این گیاه برای دستگاه گوارش معجزه می کند

گروه سلامت:  گیاه گل زرد معروف به گل زرد خلخال یکی از گیاهان دارویی بومی ایران است که دارای گلها زرد رنگ گوچک بوده که به تخم آن قاصد گفته می شود. این گیاه در مناطق کوهستانی کشور به ویژه در منطقه خلخال مشاهده شده می شود و قابلیت پرورش و تکثیر در مناطق کوهستانی […]

گروه سلامت:  گیاه گل زرد معروف به گل زرد خلخال یکی از گیاهان دارویی بومی ایران است که دارای گلها زرد رنگ گوچک بوده که به تخم آن قاصد گفته می شود. این گیاه در مناطق کوهستانی کشور به ویژه در منطقه خلخال مشاهده شده می شود و قابلیت پرورش و تکثیر در مناطق کوهستانی را دارد و با توجه به خواص درمانی فراوان می تواند به عنوان یکی از گزینه‌‌ های کارآفرینی و کسب درآمد در مناطق روستایی کوهستان‌ های کشور محسوب شود.

به گزارش بهداشت نیوز، این گل در شهرستان فریدن نیز به وفور مشاهده میشود و نام محلی گل زرد در این منطقه از کشورمان، ساری گول است و مردم محلی آن را به این نام میشناسند. همچنین در مناطقی دیگری نظیر تویسرکان، الیگودرز و سلسله نیز مشاهده می شود.زمان گل دهی درختچه‌ های گل زرد از اوایل خرداد آغاز می شود و پرورش دهندگان این گل بهترین زمان برداشت و جمع آوری گل را نیمه دوم خرداد ماه اعلام می کنند.

گل زرد
گیاه گل زرد یا گل زرد خلخال دارای خواص درمانی مختلفی بوده که در این بخش سعی داریم به آن بپردازیم.

* خواص درمانی گل زرد
این گل دارای خواص درمانی مختلفی بوده و می توان به خواص دارویی آن در درمان سردی ، دل پیچه ، دل درد ، یبوست ، ورم روده و تسکین اعصاب اشاره کرد. قسمت های مورد استفاده دارویی این گیاه، گل و برگ های این گیاه است که به صورت خام و خشک دم کرده قابل مصرف بوده ولی اهالی گل برگ های این گل را پس از جمع آوری به صورت دم کرده مصرف می کنند. گلبرگ‌ های این گیاه را می توان به عنوان خوراکی مصرف کرد زیرا دارای اثرات مفیدی برای دستگاه گوارش می باشد.

برخی خواص درمانی گیاه گل زرد عبارتند از:
بهبود و افزایش گردش خون است.
برای کبد بسیار مفید بوده، در تصفیه سموم و پاکسازی کبد موثر است.
استحکام شریان های ضغیف شده بدن است.
در درمان بیماری‌ها و ناراحتی‌ های گوارشی بسیار مفید بوده و مردم محلی از دمنوش آن مانند چای معمولی استفاده میکنند. استفاده از این گل برای درمان دل درد و دل پیچه مفید است.
 این گیاه خاصیت ملین داشته و  در درمان یبوست موثر می باشد. همچنین می توان آن را با دغدغک و گیاه زنیان مصرف نمود.
 استفاده از دمنوش برگهای این گیاه برای معالجه ورم روده مفید است.
 تسکین و تقویت اعصاب از دیگر خواص گل زرد است. علاوه بر این گیاه می توان نیشکر را با بیدمشک مخلوط نموده و مصرف گردد.
از این گیاه در طب سنتی برای درمان سردی استفاده میشود.
این گیاه همانند گیاه دارویی پیر گیاه در تسکین دردهای قاعدگی بسیار موثر می باشد.
گل زرد گیاهی ضد عفونی کننده می باشد، علاوه بر آن می توان از خواص درمانی گیاه کادی بصورت خوراکی استفاده نمود.

درمان نارسایی قلب
همچنین گلبرگ های خام و خشک شده گل زرد قابل دم کردن بوده و برای افرادی که به سرمای هوای مناطق کوهستانی حساس بوده و از آن رنج می برند، بسیار مفید و سازگار می ‌باشد.گیاه دارویی گل زرد علاوه بر مصرف خوراکی و خواص دارویی که دارد، به عنوان یک حصار مستحکم برای مقابله با ورود حیوانات اهلی و وحشی به حریم باغات مورد استفاده باغداران بوده و وجود تیغ های تیز و برنده در سطح بوته ها و ساقه های درختچه های این گل مانع از ورود حیوانات اهلی و مهاجم به باغات می ‌شود، بنابراین بیشتر باغداران اطراف زمین های خود به کاشت این گل اقدام کرده اند، بدون اینکه از خواص دارویی این گیاه مطلع باشند.

* مضرات گل زرد
برای این گیاه، تاکنون عوارض جانبی خاصی گزارش نشده است، لیکن همانند سایر گیاهان دارویی رعایت اعتدال در مصرف آن لازم و ضروری است.

* طرز تهیه و مصرف دمنوش گل زرد
برای استفاده از خواص گل زرد، بایستی از دم کرده این گیاه استفاده شود بدین منظور برای تهیه دم نوش گل زرد مقداری از گیاه را خرد یا نیمکوب کرده و با مقداری آب جوش مخلوط نموده و هم بزنید سپس به مدت ۱۵ دقیقه تا نیم ساعت درب ظرف را بسته و اجازه میدهیم تا دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و میل نمایید.گفتنی است، بهترین ظرف برای تهیه دمنوش قوری ‌های چینی یا شیشه ‌ای است.