۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت راه‌اندازی شد

رونمایی از طرح ملّی توسعه فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها با افتتاح ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت، آغاز شد.

به گزارش ایسنا، اجرای یکی از بزرگترین پروژه‌های ملی در حوزه ارتباطات، امروز و با رونمایی از طرح ملّی توسعه فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها و افتتاح ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت، آغاز شد و به گفته عیسی زارع‌پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- این پروژه که هم به لحاظ اهمیت و وسعت اجرا و هم زمان اجرا و میزان سرمایه‌گذاری، جزو پروژه‌های ملّی به شمار می‌آید، طعم آن به تدریج کام ملت قدرشناس ایران را شیرین خواهد کرد و دولت سیزدهم مصمم است کار ۱۰ ساله را در طول سه‌ چهار سال انجام دهد. 

زارع‌پور پیش از این، با بیان اینکه فیبر نوری باید به ۲۰ میلیون خانه و محل کسب و کار برسد و شبکه پایدار، پرسرعت و ایمن را تامین کند، گفته بود: برای این کار بزرگ، غیر از بخش‌های مختلف دولتی و غیردولتی همچون وزارتخانه‌های ارتباطات و نیرو و شهرداری‌ها و استانداری‌ها، همه اعضای خانواده بزرگ ارتباطات کشور نیز از شرکت مخابرات ایران گرفته تا فراهمکنندگان ارتباطات ثابت (FCPها) و اپراتورهای تلفن همراه، پای کار آمده‌اند. با اجرای تدریجی این پروژه، مردم سرعت‌های چند ۱۰ و بلکه صدمگابیت‌برثانیه را تجربه خواهند کرد و طعم شیرین استفاده از انواع خدمات را بر بستر این شبکه پرسرعت خواهند چشید.

سرعت اینترنت ثابت در ایران واقعا نامناسب است

صادق عباسی شاهکوه امروز در آیین افتتاح پروژه ملی توسعه شبکه فیبر نوری، با بیان اینکه امروز توسعه دسترسی مبتنی بر فیبر، شامل خطوط FTTH و VDSL از ابتدای سال ۱۴۰۰ افتتاح می‌شود، گفت: امروز آغاز طرح کار ویژه‌ای است که دولت سیزدهم برای توسعه زیرساخت ثابت در نظر گرفته است، این کار از قبل شروع شده و سال‌هاست که توسعه فیبر کلید خورده اما سرعت آن، به میزان لازم نبوده است، در این دولت، تصمیم گرفته شد که با حمایت‌ها و مسیرهایی که باز می‌شود، به این روند سرعت دهیم.

وی با بیان اینکه اتکا به توسعه شبکه موبایل کافی نیست، اظهار کرد: در این دو سال و با شیوع کرونا، نیاز به سرعت‌های بالاتر بر همگان آشکار شد. در سال‌های اخیر ما در حوزه موبایل توسعه خوبی داشتیم، اما در حوزه ثابت عقب‌ماندگی داریم. همانطور که در وب‌سایت اسپیدتست هم نشان داده شده، اگرچه سرعت دانلود و آپلود حوزه موبایل، به میانگین جهانی نزدیک است، اما سرعت اینترنت ثابت در ایران واقعا نامناسب است.

ادامه دارد