هشدار امنیتی مایکروسافت به هزاران مشتری ابری
مایکروسافت به هزاران مشتری خدمات ابری خود که شامل بزرگترین شرکتهای جهان هستند درباره احتمال اقدام نفوذگران در خواندن، تغییر یا حتی حذف دیتابیس اصلی آنها هشدار داد.
به گزارش ایسنا، این آسیب پذیری در دیتابیس “کاسموس دی بی” مایکروسافت آزور قرار دارد. تیم تحقیقاتی شرکت امنیتی “ویز” کشف کرده که این آسیب پذیری می تواند امکان دسترسی به کلیدهایی را فراهم کند که دسترسی به دیتابیس های هزاران شرکت را کنترل می کنند. ایمی لوتواک، مدیر فناوری شرکت “ویز”، مدیر فناوری سابق گروه امنیتی ابری مایکروسافت است.
به دلیل این که مایکروسافت خود نمی تواند این کلیدها را تغییر دهد، در ایمیلی به مشتریانش از آنها خواست کلیدهای جدیدی ایجاد کنند. مایکروسافت موافقت کرد به “ویز” ۴۰ هزار دلار برای یافتن این حفره امنیتی و گزارش آن به مایکروسافت پرداخت کند.
مایکروسافت به رویترز اعلام کرد ما این آسیب پذیری را به سرعت ترمیم کردیم تا مشتریانمان را در امنیت نگه داریم. از محققان امنیتی برای همکاری بر اساس افشای هماهنگ شده آسیب پذیری متشکریم.
در ایمیل مایکروسافت به مشتریانش اعلام شد که هیچ شواهدی از مورد بهره برداری قرار گرفتن این آسیب پذیری وجود ندارد.
این حفره امنیتی چند ماه پس از اخبار امنیتی بد برای مایکروسافت افشا می شود. این شرکت توسط هکرهای تحت حمایت روسیه که به شرکت سولار ویندز رخنه کرده بودند، هک شد. سپس شمار زیادی از هکرها با استفاده از آسیب پذیری که در حال ترمیم بود به سرورهای ایمیل اکسچنج رخنه کردند. وصله امنیتی اخیر برای یک حفره پرینتر که اجازه نفوذ به رایانه را فراهم می کرد، بارها و بارها باید دوباره انجام می شد. یک حفره دیگر اکسچنج باعث شد دولت آمریکا به مشتریان مایکروسافت برای نصب فوری وصله هایی که ماهها پیش منتشر شده بودند، هشدار دهد زیرا هکرهای باج گیر به بهره برداری از آن روی آورده اند.
اما مشکلات آزور دردسرهای جدی تری دارد زیرا مایکروسافت و سایر کارشناسان امنیتی، شرکتها را تشویق کرده اند اکثر زیرساختهای خود را رها کرده و برای امنیت بیشتر، به خدمات ابری متکی باشند. اگرچه حملات ابری نادر هستند اما اگر اتفاق بیافتند، صدمات ویرانگری خواهند داشت.
بر اساس گزارش رویترز، لوتواک گفت: یک لابراتوار تحقیقاتی تحت قرارداد فدرال همه حفره های امنیتی در نرم افزار را پیگیری و بر اساس شدتی که دارند آنها را رتبه بندی می کند. اما هیچ سیستم مشابهی برای حفره های امنیتی در معماری ابری وجود ندارد بنابراین بسیاری از آسیب پذیریها برای کاربران نامعلوم می ماند.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰