مراسم گردهمایی تخصصی اورژانس به مناسبت فرا رسیدن ۸ شهریورماه
در این مراسم دکتر حسین آبادی مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: یکی از کارکردهای بهزیستی اورژانس اجتماعی است.
وی افزود: اگر ظرفیت و نظارت مردمی برای کمک به اورژانس اجتماعی نباشد و به موقع آسیب های اجتماعی مثل خودکشی، کودک کار و غیره را به اورژانس ارجاع ندهند موفقیتی در کار آن حاصل نمی شود و به موقع نمی توان مداخله اجتماعی را انجام داد.
وی افزود: هدف در اورژانس اجتماعی کنترل و کاهش بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی است.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی اظهار کرد: توانمند سازی خانواده ها، انجام مداخلات اجتماعی و روانی قبل از مداخلات قضایی و ارتقای افراد آسیب دیده از دیگر اهداف بهزیستی و اورژانس اجتماعی است.
حسین آبادی ادامه داد: ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمان های غیر دولتی، شناسایی مناطق و کانون های آسیب زا و اقدامات تخصصی در بحران زدایی، شناسایی آسیب های اجتماعی نوپدید و باز پدید از دیگر اهداف اورژانس اجتماعی بشمار میرود.
وی ادامه داد: تعداد خودرو سیار اورژانس اجتماعی ۴۴۰ و تعداد پایگاه های مداخلات ۱۳۹ در استان مرکزی است و دریافت کنندگان خدمات و جامعه هدف این مرکز نیز خشونت دیدگان خانگی، کودک آزاری، همسر آزاری، سالمند آزاری، دختران و پسران فراری یا رانده شده از منزل، کودکان کار و خیابان می باشد.
حسین آبادی ابرز کرد: مراجعه به مراکز استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ شامل کودکان خیابانی، ts، کودک آزاری، زنان در معرض آسیب، افکار خودکشی و فرار بوده است.
وی مهمترین چالش های موجود در پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی را شامل چالش های سطح خرد شامل تغییر ساختار خانواده و کاهش کارکرد خانواده بویژه نقش آفرینی و نظارتی والدین برای ایفای نقش تربیتی خود در شرایط کنونی و درگیر بودن بخش قابل توجهی از خانواده ها با مشکلات اقتصادی و معیشتی دانست.
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی یادآور شد: خدمات مددکاری اجتماعی نیز شامل مددکاری فردی، مددکاران خانوادگی و مددکاری اجتماعی است.
محمد علی اله دادی معاونت اموراجتماعی بهزیستی استان مرکزی نیز گفت: اورژانس اجتماعی مداخلات روانی و اجتماعی را قبل از مداخلات قضایی و انتظامی انجام می دهد.
وی افزود: کاهش سطح آسیب های اجتماعی و کنترل و پیشگیری از رخداد این آسیب ها از اهداف اورژانس اجتماعی بشمار می رود.
اله دادی ابراز کرد: برنامه اورژانس اجتماعی شامل فعالیتهای مرکز مداخله در بحرانهای فردی، خانو ادگی و اجتماعی، پایگاه خدمات اجتماعی
و خط تلفن اورژانس اجتماعی(۱۲۳) و خدمات سیار اورژانس اجتماعی است.
در ادامه دکتر خیرمند معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اظهار کرد: حوزه اورژانس اجتماعی حوزه مثمرثمری است که باید از آسیب های اجتماعی جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه در موضوعات مختلف در دادگستری از ظرفیت این اورژانس استفاده می شود، گفت: در حوزه مربوط به کودک آزاری و حضانت تخصصی به این موضوع نگاه می شود و بیشترین تعاملی که حوزه پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با بهزیستی دارد در حوزه پیشگیری است و بهترین نتیجه را نیز از این حوزه گرفته ایم.
دکتر محمد امین باقری مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی نیز در این گردهمایی بیان کرد: اورژانس اجتماعی مستمر و تخصصی در کاهش آسیبهای اجتماعی در حال تلاش است و حجم فعالیتهای آن بسیار بالا است که باید همه با یاری یکدیگر با هماهنگی فرابخشی و سایر سازمان ها با اورژانس اجتماعی همکاری کنیم و نگاه اعتقادی به این موضوع داشته باشیم.
وی افزود: در این حوزه از هیچگونه همکاری و تعاملی با بهزیستی استان مرکزی دریغ نخواهیم کرد، چرا که عمده فعالیت این اورژانس در بخش پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی است.
سرهنگ نوروزی نماینده نیروی انتظامی استان مرکزی نیز در ادامه این گردهمایی گفت: سه مولفه تخصصی بودن، به موقع بودن و در دسترس بودن از خصیصه های اورژانس اجتماعی است که در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی بسیار مثمرثمر می باشد.
وی افزود: توجه ویژه به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از مباحث مورد توجه فراجا نیز می باشد که معاونت اجتماعی در نیروی انتظامی با این رویکرد راه اندازی شده و در آن و سعی بر تقویت مددکاری و مشاوره است.
سرهنگ نوروزی اظهار کرد: در استان مرکزی کلانتری ها باید بتوانند بیش از پیش از ظرفیت حوزه اجتماعی استفاده کنند.
وی یادآور شد: نگاه تحلیلی به آسیب های اجتماعی و روانی به تفکیک هر کلانتری توسط نیروی انتظامی تهیه شده تا در کاهش آسیبهای اجتماعی گام های بیشتری برداشته شود.
نوروزی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت اورژانس اجتماعی از برنامههای نیروی انتظامی در راستای خدمت بی منت به شهروندان است.
در پایان این مراسم از پرسنل حوزه اورژانس اجتماعی تجلیل به عمل آمد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰