اجرای فاز نخست پروژه توسعه فیبر نوری در قزوین

فاز نخست پروژه توسعه فیبرنوری در شهر قزوین به بهره‌برداری رسیده و با اجرای آن دسترسی حدود ۳۵ هزار واحد مسکونی، اداری و تجاری به اینترنت پرسرعت فراهم شده است.  

به گزارش ایسنا، فناوری اصلی که هم اینک در بخش ارتباطات ثابت ایران به کار گرفته شده است، ADSL است و فناوری مبتنی‌بر فیبر نوری یا FTTx تنها سهمی معادل یک درصد را به خود اختصاص داده، گرچه شبکه زیرساخت کشور با سرمایه‌گذاری دولت، بیش از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده است، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان‌های مسکونی و تجاری کشور به تجهیزات قدیمی متکی است که به شبکه مسی مشهور است. این شبکه به‌رغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با فناوری‌های جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد.

براساس این داده‌ها، تغییر در بخش بزرگی از زیرساخت‌های موجود ضروری است و به سرمایه‌گذاری عظیمی برای تغییر فناوری و تجهیزات موجود، احداث مسیرهای تازه و حفاری‌های وسیع در سطح شهرها، همچنین تغییر در شبکه داخلی ساختمان‌های کشور برای یکپارچه شدن شبکه ارتباطی مبتنی بر فیبر نوری نیز نیاز است. براساس این هدف‌گذاری، ظرف سه سال و نیم آینده ۲۰ میلیون خانوار ایرانی در سراسر کشور باید از دسترسی به خدمات پهن‌باند ثابت بر سرعت برخوردار باشند. از این رو اردیبهشت ماه سال جاری، از میان ۲۱ ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی، ۹ اپراتور تفاهم‌نامه توسعه دسترسی مبتنی بر فیبر نوری را با سازمان تنظیم مقرررات و ارتباطات رادیویی امضا کردند.

در این راستا و به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، صادق عباسی شاهکوه، معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مراسم بهره‌برداری از فاز نخست پروژه توسعه فیبرنوری شهر قزوین به مناسبت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، با اشاره به اینکه پروژه توسعه ارتباطات ثابت مبتنی‌ بر فیبرنوری (FTTX) یکی از مهمترین پروژه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم است، تأکید کرد که اجرای این پروژه علاوه بر افزایش کیفیت خدمات در شبکه ثابت باعث کاهش اختلالات در شبکه ارتباط سیار نیز می‌شود.

رئیس رگولاتوری با تأکید بر اینکه اجرای پروژه FTTX نیازمند تأمین منابع مالی سنگینی است و بدون حمایت دولت امکان اجرای آن میسر نبود، تخصیص حق‌السهم دولت از درآمد اپراتورهای سیار و ثابت برای اجرای این پروژه ملی را گامی مهم و اساسی برای پیشبرد آن دانست.

وی با بیان اینکه تا امروز تعداد هشت شرکت FCP آمادگی خود را برای اجرای این پروژه در نقاط مختلف کشور اعلام کرده‌اند، افزود: تمام تلاش ما در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و رگولاتوری این است که در طول چند ماه آینده فعالان بخش خصوصی بتوانند تمام ۲۰ میلیون پوشش را تعهد کنند تا ما از این نظر دغدغه‌ای نداشته باشیم.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه توسعه فیبرنوری گام اول اجرای پروژه شبکه ملی اطلاعات در کشور است عنوان کرد: ترغیب مردم به استفاده از خدمات پر سرعت ارتباطات ثابت و تولید محتوای فاخر و ارزشمند بومی دو گام دیگر در راستای پیاده‌سازی شبکه ملی اطلاعات است که باید به موازات توسعه فیبرنوری انجام شود.  

پروژه توسعه فیبرنوری قزوین، بخشی از پروژه ملی توسعه ارتباطات ثابت مبتنی‌ بر فیبرنوری (FTTX) است که توسط شرکت شاتل و با مشارکت شهرداری قزوین در این شهر اجرایی شده است و با اجرای آن دسترسی حدود ۳۵ هزار واحد مسکونی، اداری و تجاری به اینترنت پرسرعت فراهم شده است. این مراسم با حضور مدیران رگولاتوری، مدیران شهرداری، اعضای شورای اسلامی شهر قزوین و نماینده مردم این شهر در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

انتهای پیام