نخستین گام‌های نهضت فیبرکشی با راه‌اندازی نیم میلیون پورت فیبرنوری

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالی برنامه دارد طی سه سال و نیم آینده، ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری برای مردم فراهم کند که در سال ۱۴۰۰، طرح ملّی توسعه فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها با افتتاح ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت، رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب‌وکارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت‌برثانیه به پهن‌باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و ۵ میلیون کسب‌وکار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن‌باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل بگیرد. 

از زمان شروع دولت سیزدهم هم عیسی زارع‌پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – به موضوع توسعه اینترنت ثابت تاکید کرده و گفته بود که برای توسعه ارتباطات ثابت و دسترسی عموم مردم در سراسر کشور به شبکه امن، پایدار، پرسرعت و ارزان باید یک عزم و اراده ملی شکل بگیرد و نهضت فیبرکشی در کشور راه بیفتد.

از طرف دیگر در حالی که در سال ۱۳۹۸، مقرر شده بود شرکت مخابرات ایران، پنج میلیون پورت فیبر نوری راه‌اندازی کند، این وعده محقق نشد. اما زارع‌پور از زمانی که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور یافته، به توسعه فیبر نوری تاکید کرده و با بیان اینکه نسخه شفابخش توسعه ارتباطات در کشور، توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر است، گفته بود: طی برنامه سه ونیم ساله، ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری برای مردم فراهم خواهیم کرد.

در این راستا در بهمن ماه سال ۱۴۰۰، رونمایی از طرح ملّی توسعه فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها با افتتاح ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت، آغاز شد، تا به گفته زارع‌پور، این پروژه که هم به لحاظ اهمیت و وسعت اجرا و هم زمان اجرا و میزان سرمایه‌گذاری، جزو پروژه‌های ملّی به شمار می‌آید، طعم آن به تدریج کام ملت قدرشناس ایران را شیرین خواهد کرد و دولت سیزدهم مصمم است کار ۱۰ ساله را در طول سه‌ چهار سال انجام دهد. 

همچنین صادق عباسی شاهکوه -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- درباره این هدف‌گذاری گفته بود: این برنامه پس از افتتاح ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری، در سال ۱۴۰۱ کار در کلان‌شهرها ادامه پیدا خواهد کرد و ۵ میلیون پورت فیبر نوری واگذار می‌شود. در سال ۱۴۰۲ حدود ۷ میلیون پورت و در سال ۱۴۰۳ حدود ۸ میلیون پورت راه‌اندازی می‌شود که در نهایت در سال ۱۴۰۳ به هدف مورد نظر برسیم.

این در حالی است که به گفته عباسی شاهکوه، تا کنون یک میلیون و ۳۴۷ هزار پورت منصوبه فیبر نوری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۲۶۰ هزار پورت VDSL است و کاربران می‌توانند به‌صورت لحظه‌ای، تعداد پورت‌های فیبر نوری را به تفکیک هر استان در سایت پایش طرح توسعه فیبر نوری به آدرس iranfttx.ir، مشاهده کنند و در آینده با وارد کردن کد پستی محل سکونت خود، از زمان تقریبی فعال شدن این پروژه در محله خود مطلع شوند.

انتهای پیام