مراسم نکو داشت سرآمد هنری استاد علی رضایی برگزار شد
رئیس بنیاد نخبگان هرمزگان در این مراسم گفت :هدف از برگزاری مراسمات نکو داشت شناساندن استعدادها و همچنین نخبگان به افراد جامعه و اثر گیری و الگو پذیری جامعه خصوصا جوانان از زندگی و تلاش های این افراد است.
وحید عامری سیاهویی افزود : برای افراد نخبه تعریفی بیان شده اول اینکه دارای استعدادی ذاتی باشند وعلاوه بر استعداد بتوانند آن را شکوفا کرده و در جامعه اثر گذار باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان خاطره ای از اثر گذاری استاد رضایی در طول تحصیل بر خود پرداخت.
استاد غلام وکیلی ، از اساتید پیشکسوت استان هرمزگان نیز در این مراسم با بیان اینکه استاد علی رضایی یکی از گنجینه های ادب و زبان فارسی هرمزگان است گفت : فارسی آمیزه ای از آوا ها و نشانه های خطی است که مفهومی را به ذهن وارد می کند و ادب فارسی سخنان پرورده شده ای است که شور انگیز ، پند آموز و برانگیزاننده احساس ،عاطفه و شور در انسان است که این شور از ذهن به دل می رسدو تلنگری بر دل است
وی ادامه داد: ادبیات سخنانی است که هنر در آن موج می زند ،تپندگی دارد و بیگانه را آشنا می کند و این مهم را معلم به سر انجام می رساند.
در ادامه این مراسم استاد علی رضایی با بیان اینکه فرهنگ و ادب این کشور بر دوش معلمان بزرگی همچون دهخدا و…به اینجا رسیده گفت :من هر کجا باشم خوشه چین زحمات و خون دل خوردن های این عزیزان هستم.
وی ادامه داد: از همه مردم خونگرم هرمزگان تشکر می کنم که سفره دل را برای من بازکردند ،خالصانه دست من را گرفتندو همدلی کردن تا توانستم فرهنگ و ادب این سرزمین را که بر آمده از سینه این عزیزان است و نسل به نسل حفظ کرده اند به رشته تحریر در آورم.
استاد رضایی با بیان اینکه فرهنگ و ادب سرزمین ایران میرایی ندارد و سراسر زایایی است بیان کرد : ما در استان و سرزمینی زندگی می کنیم که بسیار عجیب است ،این سرزمین پهناور در طول تاریخ بار ها و بارها مورد هجوم قرار گرفته اما هر بار ققنوس وار از خاکستر خود پرواز کرده و برخاسته و دوباره تاریخ و فرهنگ و ادب خود را بابزرگان ساخته است.
این استاد دانشگاه و محقق تاکید کرد : در هرمزگان از همه اقوام و نژاد های ایران زندگی می کنند و به مثابه رنگین کمانی از فرهنگ هاست که همه با هم هم آوا و هم دل هستند و با صلح و زیبایی در کنارهم زندگی می کنند.
استاد علی رضایی ادامه داد: آثار هنری و تاریخی هرمزگان برای ما همانند مدرسه و مکتب درس آموز و شگفتی آفرین است نمونه بارز آن بوم مسی بندرکنگ که دریانوردان با درایت و زیبایی و بر اساس اصول هندسی چنین کشتی زیبایی خلق کرده اند .
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : همیشه گفته ام که باید قدر زبان فارسی و فرهنگ فارسی را بدانیم زیرا زبان و فرهنگی قدرتمند است.
استاد رضایی تصریح کرد : کشور هایی با پشتوانه تمدنی قوی همانند مصر با حمله اعراب زبانش تبدیل به عربی شد و یا کشور تونس نیز به همین منوال اما ایران با وجوداینکه در طول تاریخ بارها مورد حمله اسکندر ،تازیان ، مغولان و… قرار گرفت اما زبان فارسی و ادب و فرهنگ فارسی را حفظ نمود.
وی بیان کرد : مردم هرمزگان نیز از گذشته های دور تا کنون با کشور های حاشیه خلیج فارس مراوده و تجارت دارند اما این ارتباط سبب نشده که ذره ای در زبان و لهجه مردم این منطقه تغییر ایجاد شود و عربی وارد آن شود .
این محقق هرمزگانی افزود : هرمزگان دارای ظرفیت های بزرگی است همان ظرفیتهایی که مارکوپولو و ابن بطوطه را به اینجا کشاند تا آن را کشف کنند .
وی اظهار کرد: نبایدهرمزگان را تنها با اسکله دید، بلکه این استان کوه یخی است که تنها ذره ای از آن به نام اقتصاد به نمایش در آمده است.
استاد رضایی تاکید کرد : برای رشد و بالندگی بیشتر باید سرمایه های انسانی را ارج نهاد و شخصیت های تاثیر گذار را معرفی کرد .
وی از اساتید خواست که در کلاس های در س اشعار شاعران خوانده شود تا این شاهکار های ادب و فرهنگ فارسی شناسانده و حفظ شود.
یاد آور می شود ؛علی رضایی متولد سال ۱۳۲۷ در شهرستان میناب و دارای مدرک کارشناسی ادبیات فارسی از دانشگاه شیراز می باشد .
وی از کودکی با فضای تعزیه آشنا شد و چندین بار در تعزیه زنانه نقش یکی از طفلان زینب را بازی کرد . از نوجوانی به خاطر کار در یک کتابفروشی به کتاب ، روزنامه ، مجله و نوشتن علاقه مند شد . پس از فارغ التحصیل شدن از دانشسرای مقدماتی به عنوام معلم به روستایی در اطراف میناب رفت و نخستین نمایشنامه اش را همان سال نوشت که به کمک بچه ها و معلم ها به اجرا درآمد . در دوره سربازی نیز فرصت پیدا کرد تا نوشتن را تجربه کند و از آن پس آن را رهانکرد.
از سال ۱۳۴۹ با گروه نمایشی پتروک که تازه راه اندازی شده بود در میناب همکاری اش را آغاز نمود .در میناب همواره آیین ها و مراسم رنگ و بویی خاص دارد، بویژه در زمینه تعزیه و دیگر آیین های سوگ مثل علم گردانی . همین امر سبب نوشتن نمایشنامه هجوم در سال ۱۳۵۳ شد که نخستین نمایشنامه بومی با موضوع محرم در آن سالها بود .
از سال ۱۳۵۹ به بندرعباس آمد و با راه اندازی سینمای جوان به عنوان مدرس در آنجا به تدریس فیلمنامه نویسی مشغول شد. آشنایی با گروههای نمایشی سبب نوشتن نمایشنامه چشم های خیره به راه شد که با توفیق در جشنواره منطقه کرمان همراه بود .
درهمین سالها مسئولیت نخستین انجمن نمایش بندرعباس را پذیرفت . در این انجمن جلسات پرباری با حضور اهل نظر برپا می شد و در این ایام آثار قابل توجهی در استان به روی صحنه رفت .
از سال ۱۳۶۸ برای تدریس در دانشگاه های استان دعوت شد که تا به امروز ادامه دارد. همین موضوع سبب کناره گیری اش از انجمن نمایش شد . اما کار نمایشنامه نویسی را در کنار تدریس و پژوهش همچنان ادامه داد.
وی خدمات ماندگار و ارزندهای را در ارتقا فرهنگ و هنر استان انجام داده است، از فعالیتهای وی میتوان به مشاور پژوهشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر عامل فرهنگسرای استان و نیز تأسیس کتابخانه تخصصی فرهنگ و هنر در آن مرکز، مدیرعامل بنیاد هرمزگان شناسی خلیج فارس، دارندۀ ۱۲ عنوان افتخار ملی و استانی، تألیف بیش از ده کتاب، ارائه مقاله هایی در زمینه فرهنگ عمومی و همچنین نویسندگی بیش از ۵۰ نمایشنامه، متن فیلمهای مستند و داستانی را اشاره نمود.
گفتنی است؛ : این مراسم با پخش نماهنگ زنگ درنگ ( برگزیده ای از سخنان سر آمدان کشورو استان ) و پخش مستند زندگینامه استاد رضایی همراه بود . همچنین از کتاب زندگی نامه استاد رضایی با نام ” بازی باد ،گریز برگ ” نیز در این مراسم رونمایی شد .
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از استاد علی رضایی و پروانه ماندگاری نویسنده کتاب زندگینامه استاد رضایی تجلیل به عمل آمد.
پایان خبر/
خبرنگار: شهین صادقی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰