کمیسیون ماده ۱۰۰ پلی برای مافیای سازه ای و دور زدن قانون/کمیسیون ماده ۱۰۰ مفری برای متخلفان
در شهر کرمانشاه؛ سالیان متمادی است که شهرداری ها، چشمان خود را بر روی حقوق و جان شهروندان بسته و با تعلل، تسامح، کم کاری و در بسیاری مواقع، با سوء استفاده و دفاع به ناحق از اشخاص ذی نفوذ، برای ساکنان و اهالی محروم این سامان، تله های مرگ می سازند و به طور کلی علاوه بر ایجاد بستر مساعد برای بروز حوادث غیر مترقبه همچون گرفتار شدن در زیر آوار ناشی از ریزش، زلزله و غیره، حقوق قطعی و مسلم شهروندان در استفاده از نور استاندارد، فضای باز و چشم انداز طبیعی را نیز، سلب و از سویی ارزش افزوده املاک مجاور را در حد قابل توجهی، پایین می آورند. پدیده تراکم فروشی، شهر فروشی و دست درازی به حقوق شهروندان، اکنون به طرز عجیبی به صورت یک رسم غلط درآمده که شهرداری ها اصلا و اکیدا توجهی به گلایه و اعتراض و شکایات همسایگان ننموده، با وقت کشی به سود افراد خاطی، در نهایت متخلف را، آن هم با فشار و پی گیری شهروندان به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع می دهند و بدین ترتیب با پاک کردن صورت مساله، خط بطلان بر روی هرگونه قانون گرایی کشیده، عملا مدافع سرسخت قانون گریزان، زیاده خواهان، متخلفان و مافیای سازه ای می شوند و لابد در کمیسیون ماده ۱۰۰ هم بر اثر سفارش و نفوذ و ابرام و اصرار بر عمل ناحق، جریمه خطاکار را به یک چهارم و یک پنجم، تقلیل و بدین وسیله، همه چیز را ماست مالی می کنند، این در حالی است که کسانی که حقوق حقه ی خود را از دست داده اند، فریادشان، به جایی نمی رسد. برای نمونه به عکس های پیوست دقت کنید، در یک کوچه ۷ تا ۸ متری که بر اساس طرح تفصیلی شهرسازی، تنها باید مجوّز احداث ساختمان های ۳ طبقه، صادر شود، مالک نامحترم، با قلدری و اِعمال نفوذ، یک ساختمان ۴ طبقه، به علاوه یک پنت هاوس با ارتفاع، ساخته و علی رغم مراجعه مکرر ما به شهرداری منطقه پنج شهرداری برای این مالک با طفره رفتن از انجام وظایف سازمانی و قانونی خود و پشت گوش انداختن شکایات حضوری و جدی ما، هیچ وقعی به فریاد اهالی نگذاشته، تا مالک به تدریج و در مشغله های زندگی همسایگان، ساختمان را به پایان رسانده و شهرداری منطقه در قبال اعتراض های ما به این پاسخ زورگویانه، غیر منطقی و غیر اصولی بسنده می کند که مالک؛ ملک خود را ساخته و دیگر کاری از دست ما بر نمی آید! تنها کاری که می توانیم بکنیم این است که ایشان را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع دهیم تا جریمه شوند. بارها باهمه گرفتاری هایی که داشتیم، به شهرداری و مسئولین این سازمان مراجعه کردیم، اما متاسفانه این قدر فرصت در اختیار این مالک گذاشتید تا بالاخره به صورت کاملا غیر قانونی، ساختمان خود را ساخت، حالا کمیسیون ماده ۱۰۰ چه دردی از ما را دوا می کند؟ این ساختمان، به طور کلی، دید ما را گرفته و به دلیل تسلط کامل بر ساختمان های ما، از هرحیث به ما مُشر ف است و به ما سایه انداخته و به طور کلی، ارزش ملک ما را بسیار پایین آورده، مضافا بر این که اگر خدای تاخواسته، حادثه ای پیش بیاید، این ساختمان، کاملا بر روی ما فرو ریخته و ما در زیر آوار مدفون می شویم.
آقای شهردار کرمانشاه شما که دکترای حقوق دارید و در تهران مشاور یا معاون حقوقی شهردار بوده اید، چرا به داد مردم نمی رسید، شهر که باشعار اداره نمی شود! چه کسی زیان مالکان خسارت دیده همجوار این ملک را می دهد؟! چه کسی پاسخ حوادث غیر مترقبه را می دهد؟!
آیاشهرداری نبایستی دستور قلع چنین بنایی را بدهد تا علاوه بر اجرای قانون، عبرتی برای دیگر متخلفان باشد؟
آیا نبایستی بررسی شود که چه کسانی چنین مجوزی را صادر کرده اند تا به سزای اعمال غیر قانونی خودشان برسند، آیا حتما باید اتفاقی بیافتد تا مسئولان را به پاسخ گویی مجبور سازد؟!
ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که جان و مال مردم به هیچ وجه و با هیچ قیمتی قابل معامله نیست و با توجه به اینکه مالکان ابنیه و ساختمان های مسکونی هر ساله باید عوارض و مالیات به شهرداری بپردازند از این رو شهرداری و مسئولین ذیربط باید از حق آنان در برابر زیاده خواهی مافیای سازه ای که نتیجه عمل آنان شکل گیری متروپل های آبادان است و رشد قارچ گونه ای در شهر کرمانشاه یافته اند قاطعانه دفاع نمایند.
همواره تأکید مسئولین بر پیشگیری قبل از وقوع حادثه است؛ اما با توجه به اینکه چندین بار برای جلوگیری از تخلف این ساختمان به شهرداری منطقه پنج مراجعه شده ولی متأسفانه تاکنون اقدام قاطع و مؤثری دراین رابطه صورت نگرفته است. البته در این رابطه شکایاتی نیز به شهرداری منطقه ارائه شده است ولی شهرداری بعد از ساخت و تکمیل نسبی بنا دستور رسیدگی را صادر نموده است که با توجه به ضعف در سرعت عمل و قصور پیش آمده، پرونده تخلف در دست ارجاع به کمیسیون ماده ۱۰۰ می باشد که تأثیری در ضر و زیان وارده به املاک مجاور را ندارد.
با توجه به اینکه کشور ایران روی کمربند زلزله قرار دارد و استان کرمانشاه نیز روی گسل عربستان با پیشروی حدود ۳/۵ سانتی متر در سال واقع شده،کارشناسان و متخصصان زلزله بر این باورند که وقوع زلزله در ایران هر ده سال یکبار اجتناب ناپذیر است. بروز زلزله های رودبار، بم، ورزقان، سرپل ذهاب و … دلیلی بر اثبات این مدعا است. با توجه به اینکه از تاریخ آخرین زلزله ویرانگر که در سرپل ذهاب اتفاق افتاد بیش از پنج سال می گذرد، مشخص نیست در چند سال آینده چه فاجعه ای در انتظار ساکنان مجاور سازه های غیر مجاز خواهد بود. در این میان سوالی که به ذهن خطور می کند این است که آیا باید فاجعه ای رخ دهد و دهها نفر به کام مرگ بروند و خانواده های زیادی عزادار شوند تا قانونی در کشور اصلاح یا مسئولین در مقام پاسخگویی برآیند و متروپلی دیگر در کشور شکل نگیرد. متروپل آبادان به واسطه لابی ها و ساخت و پاخت ها، بنای فاجعه و نابودی جمع کثیری از هموطنانمان را گذاشت؛ اگر این ساخت و پاخت ها نبود، قطعأ ساخت و سازهای غیر مجاز و فاجعه ای با آن عظمت روی نمی داد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰