دانش‌بنیان‌ها اینترنت ۱۰۰ مگابیتی می‌گیرند

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارائه اینترنت پرسرعت تا ۱۰۰ مگابیت‌برثانیه به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داده است.

به گزارش ایسنا، مقام معظم رهبری، سال ۱۴۰۱ را تحت عنوان «تولید؛ دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین»، نام‌گذاری کردند. در راستای تحقق این شعار، در جلسه‌ای که در وزارت ارتباطات برای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان با همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، عیسی زارع‌پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- از ارایه اینترنت پرسرعت تا ۱۰۰ مگابیت‌برثانیه به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد.

زارع‌پور در این نشست، با موضوع هم‌اندیشی و هماهنگی برای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه ‌ICT، با بیان اینکه اشتغال فناورپایه از سال گذشته به عنوان یکی از برنامه‌های وزارت ارتباطات در اولویت‌ها قرار داشته است، گفت: ریل‌گذاری در وزارت ارتباطات بر همین اساس انجام شده است و با دستور مقام معظم رهبری، عزم ما در این حوزه بیشتر شد.

وی با بیان اینکه در حال تهیه بخشنامه‌ای در سه بخش برای حمایت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه ICT هستیم، افزود: بخشی اول مربوط به سرویس‌هایی است که می‌توانیم به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه کنیم همانند اینترنت پرسرعت، بخش دوم بسترسازی برای اشتغال‌زایی فناوری‌پایه است. در این بخش، هم تجهیزات و هم پلتفرم‌ها مورد توجه هستند، در حوزه تجهیزات سخت‌افزاری با توسعه بازار به سمت بومی‌سازی حرکت می‌کنیم و در حوزه پلتفرم‌های بومی که بستر مناسبی برای اشتغال‌زایی گسترده هستند، برنامه ویژه‌ای برای حمایت از آنها پیش‌بینی شده است.

زارع‌پور بخش سوم برنامه‌های حمایتی وزارت متبوع را استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای اجرا و واگذاری پروژه‌های مجموعه وزارت ارتباطات عنوان کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان سخنان خود پیشنهاد تشکیل کارگروهی مشترک با معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری را ارائه کرد تا ظرف یک هفته به پیش‌نویس تفاهم‌نامه‌ای برای حمایت و توسعه بخش دانش‌بنیان حوزه ICT برسیم.

سورنا ستاری نیز در این جلسه با بیان اینکه وزارت ارتباطات در حوزه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان از گذشته فعال بوده است، گفت: این معاونت الگویی را با وزارتخانه‌های مختلف پیگیری می‌کند که توسعه زیست‌بوم، طرح‌های پرچم‌دار و ملی و حمایت‌های عمومی از سرفصل‌های این الگو است.

وی به اجرای چندین پروژه ملی در حوزه فضایی و سخت‌افزاری در این بخش تاکید کرد و افزود: در حوزه سخت‌افزاری برای رفع عقب‌ماندگی نیاز به حمایت‌های قانونی برای حضور شرکت‌های بزرگ داریم. ما آمادگی داریم با همکاری وزارت ارتباطات چندین پروژه بزرگ ملی به خصوص در حوزه سخت‌افزاری را اجرایی کنیم.

وی به وضعیت توسعه زیست‌بوم حوزه ICT اشاره کرد و افزود: توسعه این زیست‌بوم‌ها و پارک‌های فناوری نیاز به تجدید نظر برای تسریع در راه‌اندازی دارد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه پارک‌های فناوری اشاره کرد و گفت: اگر در این حوزه از بخش خصوصی حمایت شود این بخش می‌تواند با پیگیری‌های خود بخش دولتی را نیز فعال کند.

ستاری از پیشنهاد وزیر ارتباطات برای تشکیل کارگروه تهیه پیش‌نویس حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه ICT استقبال و ابراز امیدواری کرد این پیش‌نویس ظرف یک هفته آینده آماده شود.

در این راستا مهدی سالم – مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – اخیرا در توئیتر نوشته که در جلسه مشترک وزیر ارتباطات و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور مصوب شد تا طی یک هفته کارگروه توسعه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه ICT شکل بگیرد و بخش خصوصی در فعالیت‌های این حوزه بیش از گذشته فعال باشد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: خبر خوب وزیر ارتباطات مبنی‌بر ارائه اینترنت پرسرعت تا ۱۰۰ مگابیت‌برثانیه به شرکت‌های دانش‌بنیان در سال جاری و نیز برنامه‌ریزی برای آزادسازی داده‌ها متناسب با نیاز این حوزه از دیگر مطالب عنوان‌شده  این جلسه بود.

به گزارش ایسنا، در دنیای امروز نقطه کانونی اقتصاد، صاحبان دانشی هستند که بتوانند مناسب‌ترین عوامل تولید را شناسایی و در بهترین نقطه گرد آورده و به مطلوب‌ترین روش آنها را به‌کار گیرند تا سرآمدترین محصولات را ارائه کنند. در اقتصاد دانش‌بنیان سهم ارزش افزوده ناشی از سرمایه فیزیکی و مالی پایین بوده و سهم اطلاعات و سرمایه فکری در ارزش افزوده به مراتب در جایگاهی بالاتر قرار دارد، بنابراین رشد اقتصادی حاصل از فعالیت‌های دانش‌بنیان به نسبت ساختار اقتصادهای کلاسیک مبتنی بر کشاورزی و صنعت بسیار بالاتر است.

امروزه سرعت فرایند ایجاد یک ایده تا عملیاتی کردن آن یک عامل بسیار حیاتی و کلیدی برای موفقیت است و شرکت‌هایی که این فرایند را هوشمندانه مدیریت کنند از فضای رقابتی استفاده کرده و با بهره‌گیری از فرصت‌ها، مدیریت بازار را به دست می‌گیرند. از این رو توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان از سال‌های گذشته در دستور کار مسوولان قرار گرفته است. همانطور که سال گذشته اعلام شد طی بازه زمانی مرداد ۹۹ تا فروردین ۱۴۰۰ میزان تسهیلات بانکی شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از ۱۰۰ درصد و ضمانت‌نامه فعال بانکی این شرکت‌ها بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.

در اقتصاد دانش‌بنیان فعالان تحصیل‌کرده و نوآوران، نقش مهمی در عرضه و تقاضای فناوری و نوآوری خواهند داشت و در این راستا شرکت‌های دانش‌بنیان سلول و هسته اولیه اقتصاد دانش‌بنیان بوده و حضور آنها در اقتصاد هر کشور امکان شکل‌گیری اقتصاد دانش‌بنیان را به صورت واقعی و قابل اندازه‌گیری فراهم می‌کند.

تجربه کشورهای پیشرفته نشان داده که تغییر در سیاست‌های علم و فناوری در کشورهای مختلف یک جهش ناگهانی را در توسعه و تجاری‌سازی فناوری‌ها به همراه داشته است. بر این اساس با ایجاد بسترهایی مناسب برای دانش و تجاری‌سازی آن، علاوه ‌بر ایجاد ارزش‌های اقتصادی برای این نوع سازمان‌های دانش‌بنیان، بستر رشد اقتصادی و فنی جامعه نیز فراهم خواهد شد.

انتهای پیام