رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان:

جامعه اصناف بزرگ‌ترین تشکل صنفی کشور است /ایجاد بیش از ۶ هزار شغل در هرمزگان

هرمزگان/ کلمه نیوز-همایش تجلیل از برترین‌های اصناف هرمزگان به مناسبت دهه تولید و تجارت باحضور نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، معاون اصناف و بازرگانی وزارت صمت، رئیس سازمان صمت هرمزگان ،رئیس اتاق اصناف هرمزگان و جمعی از مدیران و اصناف در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان در این همایش با بیان اینکه جامعه اصناف به عنوان بزرگ‌ترین تشکل صنفی کشور است گفت: روز اول تیرماه به عنوان روز اصناف، روز دهم تیر به‌عنوان روز صنعت و معدن و این دهه به نام تولید و تجارت نام‌گذاری شده‌است.

خلیل قاسمی  افزود: در سطح استان ۱۱ کمیسیون نظارت، ۱۰ اتاق اصناف، ۱۴۳ اتحادیه صنفی و ۵۰هزار واحد صنفی داریم که در واحدهای تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدمات فنی دسته‌بندی شده‌اند و بیشتر آن‌ها واحدهای توزیعی هستند. از این موارد، ۵۸درصد توزیعی، ۱۵درصد خدمات فنی، ۱۴درصد خدماتی و ۱۳درصد تولیدی است که در تلاش هستیم سهم واحدهای تولیدی را بیشتر کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه صدور مجوزها که به دولت واگذار شده این روزها دچار مشکل هستیم تاکید کرد: ۹۲درصد پروانه‌های صنفی ما دارای اعتبار هستند. در سال گذشته ۱۳۴ کمیسیون نظارت در استان تشکیل شده‌است. در حوزه واحدهای بدون پروانه سال گذشته بیش از ۲۲۰۰ واحد ساماندهی شدند. همچنین در سال گذشته ۱۹ انتخابات برای تشکل‌های صنفی برگزار شد

رئیس سازمان صمت استان افزود: در همه شهرستان‌ها از بندرعباس تا جاسک دفاتر نمایندگی‌های اتاق‌های اصناف دایر است و در حوزه نظارت و صدور مجوزها فعالیت دارند.

قاسمی  با اشاره  به میزان اشتغال در حوزه اصناف گفت : در این حوزه تعداد اشتغال مستقیمی که ثبت سامانه اداره کار شده در هر واحد صنفی بیش از یک نفراست  که در این راستا بیش از ۶هزار و ۱۰۰ شغل ایجاد شده‌است.

وی با بیان اینکه تعداد قالی‌بافان دارای کارت و هم میزان تولید فرش به ویژه در حاجی‌آباد و بشاگرد به عنوان قطب‌های تولید فرش دستبافت افزایش داشته‌است تصریح کرد: در حوزه مشاغل خانگی و تسهیلات پرداخت‌شده شاهد رشد بوده‌ایم اما در این بخش هنوز نیاز به تزریق نقدینگی داریم.

رئیس سازمان صمت استان ، کاهش زمان صدور پروانه کسب، برگزاری دوره‌های آموزشی، به‌روزرسانی ضوابط صنفی و همچنین به‌روزرسانی و تصویب نرخنامه‌های صنفی را از مهمترین  اقدامات در حوزه اصناف نام برد.

بازار و اصناف همیشه جایگاه افراد متدین و باایمان بوده‌است  

رئیس اتاق اصناف هرمزگان نیز در این مراسم با بیان اینکه بازار و اصناف همیشه جایگاه افراد متدین و باایمان بوده‌است  گفت : اصناف با ماهیت اسلامی ، انقلابی و مردمی همواره همراه و پشتیبان دولت‌ها و نظام بوده‌اند.

علی باصره، ادامه داد:  بازاریان در زمان جنگ در سه عرصه حضور پشت جبهه در بحث مالی ، در خط مقدم رزمنده بودند و هم ارائه خدمات تخصصی‌ به مردم  و رزمندگان می دادند.

وی با بیان اینکه بازار از نظر جوانمردی زبانزد است به عملکرد اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی در سال ۱۴۰۱  اشاره کرد وگفت: تعداد ۴هزار و ۶۵۶ پروانه کسب در سال ۱۴۰۱ صادر و تمدید شده و تعداد شاغلین در این قسمت ۹هزار و ۵۰۰نفر بوده‌است.

باصره از راه اندازی سامانه سیار در راستای شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی خبر داد و افزود: این  سامانه‌ای  برای  انتشار محصولات کشاورزی و کالاهای پرمصرف راه‌اندازی شده است

هرمزگان در ارزیابی عملکرد سازمان‌های صنفی دارای رتبه بالایی است

معاون اصناف و بازرگانی وزارت صمت نیز در این همایش گفت:  در ارزیابی عملکرد سازمان‌های صنفی کشور که از سال ۸۵ صورت گرفته استان هرمزگان در سطح کشور همیشه از رتبه بالایی برخوردار بوده‌است.

 

کردی  با بیان اینکه حمایت مسئولان در هرمزگان از واحدهای تولیدی و اصناف خیلی خوب است افزود: در مرکز اصناف درحال پیگیری اصلاح قانون نظام صنفی ، تخصیص تسهیلاتی که در بودجه‌های سنواتی گنجانده شده و به طور جد پیگیر مبارزه با قاچاق کالا در هرمزگان هستیم.

وی ادامه داد: هرمزگان در قانون‌مداری و همراهی در اجرای پروژه‌های ملی جزو استان‌های اول است افزود: در بازدیدی که از نمایشگاه توانمندی‌های اصناف هرمزگان داشتیم دیدیم که با دست خالی و مشکلات و مسائل تحریم‌ها محصولات خوبی تولید شده‌است.

مالیاتی که از اصناف گرفته می‌شود به حق نیست

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، در این همایش گفت: نقش بازاریان در پیروزی انقلاب غیرقابل کتمان ونقش بازار در ۸سال دفاع مقدس نیز بسیار تاثیرگذار بوده‌است

احمد مرادی با اشاره به دریافت مالیات‌های زیاد ازاصناف گفت: در مجلس هم گفتم که به اصناف فشاور نیاورید. مالیاتی که از اصناف گرفته می‌شود به حق نیست .

وی تصریح کرد: سخت‌ترین شرایط دنیا در زمان کرونا بود و بعضا اصناف جان خود را دادند اما به شایستگی کالاها توزیع شد و در توزیع کالا کوتاهی نکردند.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعتقاد ما این است که مالیات‎دهنده اولیه باید صنایع و پالایشگاه‌های بزرگ باشند که از این استان نفع می‌برند تاکید کرد: استان هرمزگان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰هزار میلیارد تومان باید مالیات دریافت کند و به حساب خزانه واریز کند.

احمد مرادی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صف‌های طولانی سوخت در شان مردم هرمزگان نیست، صف‌های طولانی احجاف بزرگی در حق مردم استان است.

یادآور می شود در پایان این مراسم از افراد برتر در اصناف هرمزگان، کمیسیون‌های نظارت و پیشکسوتان صنفی استان تقدیر به عمل آمد.

لازم به ذکر است در حاشیه این مراسم نمایشگاه توانمندی های صنوف تولیدی شهرستان های مختلف استان در سالن نمایشگاه فرهنگسرای طوبا برپا شد .

پایان خبر/

خبرنگار: شهین صادقی