رونق سفره صیادان میگو گیر در فصل صید میگوی سالجاری/صید بالغ بر ۷۵۰ تن میگو تاکنون در فصل صید میگوی هرمزگان
معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در حاشیه این بازدید با اشاره به اینکه در استان هرمزگان از ابتدای فصل صید میگو امسال تاکنون شاهد صید بالغ بر ۷۵۰ تن میگو بوده ایم گفت : این میزان صید بیانگر رشد ۵۰ درصدی صید میگو نسبت به سال گذشته است.
سید حسین حسینی شیلات را از بخشهای مهم و بسیار استراتژیک در اقتصاد، اشتغال، تولید و صادرات هرمزگان خواند و گفت: و باید از تمامی ظرفیتها برای افزایش تولید، صادرات آبزیان و محصولات شیلاتی استفاده شود.
وی افزود: هرمزگان با ۱۹ بندر صیادی و صید سالانه حدود۳۲۰ هزار تن انواع آبزی، سی درصد بنادر صیادی و یک چهارم تولیدات شیلاتی کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: در فصل صید میگو استان تنها شناور های کلاس لنج صیادی میگو گیر مجاز به فعالیت صید میگو هستند که بیش از ۱۶۰ فروند شناور لنج میگو گیر در فصل صید میگوی هرمزگان فعال هستند.
مسعود بارانی با اشاره به اینکه براساس برآوردهای پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان پیش بینی می شود میزان صید امسال بالغ بر یکهزارو پنجاه تُن باشد،تصریح کرد: حدود ۲۵۰۰ صیاد در فصل صید میگوی امسال مشارکت دارند.
هرمزگان از تولیدکنندگان برتر میگوی پرورشی کشور
معاون وزیر و و رئیس سازمان شیلات ایران همچنین در بازدید از مزرعه پرورش میگو شور اول شهرستان بندرعباس با اشاره به اینکه هرمزگان ظرفیت بسیار خوبی در زمینه آبزی پروری به ویژه تکثیر وپرورش میگو و تکثیر و پرورش ماهیان دریایی داردتصریح کرد : خوشبختانه تولید تولید آبزیان کشور در ۵ سال اخیر بیش از ۲۳ درصد رشد داشته و همچنان یکی از صنایع در حال توسعه در کشور به شمار می رود.
سید حسین حسینی با اشاره به اینکه صنعت شیلات قابلیت توسعه و سرمایه گذاری خوبی دارد و یکی از محور های اصلی اقتصاد دریا محور است افزود: از آنجایی که اقتصاد و معیشت مردم ساحل نشین به دریا وابسته است، با سرمایه گذاری در حوزه های شیلاتی و بویژه آبزی پروری می توان به ارز آوری، معیشت و اشتغال پایدار مردم منطقه کمک کرد.
وی بر استفاده از فن آوری های نوین و دانش بنیان ، ایجاد زنجیره تولید، توسعه بازار، ترویج فرهنگ آبزی مصرفی و… تاکید کرد .
در ادامه مدیر کل شیلات هرمزگان گفت :استان هرمزگان با تولید حدود ۳۴۰ هزار تُن مجموع صید و صیادی و آبزی پروری رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است که این آمار نشان از جایگاه و اهمیت فعالیتهای شیلاتی این استان در کشور را دارد.
مسعود بارانی با اشاره به اینکه استان هرمزگان دارای ۱۱ هزار هکتار اراضی پرورش میگو آماده بهره برداری و ۱۵ هزار هکتار اراضی پرورش میگو در حال ساخت است گفت : بهره برداری رساندن ظرفیت ۵۰ هزار هکتاری اراضی مستعد پرورش میگوی استان از برنامه های پیشرو شیلات استان است.
وی با بیان اینکه هرمزگان از تولیدکنندگان برتر میگوی پرورشی کشور است افزود: مزرعه پرورش میگوی بازدید شده در شور اول ۴۰۰ هکتار است که از ۱۶ مزرعه ۲۱ هکتاری با ظرفیت تولید آن ۱۴۰۰ تن در سال و اشتغال ۱۷۰ نفر برخوردار است.
مدیرکل شیلات هرمزگان همچنین از همراهی و تعامل سازمان شیلات ایران بر مسیر توسعه های شیلاتی به ویژه تکثیرو پرورش میگو قدردانی کرد و افزود : خوشبختانه سازمان شیلات ایران ، استانداری هرمزگان و دیگر دستگاهها و ارگان ها تعامل خوبی برای توسعه فعالیت های شیلاتی و حمایت از فعالیت های شیلاتی دارند.
موانع پیش روی راه اندازی و توسعه پروژه های شیلاتی برداشته شود
استاندار هرمزگان در دیدار بامعاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران با برشمردن ظرفیت های شیلاتی استان هرمزگان، از هرمزگان به عنوان یک استان ویژه در حوزه شیلات یاد کرد و افزود: در دولت مردمی شیلات یکی از محورهای اصلی توسعه استان هرمزگان قرار گرفته است و خوشبختانه نگاهی ویژه دولت مردمی به این حوزه پیشرفت های چشمگیری در حوزه شیلات به ویژه آبزی پروری و احیای ذخایر آبزیان را به همراه داشته است.
مهدی دوستی با اشاره به سفر پر خیر و برکت رئیس جمهور محترم به استان هرمزگان و مصوبات خوب حاصل از سفر ریاست محترم جمهور برای استان به ویژه در عرصه های شیلاتی گفت: برق رسانی به سایتهای پرورش میگو، ایجاد سه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان در استان، توسعه و توجه به ایجاد سازه های زیستگاه مصنوعی در استان از اقدامات خوب دولت مردمی در حوزه شیلات هرمزگان است.
وی رفع موانع تولید و توسعه پروژه های شیلاتی را در دستور کار قرار داد و گفت بدونشک رشد اقتصادی،رونق تولید و اشتغال به دنبال توسعه فعالیت های شیلاتی محقق خواهد شد.
در ادامه معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به جایگاه خوب ودر حال پیشرفت تولیدات شیلاتی گفت: استان هرمزگان توانسته با برخورداری از ظرفیت های شیلاتی خود رتبه اول تولیداتی شیلاتی کشور را به خود اختصاص دهد که این مهم بیانگر نقش مهم شیلات هرمزگان در جایگاه جهانی شیلات کشور است.
وی تولید بیش از ۳۴۰هزار تن انواع آبزیان رابیانگر فعالیت های پویای شیلاتی در استان هرمزگان خواند و گفت:امید داریم با توجه بهربرنامه ریزی های صورت گرفته و توجه خوب و بجای دولت مردمی به حوزه شیلات شاهد رشد و ارتقای فعالیت های شیلاتی در استان باشیم.
رئیس سازمان شیلات ایران استفاده از فن آوری های نوآورانه و روز و همچنین شرکت های دانش بنیان را در دستور کار شیلات استان قرار داد و گفت: خوشبختانه شیلات توانسته با استفاده از فن آوری و دانش روز و استفاده از نانو حباب ها تولید آبزیان را افزایش چشمگیر بدهد که این مهم در حال ترویج و گسترش در مزارع تولید آبزیان است.
همچنین در این نشست مشاور وزیر و مدیرکل دفتر توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات و گام های خوب مجموعه شیلات کشور در حوزه استفاده از فناوری های نوین و دانش بنیان گفت: بدون شک شرکت های دانش بنیان و استفاده از فن آوری های نوین لازمه توسعه پایدار است.
صادق توسلی زاده در این دیدار نقش دانشگاه و شرکت های دانش بنیان را در توسعه محصولات کشاورزی حایز اهمیت دانست و افزود: شرکت های دانش بنیان با استفاده از فناوری و نهاده های فناورانه کشاورزی، موجبات کاهش هزینه تولید محصولات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده و ارتقای بهره وری را فراهم می آورند.
در ادامه مدیرکل شیلات هرمزگان برخورداری از ۱۹ بندر صیادی، ۲۲ موج شکن مردمی، تولید بالغ بر ۳۴۰ هزار تن آبزیان، ۳۵ هزار نفر صیاد، ۷۴ تعاونی فعال، ۹۷ واحد صنایع شیلاتی را بخشی از ظرفیت های شیلاتی استان خواند.
مسعود بارانی جایگاه اول تولید محصولات شیلاتی کشور ، جایگاه اول صید و صیادی، رتبه اول صادرات آبزیان، بزرگترین ناوگان صیادی کشور ، بیشترین بنادر صیادی، بیشترین ظرفیت پرورش ماهی در قفس کشور و … را بخشی از دست آوردهای حوزه شیلات خواند.
پایان خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰