مصرف دارو و تجویز صحیح صورت می گیردکه در نهایت این چرخه باعث صرفه جویی در هزینه های درمان است.
دکتر جاودان در بخش دیگری از سخنان خود بر پرهیز از مصرف خودسرانه دارو ، خصوصا آنتی بیوتیک تاکیدکرد و گفت : آنتی بیوتیک به معنای ضد حیات است و مصرف خودسرانه و بیش از حد آن عوارض جبران ناپذیری برای بدن به دنبال دارد و تا جایی که امکان دارد بیمار بهتر است ازداروهای خوراکی استفاده نماید تا تزریقی.
وی به حجم بالای مصرف سرم در استان اشاره کرد و افزود: سهمیه توزیع دارو در کشور وابسته به جمعیت استان ها نسبت به کشوراست بر همین اساس طبق جمعیت یک میلیون و۸۰۰ هزار نفری استان در اسفندماه ۳۰۰ هزار بطری سرم به استان هرمزگان اختصاص داده شد که به دلیل مصرف بالای آن شاهد کمبود سرم در استان بودیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص وضعیت تامین شیر خشک در استان اظهار کرد: تنها یک نوع شیر خشک در استان کمبود است که در حال برطرف شدن است.
دکتر جاودان از گسترش تب دنگی در برخی کشور های همسایه ابراز نگرانی کرد و گفت :در تلاشیم مردم استان در گیر این بیماری که به وسیله پشه آئدس منتقل می شود نشوند .
وی در بخشی دیگری از سخنان خود به راه اندازی سه بیمارستان کودکان، ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس و ۱۶۰ تختخوابی میناب تا پایان امسال خبر دادو گفت: برای تکمیل ساختمان آنها بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار و بیش از ۳ هزار نیرو نیاز است.
وی ادامه داد: اگر بیمارستان های در حال ساخت استان هرمزگان آماده شود، ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی به مجموع تخت های بیمارستانی استان اضافه می شود.
دکتر جاودان ابراز کرد: در حال حاضر ۳۰۰ آمبولانس در استان داریم که تنها۱۲۰ دستگاه آن عملیاتی است و مابقی به دلیل داشتن مشکل قطعات و تجهیزات غیر قابل استفاده هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: دستگاه ام آر آی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس نصب شده و هلیوم آن نیز تزریق شده که بزودی به بهره برداری می رسد .
دکتر جاودان تصریح کرد: سرانه پرستاری هرمزگان یک سوم استاندارد کشوری است که یکی از دلایل آن مهاجرت پرستاران پس از گذراندن طرح است.
یاد آور می شود ؛هفته سلامت از ۹ الی ۱۵ اردیبهشت ماه با اجرای برنامه های مختلف در استان و با شعار “سلامت برای همه با پزشکی خانواده “برگزار می شود.
پایان خبر/
خبرنگار :شهین صادقی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰