نوزادان هم از ویروس کرونا در امان نیستند

گروه جامعه:متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان با اشاره به ابتلای نوزادان به کرونا روش‌های مراقبت و قرنطینه این طیف سنی را توضیح داد. رضا سعیدی رئیس بیمارستان عدل  با اشاره  به افزایش شیوع کرونا در بین کودکان بیان کرد: دیگر هیچ کس از جمله نوزادان هم از کرونا در امان نیست؛ بخش آی سی […]

گروه جامعه:متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان با اشاره به ابتلای نوزادان به کرونا روش‌های مراقبت و قرنطینه این طیف سنی را توضیح داد. رضا سعیدی رئیس بیمارستان عدل  با اشاره  به افزایش شیوع کرونا در بین کودکان بیان کرد: دیگر هیچ کس از جمله نوزادان هم از کرونا در امان نیست؛ بخش آی سی یو نوازادان را در بیمارستان عدل به کووید اختصاص دادیم و نوزادانی که از مادران مبتلا به دنیا می‌آیند یا اینکه بعد از تولد آلوده شدند در آنجا تحت مراقبت قرار می‌گیرند.

او در خصوص درصد ابتلای نوزادان به کووید ۱۹ و اینکه کووید به چه نحو به آن‌ها منتقل می‌شود، اظهار کرد: اغلب نمی‌دانیم نوزاد چگونه به کووید منتقل می‌شود، اکثر مقالات می‌گویند که در ترشحات مایعی که دور جنین را گرفته ویروس کووید دیده نشده و مقالات اندکی هم می‌گویند کرونا از طریق جفت ممکن است منتقل شود، انتقال از طریق شیر مادر هم در اکثر مقالات رد شده است.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه در نوزادان کرونا داریم، افزود: چون دقیقا نمی‌دانیم که کرونا از مادر مبتلا به جنین منتقل شده یا نه، باید نوزاد را تحت نظر بگیریم و دو تست پی سی آر انجام شود که مطمئن شویم مبتلا نیست و علائم ندارد تا نوزاد ترخیص شود.

سعیدی در پاسخ به این سؤال که «برای محافظت بچه‌ها از کرونا چه کنیم» توضیح داد: درمان‌هایی که در نوزادان و کودکان انجام می‌شود با درمان‌های بزرگسالان تفاوت چندانی ندارد و تنها دز دارو‌ها متفاوت است، اما خوشبختانه ابتلای نوازادان کمتر است و بین ۵ تا ۱۵ درصد اطفال و نوزادان مبتلا می‌شوند؛ از طرف دیگر در زمان نوزادی و در ماه‌های اول تولد عوارض و مرگ‌ومیر در آن‌ها خیلی کمتر است، یکی از دلائل آنتی‌بادی‌های مادری است که به نوزادان به ارث می‌رسد و اگر هم نوزاد مبتلا شود ویروس یک ابتلای جزئی ایجاد کرده و رد می‌شود.
او همچنین تصریح کرد: عوارض قلبی و عروقی همچون لخته و آمبولی ناشی از کرونا هم در نوزادان به دلیل اینکه مسائل قلبی، عروقی کمتری در آن‌ها وجود داشته و بستر عروقی آن‌ها انعطاف‌پذیرتر و سالم‌تر بوده در نوزادان و کودکان کمتر مشاهده شده است.

علائم کرونا و سرماخوردگی یکسان است
این متخصص کودکان با اشاره به اینکه در زمان پاندمی هر تبی را در کودکان به لحاظ کرونا جدی بگیرید، عنوان کرد: علائم کرونا همان علائم سرماخوردگی است، لذا حتما باید به این علائم شک کنید حتی تهوع و اسهال و استفراغ و علائم گوارشی هم می‌تواند از نشانه‌های مطرح کرونا در کودکان باشد، پس اگر به مراکزی که تست می‌گیرند دسترسی دارید حتما تست دهید و به پزشک مراجعه کنید.

او در پایان با توصیه به خانواده‌ها گفت: با توجه به اینکه ایام کروناست حتما نکات بهداشتی در خصوص بچه‌ها رعایت شود، چراکه تا این بیماری در بزرگسالان کنترل نشود کودکان هم در امان نیستند، چون بچه‌های زیر پنج سال نمی‌توانند به درستی ماسک بزنند و در طرح واکسیناسیون هم نیستند به همین دلیل باید رعایت بهداشت در خصوص کودکان بیشتر انجام شده و در محیط‌های شلوغ حضور پیدا نکنند.