آیا می توان دمنوش را جایگزین دارو کنیم؟
گروه سلامت:استاد دانشگاه داروسازی دانشگاه تهران با تاکید بر این که دمنوشها به هیچ عنوان جایگزین دارو نیستند، گفت: برای بهبود بیماری لازم است دستورات پزشک به درستی رعایت شود. به بیان دیگر، دارو و دمنوش گیاهی باید در جای خود و به شیوه صحیح مصرف شود. به گزارش بهداشت نیوز، دکتر محمدحسین صالحی […]
صالحی سورمقی تصریح کرد: مواد موجود در گیاهان در شرابط مختلف مورد استفاده قرار میگیرد؛ زمانی در قالب دمنوش که فقط به تسریع در بهبود بیماری کمک میکند و در شرایطی دیگر، امکان دارد این گیاهان خاصیت دارویی نیز داشته باشند. به عنوان مثال، گیاه آویشن علاوه بر مصرف در صنایع غذایی، به عنوان دارو نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با تاکید بر این که دمنوشها به هیچ عنوان جایگزین دارو نیستند، متذکر شد: برای بهبود بیماری لازم است دستورات پزشک به درستی رعایت شود. به بیان دیگر، دارو و دمنوش گیاهی باید در جای خود و به شیوه صحیح مصرف شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در طب سنتی ایرانی – اسلامی خاصیت گیاهانی مانند نعناع، آویشن، لیموعمانی و گل گاوزبان مورد اشاره قرار گرفته، افزود: در تمام کتابهای مرتبط با خواص گیاهان دارویی، به تفصیل در مورد گل گاوزبان صحبت شده که میتوان به تقویت کننده قلب، مسکن، خلط آور و ضد سرفه بودن آن اشاره داشت.
وی با بیان اینکه در مصرف دمنوش نباید زیاده روی کرد، گفت: برخی برای تهیه دمنوش گل گاوزبان، آن را بر روی حرارت مستقیم قرار میدهند تا بجوشد که این کار موجب میشود خاصیتهای گیاه از بین برود. برای تهیه این دمونش کافی است ۵ گرم گل گاوزبان را به همراه یک و نیم لیوان آب جوش، یک لیمو عمانی متوسط خرد شده بدون هسته و مقداری نبات را به مدت نیم ساعت روی حرارات بخار آب قرار دهیم.
این داروساز در رابطه با مصرف دمنوش گل گاو زبان برای گروههای خاص تصریح کرد: مصرف آن مشکلی ایجاد نمی کند؛ اما بهتر است مصرف آن برای کودکان پس از ۱۰ سالگی باشد. زنان باردار نیز بهتر است از داروهای شیمیایی و گیاهی تا حد امکان استفاده نکنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰