سرانه مصرف شیر در کشور چقدر است؟
گروه اقتصادی: یک کارشناس صنعت لبنیات گفت: سرانه مصرف شیر در دنیا ۱۱۳کیلوگرم برای هرنفر در سال است در حالی که این سرانه در کشور ما به عددی کمتر از ۸۰ کیلوگرم می رسد.اسماعیل خاتمی با بیان اینکه اهمیت مصرف شیر برای کاهش پوکی استخوان، کاهش بیماری های لثه و دندان، تاثیر بر بهره هوشی […]
این کارشناس صنعت غذایی در پاسخ به این سوال که چرا سرانه مصرف شیر در کشور پایین است، گفت: پایین بودن سرانه مصرف از دو منظر اقتصادی و فرهنگی قابل بررسی است. از نظر اقتصادی می توان گفت آنقدر سرعت رشد قیمت لبنیات از سرعت رشد درآمد مردم بالاتر است که قدرت خرید مردم را کاهش داده است. از منظر فرهنگی هم می توان به این موضوع اشاره کرد که اصولا ما مردم شیرخواری نیستم. یعنی وقتی قدرت خرید مردم پایین می آید اولین چیزی که از سبد غذایی حذف می شود، لبنیات است ولی به طور مثال نوشابه حذف نمی شود.
خاتمی با اشاره به اینکه باید دید کدام یک از حلقه های زنجیره تولید لبنیات کار خود را به درستی انجام نداده اند که قدرت خرید لبنیات مردم کاهش یافته و فرهنگ مصرف لبنیات نیز رشد نکرده است، گفت: مجموعه عوامل زنجیره تولید لبنیات شامل تولیدکننده شیرخام، صنعت لبنیات، نظام توزیع با همکاری دولت می توانند در افزایش سرانه مصرف لبنیات موثر باشند ولی متاسفانه اغلب این حلقه ها وظایف خود را به درستی انجام نمی دهند.
وی در ادامه گفت: آموزش و پرورش و وزارت بهداشت چه اقداماتی در راستای افزایش مصرف شیر در کشور انجام داده اند؟ حتی دولت طرح شیر مدارس و یارانه شیرخانوار را که زمانی اجرا می شد هم پایان داد.
بازرس هیات مدیره انجمن صنابع لبنی ایران در پایان گفت:صنعت دامپروری و صنعت لبنیات چه اقداماتی در راستای افزایش اگاهی مردم در مصرف شیر انجام داده اند؟ آیا صنعت لبنیات کشور جز تهیه محتوای تبلیغاتی، محتوای آموزشی و موثری در این راستا تهیه کرده است؟ چطور می توان با این شرایط انتظار داشت سرانه مصرف لبنیات در کشور بالا رود؟
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰