خراسان رضوی رکورددار کاهش بارش
گروه جامعه:رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه میزان بارشهای امسال کشور تاکنون حدود ۲۰ درصد کمتر از شرایط نرمال بوده است، گفت: شرایط در نیمه شرقی کشور ناگوارتر است، برای نمونه میزان بارشها در خراسان رضوی ۱۰۹ میلیمتر کمتر از شرایط نرمال است. احد وظیفه در پاسخ […]
احد وظیفه در پاسخ به این پرسش که از لحاظ منابع آبی کشور در چه شرایطی وارد فصل تابستان شدهایم؟ عنوان کرد: براساس آمارهایی که در این خصوص تهیه شده میانگین بارندگیهای کشور تاکنون ۱۸۰ میلیمتر بوده این درحالی است که به طور میانگین باید تاکنون ۲۲۵ میلیمتر بارش در کشور ثبت میشد، بنابراین میتوان گفت میزان بارشها تاکنون ۴۵ میلیمتر کمتر از نرمال بوده است و به عبارت دیگر حدود ۲۰درصد کمتر از شرایط نرمال بارش داشتهایم.
وی درباره اینکه آیا همه استانهای کشور از لحاظ میزان بارشها شرایط یکسانی دارند؟ نیز توضیح داد: همه استانهای کشور شرایط یکسانی ندارند و در برخی استانها مانند کهگیلویه و بویر احمد، کردستان، ایلام، خوزستان و بوشهر شرایط خوب است و در برخی از این مناطق حتی مقداری بیش از شرایط نرمال بارش دریافت کردهایم.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه کدام استانهای کشور شرایط نامناسبتری از لحاظ بارش دارند، نیز گفت: در مناطق شرق کشور مانند سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، نیمه جنوبی استان فارس، هرمزگان، کرمان، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، تهران، قزوین، البرز، آذربایجانشرقی و آذربایجان غربی بارشها زیر حد نرمال بوده است.
وظیفه درباره اینکه کدام استان رکورددار کم بارشی است؟ عنوان کرد: خراسان رضوی رکورددار کم بارشی است. این استان به طور متوسط باید تاکنون ۲۰۵ میلیمتر بارش دریافت میکرد. اما فقط ۹۶ میلیمتر بارش دریافت کرده است. به عبارت دیگر خراسان رضوی تاکنون ۱۰۹ میلیمتر کمتر از شرایط نرمال بارش دریافت کرده است.
وی ادامه داد: نکته اینجاست که بارش سالانه خراسانرضوی نیز حدود ۲۰۸ میلی متر است. به همین دلیل میتوان گفت این استان تاکنون کمتر از نیمی از بارشهای خود را دریافت کرده است.رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه استانهای ساحلی شمال کشور نیز شرایط نگران کنندهای دارند، افزود: میزان بارشها در گلستان منفی ۳۱ درصد و در گیلان و مازندران نیز حدود منفی ۲۵ درصد زیر نُرم است.
وظیفه یادآور شد: آنچه شرایط را در این استانها ناگوارتر کرده این نکته است، که امسال سومین سالی است که خشکسالی بر این مناطق حاکم است. به همین دلیل برداشت آب از منابع زیرزمینی برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت افزایش یافته و این رویکرد سبب کاهش کمیت و کیفیت منابع آب زیرزمینی شده است.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه جمعیت قابل توجهی نیز در این استانها ساکن شدهاند، گفت: چنین شرایطی سبب میشود که قطعی آب شرب در این استانها دور از انتظار نباشد.وی درباره شرایط منابع آب کلانشهر تهران نیز عنوان کرد: حدود ۳۰ درصد از مخازن سدهای پنجگانه تهران آب دارد.
وظیفه درباره وضعیت سد دوستی در خراسان رضوی نیز گفت: حجم آب ذخیره شده در مخزن این سد به حدود ۱۰ درصد ظرفیت آن رسیده است.رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی درباره شرایط در سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: چاه نیمهها نیز حدود ۷ تا ۸ درصد آب دارند و شرایط در شمال این استان از لحاظ منابع آب بحرانی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰