مادران کرونایی منعی برای شیردهی ندارند

گروه جامعه: متخصص زنان و زایمان گفت: مادری که به کرونا مبتلا شده و بهبود پیدا کرده است، منعی برای شیردهی ندارد.فهیمه رمضانی طهرانی، متخصص زنان و زایمان درباره نحوه شیردهی مادر مشکوک یا مبتلا به کرونا اظهار کرد: زمانی که مادر مبتلا به کرونا در فاز فعال بیماری است باید از شیر دادن به […]

گروه جامعه: متخصص زنان و زایمان گفت: مادری که به کرونا مبتلا شده و بهبود پیدا کرده است، منعی برای شیردهی ندارد.فهیمه رمضانی طهرانی، متخصص زنان و زایمان درباره نحوه شیردهی مادر مشکوک یا مبتلا به کرونا اظهار کرد: زمانی که مادر مبتلا به کرونا در فاز فعال بیماری است باید از شیر دادن به نوزاد خود خودداری کند اما مادری که به کرونا مبتلا شده و بهبود پیدا کرده است، منعی برای شیردهی ندارد.
 

او ادامه داد: زنان باردار مبتلا به کرونا بیشتر در معرض خطر عوارضی مانند زایمان زودرس، فشار خون بالا، اختلال رشد جنین، اختلال در عروق خونی و افزایش انعقاد پذیری خون و … هستند.این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: در دوران بارداری به واسطه شرایط خاص ایمنی و پایین آمدن سیستم ایمنی بدن که مادر بتواند بارداری را به خوبی حفظ کند به عنوان یک گروه پر خطر برای ابتلا به کرونا محسوب می‌شوند. این مادران در صورت ابتلا به کرونا مانند سایر افراد پر خطر نیاز به اقدامات درمانی و یا حتی بستری در بیمارستان را دارند.

او گفت: به دلیل اینکه عملکرد ریه تحت تاثیر حاملگی قرار می‌گیرد و بار قلب در دوران بارداری افزایش پیدا می‌کند، در این دوران  اگر فردی به کرونا مبتلا شود، احتمال اینکه با درجات کمتر ابتلا و درگیری ریوی دچار تنگی نفس و کاهش سطح اکسیژن خون شود، بیشتر از سایر افراد است؛ بنابراین مادری که کرونا مثبت شد، باید خیلی سریع برای درمان اقدام کند.

رمضانی طهرانی با اشاره به وضعیت جنین در رحم مادران مبتلا به کرونا افزود: بر اساس داده‌های موجود احتمال ابتلا به ناهنجاری‌های جنینی در نوزادان و جنین‌هایی که مادرانشان در دوران بارداری به کرونا مبتلا می‌شوند، افزایش پیدا نمی‌کند و عمده ناهنجاری‌های جنینی مربوط به مواجه مادر در سه ماهه اول بارداری است.

او ادامه داد: اما ابتلا به اختلال رشد داخل رحمی و کاهش وزن جنین در دوران بارداری با ابتلا به کرونا ارتباط مستقیمی دارد و مادرانی که مبتلا به کرونا هستند عمدتا با کاهش رشد جنین در این دوران مواجه می‌شوند.
متخصص زنان و زایمان در پایان تصریح کرد: در کنار احتیاط‌ها و اقدامات پیشگیرانه‌ای که در دوران کرونا به تمامی افراد از جمله مادران باردار توصیه می‌شود باید استرس‌ها و رفتار‌های وسواس گونه و رفتار‌های سوء شناخته شده که در دوران کرونا تجربه می‌کنند در مقابل کرونا متعادل باشد و در هراس نباشند، زیرا این رفتار‌ها عوارض بیشتری را در این دوران هم برای جنین و هم برای مادر به دنبال دارد.