مهار تورم بدون افزایش تولید امکان پذیر نیست /تهدید سوسک “سرخرطومی حنایی ” تا سه ماه آینده ازبین می رود
عباس مویدی در جمع خبرنگاران حوزه کشاورزی استان که در یک تور خبری از ظرفیت های کشاورزی شهرستان های رودان و میناب بازدید نمودند افزود : نگاه دولت سیزدهم و استاندار هرمزگان به بخش کشاورزی نگاه ویژه با رویکرد توسعه بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه هرمزگان دارای ۴۸ دشت است که عمده کشاورزی استان در آنها انجام می شود گفت : بر اساس پتانسیل این دشتها برای زراعت ،استقرار صنایع تبدیلی و.. برنامه ریزی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از برنامه ریزی برای پایدار کردن سفره های آب زیر زمینی خصوصا در دشت سغ و چشمه سغ خبر دادو گفت : با توجه به اینکه محصول نارنگی در اراضی باغی این قسمت یک برند برای استان است سعی در بالا بردن راندمان آنها با پایداری سفره های آب زیر زمینی داریم.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از دشت های استان ظرفیت تولید محصولات استراتژیک ذرت و گندم را دارند از افزایش ۵۰ درصدی تولید گندم در استان خبر داد.
مویدی بیان کرد : امسال محصول گندم در استان صدر صد بیمه شده است و سن زدگی نیز در محصول گندم نداشته ایم.
وی از پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی کشت گونه های گرمسیری در باغات شاخه شمالی دشت میناب خبر دادو گفت : در این منطقه سه سال متوالی است که گونه های گرمسیری کشت می شود .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در ادامه به مکانیزه شدن آبیاری در دشت بخوان اشاره کرد و افزود : با بهره برداری از این پروژه در زمان سفر هیات دولت به استان ،شاهد راندمان ۸۵ درصدی در آبیاری خواهیم بود.
وی میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه را در حال حاضر ۸۰ درصد اعلام کرد.
مویدی از پرداخت تسهیلات با نرخ ۱۰ درصد به باغداران برای احیا باغات خبر دادو گفت : ۹۶۰ هکتار از باغات به بانک ها برای دریافت تسهیلات معرفی شده اندکه با جایگزینی ارقام صادراتی و خوب تجاری بتوانیم در آینده ای نزدیک به ارزآوری خوبی برای کشور دست پیدا کنیم.
وی به احداث شهر نساجی اشاره کردو افزود : بخش زیادی از پنبه مورد نیاز کشور از خارج از کشور تهیه می شود که مستلزم خروج مبلغ بالایی ارز از کشور است این درحالی است که اراضی شهرستان جاسک ظرفیت بسیار مناسبی برای کشت پنبه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از توزیع ۱۹ هزار اصله نهال توت برای توسعه نوغان داری در استان خبر دادو گفت :برای اولین بار ، به اعضای صندوق خرد زنان روستایی استان ،نوغان داری آموزش داده شد تا بتوانند ابریشم مورد نیاز صنعت نساجی استان را تامین نمایند.
مویدی ادامه داد: برای تهیه و تولید کاغذ در استان و با توجه به آب و هوای استان، نوع خاصی از اکالیپتوس کشت می شود که می تواند جوابگوی نیاز کارخانه تولید کاغذ در استان باشد.
وی با اشاره به دو چالش کمبود آب و شور شدن آب ها در کشور گفت : باید برای تامین علوفه به سمت کشت گونه های شور پسند برویم. همچنین برای تامین پروتئین مورد نیاز دامها نیز پرورش جلبک از طریق شرکت های دانش بنیان در دستور کار است.
مویدی از مبارزه با آفت سوسک “سر خرطومی حنایی” با استفاده از دستگاهی بر پایه مایکروویو خبر دادو گفت : به دلیل اینکه این حشره در تنه درخت زندگی می کند تنها می توان از طریق امواج این دستگاه که برای اولین بار در کشور ساخته شده ،آن را نابود کرد.
وی تصریح کرد :سوسک “سرخرطومی حنایی “یکی از بزرگترین تهدیدات کشاورزی استان است که تا سه ماه آینده با تحویل این دستگاه به استان از بین خواهد رفت .
مویدی تاکید کرد : با ساخت این دستگاه اثرات تولید انرژی اتمی در زندگی مردم دیده می شود.
شهرستان رودان مستعد تولید محصولات سبزی و صیفی
مدیر جهادکشاورزی شهرستان رودان نیز در حاشیه بازدید خبرنگاران از “مجتمع گلخانه ای بهار پردیس” گفت : شهرستان رودان به دلیل داشتن آب و هوای مناسب گلخانه ای، مستعد تولید محصولات سبزی و صیفی از جمله فلفل دلمه است.
فراز امیری با بیان اینکه سطح زیر کشت گلخانه ای در شهرستان رودان ۲۵۰ هکتار است افزود: در این اراضی سالانه ۱۰هزار تن انواع محصولات گلخانه ای نظیر فلفل رنگی و بادمجان، گوجه فرنگی و خیار سبز کشت می شود که به کشورهای روسیه، حاشیه خلیج فارس و اوراسیا صادر میشود.
وی سطح زیرکشت محصولات زراعی و باغی هرمزگان معادل را ۱۶۰ هزار هکتارعنوان کرد و گفت :شهرستان رودان ۴۰ هزار هکتار سطح سبز انواع محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است که از این تعداد ۲۴ هزار هکتار به کشت مرکبات، ۹ هزار هکتار به انواع و اقسام محصولات نخیلات و مابقی اراضی نیز به کشت محصولات سبزی، صیفی و همچنین محصولات استراتژیکی گندم و کلزا اختصاص دارد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان رودان در حاشیه بازدید از مرکز خرید لیمو بیان کرد: شهرستان رودان با سطح زیرکشت حدود ۱۰هزار هکتار، رتبه نخست کشور را در تولید لیموترش به خود اختصاص داده است.
امیری مهمترین ارقام لیموترش رودان را لیسبون، خارکل و پرشین لایم ، مکزیکن لایم «لیموترش محلی»، عنوان کرد و گفت: سالانه بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن لیموترش در شهرستان رودان تولید می شود .
وی در محل گلخانه “هیدروپونیک” اظهار کرد: در گلخانه های خاکی بالغ بر ۸۰تن محصول درجه یک فلفل رنگی در هکتار تولید می شود اما در گلخانه های هیدرپونیک بالغ بر ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن محصول فلفل رنگی در هکتار تولید میشود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان رودان تاکید کرد:گلخانه هیدروپونیک همان گلخانه معمولی است که از سیستم کشت پیشرفتهتری در آن استفاده می بطوریکه مواد معدنی مورد نیاز گیاه بهطور مصنوعی و به صورت محلول شده در دسترس گیاه قرار می گیرد.
لازم به ذکر است؛ بازدید از مجتمع گلخانه ای “بهار پردیس” و گلخانه “هیدروپونیک”در رودان ،مشاهده میدانی نحوه خشک کردن لیمو در اراضی باز با استفاده از نور خورشیددر مرکز خرید لیمو رودان ،بازدید از کارخانه ترشی آنام در شهرستان میناب و تجلیل از خبرنگاران بخش کشاورزی از دیگر برنامه های این تور یک روزه خبری که به همت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان برگزار شد ، بود.
پایان خبر/
خبرنگار : شهین صادقی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰