راهکارهای نوین ایمنی باید سرلوحه کار قرار بگیرد
ابوالفضل تکلو در همایش روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای در فرهنگسرای شهر اراک، افزود: اهمیت ایمنی و بهداشت بسیار پرمفهوم است و سلامت کارگران بسیار حائز اهمیت است و طی بررسی های بعمل آمده ۳۸ درصد حوادث شغلی مربوط به مشاغل ساختمانی، ۳۷ درصد مربوط به صنعت، ۲ درصد مربوط به معدن و باقی مربوط به سایر مشاغل است.
وی با بیان اینکه ما مسئولان اچ اس ای معتقدیم حادثه خبر می کند، اظهار کرد:
در دورانی که نسل چهارم انقلاب صنعتی را داریم و روزانه یافته های علمی چند برابر می شود باید راهکارهای نوین ایمنی را سرلوحه قرار دهیم و از مرحله سنتی در کشور عبور کنیم و کنترل راهکارهای زیان آور را داشته باشیم.
تکلو ادامه داد: محیط کار ایمن و بهداشتی حق اساسی کارگر است و این شعار این هفته می باشد، ضمن اینکه در دنیا انجمن های تخصصی سیاست گذاری های اصلی اچ اس ای را انجام می دهند و در برخی از موارد دیده میشود جایگاه این بدنه تخصصی در کشور حفظ نمیشود و بخش حاکمیتی از این بدنه استفاده نمی کند، پس در خصوص قانون گذاری و رویه هایی که در پروسه های ایمنی و بهداشت وجود دارد از مجلس درخواست داریم در زمینه قانون گذاری و اجرا مجلس بتواند در این زمینه کمک کند و قوانینی که راهگشای ایمنی باشد را تصویب کند.
رییس انجمن مسئولان ایمنی و بهداشت استان مرکزی گفت: ارتقای جایگاه کارشناسان ایمنی بهداشت در سازمان ها و ارگان ها را درخواست داریم و ایجاد نظام مهندسی ایمنی از خواسته های این صنف است.
وی با اشاره به اینکه عدم امنیت شغلی کارشناسان ایمنی و بهداشت از مشکلات این قشر است، ابراز کرد: بیماری کرونا نشان داد که چقدر در استان های کارگری و صنعتی کارشناسان ایمنی و بهداشت به عنوان بازوان توانمند می توانند کمک کنند، بنابراین در خواست داریم تمامی اتحادیه ها موظف به تشکیل انجمن ایمنی و بهداشت باشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز گفت: در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته رونق تولید و اشتغال را در استان داشته ایم و ۲ و نیم درصد رشد کارگاه های فعال و جامعه کارگری نیز از رشد ۳ و ۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده اند.
جمشید امیدی با بیان اینکه ۴۷درصد شاغلین استان مرکزی در بخش صنعت هستند، افزود: اعلام کانون ایجاد خطر به کارفرما برعهده مسئولان ایمنی است و اغناسازی کارفرمایان برای رعایت ایمنی و بهداشتی از وظایف بازرسان کار و بهداشت و کارشناسان بهداشت حرفه ای است.
وی یادآور شد: حادثه باعث ایجاد خسارت مالی، جانی و محیط زیست می شود؛ پس شناسایی کانون هاب خطرآفرین و پیگیری رفع آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰