کنکور ۱۴۰۳با آزمون‌سراسری‌امسال چه‌فرقی دارد؟

گروه جامعه: مرحله دوم کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ درحالی ۱۴ و ۱۵ تیر سال جاری برگزاری شد که برای نخستین بار سهم سوابق تحصیلی در این آزمون ۴۰ درصدی و قطعی بود و این سهم در کنکور سال بعد ۵۰ درصد و پس از آن ۶۰ درصد است. به گزارش ایسنا، ۱۴ و ۱۵ تیر […]

گروه جامعه: مرحله دوم کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ درحالی ۱۴ و ۱۵ تیر سال جاری برگزاری شد که برای نخستین بار سهم سوابق تحصیلی در این آزمون ۴۰ درصدی و قطعی بود و این سهم در کنکور سال بعد ۵۰ درصد و پس از آن ۶۰ درصد است.

به گزارش ایسنا، ۱۴ و ۱۵ تیر سال جاری دومین مرحله از کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ برگزار شد. از آنجایی که سهم سوابق تحصیلی در کنکور امسال ۴۰ درصد و به صورت قطعی است، کنکور سراسرس امسال از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.منظور از سابقه تحصیلی همان نمرات امتحانات نهایی و تشریحی است. درواقع سابقه تحصیلی هر داوطلب میانگین وزنی نمرات دروس عمومی و تخصصی در هر رشته تحصیلی دوره دوم متوسطه (در نظام آموزشی جدید یا ۶-۳-۳) و یا دیپلم و پیش‌دانشگاهی (در نظام آموزشی قبلی) است.

در خصوص داوطلبان فارغ التحصیل نظام قدیم آموزشی نیز از سال ۱۴۰۲ سابقه تحصیلی شامل نمرات تراز شده دیپلم و پیش دانشگاهی است.سهم سوابق تحصیلی برای کنکور امسال یعنی سال ۱۴۰۲ و کنکور سال بعد ۱۴۰۳ تنها معطوف به نمرات سال آخر متوسطه یعنی پایه دوازدهم می شود اما در سال ۱۴۰۴ نمرات پایه‌های یازدهم و دوازدهم و از سال ۱۴۰۵ به بعد بر اساس نمرات پایه‌های سه سال آخر (دهم، یازدهم و دوازدهم) است.

همچنین تاثیر قطعی سابقه تحصیلی که برای کنکور امسال سهم ۴۰ درصدی داشت، در کنکور ۱۴۰۳ سهم قطعی ۵۰ درصدی و از کنکور ۱۴۰۴ به بعد سهم قطعی ۶۰ درصدی دارد.درواقع از این پس کنکور سراسری دو مرتبه برگزار می شود، داوطلب می‌تواند به اختیار خود، در یک و یا هر دو آزمون شرکت کند و طبق برنامه زمانی یاد شده به سمت و سویی پیش می رود که درنهایت سوابق تحصیلی تاثیر قطعی ۶۰ درصدی در رتبه نهایی کنکور داوطلب خواهد داشت.

کارنامه صادره برای نمره کل داوطلب تا دو سال معتبر و برای انتخاب رشته و پذیرش در دانشگاه قابل استفاده خواهد بود.در آزمون کنکور سراسری صرفا دروس اختصاصی در هر گروه آزمایشی مورد امتحان خواهد بود و دروس عمومی در آزمون کنکور سراسری مورد امتحان به صورت تستی نخواهد بود و به جای آن نمرات دروس عمومی بصورت سوالات تشریحی در معدل امتحانات نهائی وزن مشخصی خواهد داشت.

سهم سوابق تحصیلی در رتبه کنکور
در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ (برای ورود به سال تحصیلی آموزش عالی ۱۴۰۳-۱۴۰۲) نمره کل سابقه تحصیلی فقط بر اساس نمرات نهائی دروس عمومی و تخصصی پایه دوازدهم دانش آموزان محاسبه می‌شود و به میزان چهل (۴۰) درصد در نمره کل داوطلب تأثیر قطعی خواهد داشت.

در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ (برای ورود به سال تحصیلی آموزش عالی ۱۴۰۴-۱۴۰۳) نمره کل سابقه تحصیلی فقط بر اساس نمرات نهائی دروس عمومی و تخصصی پایه دوازدهم دانش آموزان محاسبه می‌شود و به میزان پنجاه (۵۰) درصد در نمره کل داوطلب تأثیر قطعی خواهد داشت.

در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ (برای ورود به سال تحصیلی آموزش عالی ۱۴۰۵-۱۴۰۴) نمره کل سابقه تحصیلی فقط بر اساس نمرات نهائی دروس عمومی و تخصصی پایه های یازدهم و دوازدهم دانش آموزان محاسبه می‌شود و به میزان شصت (۶۰) درصد در نمره کل داوطلب تأثیر قطعی خواهد داشت.

در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ (برای ورود به سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵) و بعد از آن، نمره کل سابقه تحصیلی بر اساس نمرات نهائی دروس عمومی و تخصصی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم دانش آموزان محاسبه شده و به میزان شصت (۶۰) درصد در نمره کل داوطلب تأثیر قطعی خواهد داشت.

همچنین برای داوطلبان فارغ التحصیل نظام قدیم از امسال (۱۴۰۲) نمره کل سابقه تحصیلی بر اساس نمرات تراز شده دروس عمومی و تخصصی دیپلم و پیش دانشگاهی محاسبه می‌شود و به نسبت گفته شده در هر سال تأثیر قطعی خواهد داشت.برای داوطلبان فارغ التحصیل سال ۱۴۰۱ و قبل از آن (که سابقه تحصیلی دوره متوسطه کم تأثیر بوده بنابراین مورد توجه نبوده است)، وزارت آموزش و پرورش ضمن ترازیابی نمرات و محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی و ایجاد سابقه تحصیلی برای همه فارغ التحصیلان، امکان ترمیم سابقه تحصیلی را (یک بار) فراهم کرده است.

نکات مهم در خصوص ایجاد سابقه و ترمیم نمره
دانش آموزان و فارغ التحصیلان می‌توانند برای ایجاد سابقه و فارغ التحصیلان می‌توانند برای ترمیم نمره اقدام کنند. افرادی که در درسی یا در کلیه دروس نمره آزمون نهایی ندارند و یا دیپلم رشته‌ای دارند و در رشته غیر متناظر خود می‌خواهند شرکت کنند، باید «سابقه» ایجاد کنند.

برای ایجاد سابقه اگر متقاضی دانش آموز باشد در مدرسه خود و اگر فارغ التحصیل باشد در مدارس بزرگسال ثبت نام را قطعی و کارت ورود به جلسه را از سامانه دریافت می‌کند.فارغ التحصیلانی که مدرک خود را گرفته‌اند در هر زمانی می‌توانند برای ترمیم نمره اقدام کنند. اگر متقاضیان نمره‌ای را در آزمون نهایی کسب کرده‌اند و می‌خواهند آن نمره را ارتقاء دهند، می‌توانند در هر نوبتی برای ارتقای نمره یک درس تا تمام دروس به عنوان «ترمیم نمره» اقدام کنند.

متقاضیان می‌توانند برخی دروس را دی ماه و برخی دروس را خرداد ماه امتحان دهند و یا هر طوری که صلاح دید خودشان است در هر نوبتی که می‌خواهند امتحان دهند.حتی اگر متقاضیان برای ترمیم نمره در درسی ثبت نام کرده‌اند اما آمادگی نداشتند تا سر جلسه امتحان آن حاضر شوند، این فرصت برایشان محفوظ می‌ماند تا موقعی که آمادگی دارند این آزمون را بدهند.

نحوه ثبت نام برای ترمیم نمره و ایجاد سابقه از طریق my.medu.ir است و متقاضیان از طریق این سامانه می‌توانند درخواست دهند.متقاضیان آزمون سراسری امسال باید ترمیم نمره را تا قبل از آزمون سراسری ۱۴۰۲ انجام داده باشند چراکه سابقه تحصیلی باید تا تیرماه به سازمان سنجش ارسال شود. طبق بخشنامه ابلاغی امسال، افراد می‌توانستند در نوبت دی ماه برای ترمیم و ایجاد سابقه ثبت نام کنند. آخرین زمان برای ترمیم نمره موثر در آزمون سراسری ۱۴۰۲ آزمون‌های خرداد ماه بود چراکه باید برای آزمون سراسری ۱۴۰۲ سابقه تولید شود. اگر متقاضیان بخواهند برای ترمیم نمره در آزمون نوبت شهریور اقدام کنند، قاعدتا این ترمیم نمره برای آزمون سراسری امسال کاربردی ندارد.