رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان:

توجه به امنیت غذایی اولویت توسعه در هرمزگان باشد

هرمزگان/ کلمه نیوز- رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، اولویت توسعه استان را توجه به امنیت غذایی عنوان کرد و گفت: ایجاد زیرساخت شهرهای مولد در نوار ساحلی که باحمایت استاندار هرمزگان در دستور کار قرار دارد، بر افزایش اشتغال پایدار در حوزه شیلات و آبزی پروری تاثیر مستقیم دارد.

نخستین جلسه شورای بخش کشاورزی هرمزگان با حضور رئیس سازمان و مدیران کل دستگاه های متولی و معاونین و مدیران جهاد کشاورزی استان در سالن پیارم با دستور کار ارائه گزارش عملکرد، مسائل، مشکلات و پیشنهادات امور اراضی سازمان برگزار شد .

مهندس عباس مویدی در این نشست بر توجه ویژه به اراضی کشاورزی استان با هدف توسعه بخش کشاورزی تاکید کرد و اظهار داشت: زمین، موثرترین عامل در ایجاد، رشد و توسعه طرح های کشاورزی است و در همین راستا ۴۷ دشت از ۷۸ دشت موجود در هرمزگان در زمینه توسعه بخش کشاورزی به بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به اولویت بندی دشت های استان بر اساس میزان آب و سایر شاخص ها، با هدف توسعه صنعت کشاورزی هرمزگان، اضافه کرد: تلاش داریم با هدف تامین اراضی مورد نیاز فعالان بخش کشاورزی و متقاضیان، سراسر استان را عملیات”جی آی اس” انجام دهید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در ادامه هرمزگان را استانی با سه مزیت دریا، ساحل و فراساحل در بخش توسعه صنعت کشاورزی معرفی کرد و گفت: برنامه ریزی ما در بخش کشاورزی علاوه بر توسعه دریامحور با توجه به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری، توسعه متوازن در سواحل و فراساحل با هدف امنیت غذایی کشور و افزایش میزان صادرات غیر نفتی است.
وی ابرازداشت: با توجه به شرایط اقلیمی استان، رشد بهره وری و افزایش تناژ تولید محصولات کشاورزی با استفاده از روش های نوین را بر توسعه سطح کشت، ارجحیت دهیم.

مویدی ایجاد مجموعه های کشت و صنعت را بهترین روش در بخش کشاورزی عنوان کرد و بیان داشت: تنها راه افزایش خدمات در بخش کشاورزی چه از لحاظ کمی و چه کیفی، اعتماد به بخش خصوصی و برون سپاری خدمات در راستای کوچک وچابک سازی دولت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان تاکید کرد: اتاق اصناف کشاورزی باید طرح ارائه دهد، برنامه تدوین کند و ما نیز به عنوان دستگاه دولتی، خادم این فعالان در چارچوب قانون هستیم.
نماینده وزیر در بخش کشاورزی استان هرمزگان سند توسعه را محور اصلی ارائه طرح های بخش کشاورزی عنوان کرد و بیان داشت: در سازمان جهاد کشاورزی با برگزاری کمیسیون ماده ۳۳ به صورت هفتگی بر تعیین تکلیف اراضی واگذاری نظارت مستمر داریم.

وی همچنین بر اولویت بندی واگذاری اراضی جهت اجرای طرح های ارائه شده از سوی متقاضیان بر اساس دستورالعمل ها و اسناد بالادستی تاکید کرد و گفت: سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان درچارچوب قانون از هیج تلاشی برای به ثمر رسیدن طرح های راکد و نیمه فعال دریغ نخواهد کردو برای حفظ کاربری اراضی تمام روستاها با همکاری دستگاه های متولی قاطعانه برخورد می کند.

مهندس مویدی در ادامه ایجاد شهرهای مولد با هدف اسکان و تولید بویژه در سواحل استان را کمک به توسعه دریامحور هرمزگان عنوان کرد و اذعان داشت: احداث این شهرها که با بهره گیری از طرح ها و معماری های ایرانی و اسلامی در دستور کار قرار گرفته از رویکردهای دولت مردمی سیزدهم در راستای توسعه اشتغال و اقتصاد در هرمزگان برنامه ریزی شده است.

وی در بخش پایانی سخنان خود حفظ کاربری اراضی روستاها را رسالت قانونی سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: در طول تاریخ تحقیقا شهرها و مناطق مسکونی در دامنه کوهها احداث می گردید و اراضی حاصلخیز و دشت های مسطح به کشاورزی اختصاص یافته است.

شفیعی مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص سند دار کردن اراضی کشاورزی و حمایت از کشاورزان اظهارداشت: تلاش داریم تا پایان سال ۱۴۰۳ تمام اراضی کشاورزی استان را با کمک سازمان ثبت اسناد، سند دار کنیم.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان در ادامه ضمن ارائه عملکرد و آمار و اطلاعات با تاکید بر اهمیت موضوع نظارت، خواهان تغییر در روش واگذاری از تقاضا محور بودن به سمت بخش محوری گردید تا نظر بخش تخصصی و نیاز استان در فرایند آن نیز اعمال گردد و همچنین افزود: با تغییر این فرایند شاهد راکد بودن و انحراف و اتلاف منابع در طرح های واگذاری نخواهیم بود.

وی همچنین در ادامه با تشکر از دستگاه قضا به ویژه سازمان ثبت اسناد هرمزگان با توجه به تعامل ویژه این دستگاه با جهاد کشاورزی استان، خاطر نشان کرد: تمام تلاش ما ایجاد رضایت حداکثری در جامعه تلاشگر کشاورزان است.

مهندس موسوی مدیرکل منابع طبیعی در ادامه به ارائه خدمات از طریق پنجره واحد اشاره کرد و گفت: با راه اندازی کامل این سامانه و تعامل دستگاه ها در ارائه خدمات سرعت بیشتری به خود می گیرد.

وی با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی استان هرمزگان سال گذشته در بخش کمک به تولید با تخصیص زمین به متقاضیان، رتبه نخست کشوری را به دست آورد گفت: در حوزه تجهیز یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی هرمزگان نیز پیشرفت هایی داشتیم که خود موجب بازدارندگی در این حوزه و کاهش تخلفات خواهد بود.

مهندس مسعود گرگیج معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، نیز در ادامه جلسه شورای هماهنگی بخش کشاورزی استان هرمزگان به تعیین برخی از مناطق و شهرستان ها با توجه به شاخصه ها و اقلیم خاص منطقه به کشت های استراتیژیک و گرمسیری تاکید کرد و افزود: بهتر است در این خصوص مدیریت امور اراضی و اداره کل منابع طبیعی در واگذاری طرح ها از یک برنامه تدوین شده پیروی نمایند.

پایان خبر/