اندازه‌گیری قند خون با استفاده از عرق بدن

گروه علمی: محققان حسگری جدید را طراحی کردند که قابلیت اندازه‌گیری دقیق قند خون را بدون ایجاد درد و با استفاده از عرق به جای نمونه خون، دارد.این حسگر جدید که بر مبنای فناوری صفحات لمسی کار می‌کند، دربرگیرنده هیدروژلی از جنس پلی وینیل الکل با قابلیت جذب عرق است که روی یک نوار پلاستیکی […]

گروه علمی:

محققان حسگری جدید را طراحی کردند که قابلیت اندازه‌گیری دقیق قند خون را بدون ایجاد درد و با استفاده از عرق به جای نمونه خون، دارد.این حسگر جدید که بر مبنای فناوری صفحات لمسی کار می‌کند، دربرگیرنده هیدروژلی از جنس پلی وینیل الکل با قابلیت جذب عرق است که روی یک نوار پلاستیکی انعطاف‌پذیر قرار دارد.
کافی است شخص انگشت خود را به مدت یک دقیقه روی حسگر قرار دهد تا هیدروژل مقدار عرق موردنیاز را از غده‌های پوستی جذب کند. این نمونه عرق در جریان یک واکنش شیمیایی قرار می‌گیرد که در نتیجه آن جریان الکتریکی کوچکی تولید و توسط دستگاه سنجش قندخون دریافت می‌شود.

این حسگر به منظور اندازه‌گیری میزان قند خون هر شخص با استفاده از اطلاعات جریان الکتریکی به دست آمده از نمونه عرق وی، از الگوریتم‌های اختصاصی بهره می‌برد. به گفته محققان آمریکایی در آزمایشات اولیه، این حسگر میزان قند خون داوطلبان را قبل و بعد از صرف غذا با دقت ۹۵ درصد اندازه‌گیری کرده است و راهکار مناسبی برای اندازه‌گیری لحظه‌ای قند خون در بیماران دیابتی است.

 

بدن ما به صورت طبیعی مقداری قند را ذخیره کرده و به منظور تامین انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه، جذب قند از رژیم غذایی نیز ضروری است. اما زمانی که میزان قند خون از مقدار مشخصی تجاوز می‌کند، منجر به بروز عارضه‌ای موسوم به قندخون می‌شود. قند خون می‌تواند به اندام‌ها آسیب زده و مشکلات متعددی را برای سلامتی ایجاد کند. اغلب عوامل بروز این وضعیت شناسایی شده و راهکارهای مختلفی برای مدیریت آن ارائه شده است. وعده‌های غذایی کوچکتر، تمرین فیزیکی و سبک زندگی سالم برای مدیریت دیابت ضروری است.
بالا بودن میزان قند خون به مدت طولانی ریسک‌های جدی را برای سلامت در پی دارد و علایمی را ایجاد می‌کند که در مراحل اولیه ابتلا به دیابت قابل شناسایی است.

آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد دیابت:
-تعداد افراد مبتلا به دیابت از ۱۰۸ میلیون در سال ۱۹۸۰، به بیش از ۴۲۵ میلیون نفر رسیده است.
-شیوع جهانی دیابت در افراد بالای ۱۸ سال، از ۴.۷ درصد در سال ۱۹۸۰، به ۸.۵ درصد در سال ۲۰۱۴ میلادی رسیده است.
-سرعت شیوع دیابت در کشورهای فقیر و کم درآمد بیشتر است.
-دیابت عامل اصلی نابینایی، نارسایی کلیه، حمله قلبی، سکته مغزی و قطع اعضای تحتانی است.
-در سال ۲۰۱۶میلادی، ۱.۶ میلیون مرگ، مستقیما به دیابت مربوط بود و ۲.۲ میلیون مرگ دیگر به گلوکز بالای خون منتسب بود. حدود نیمی از آمار مرگ و میر ناشی از گلوکز بالای خون، در افراد کمتر از ۷۰ سال گزارش شده است.
– بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۶ میلادی، دیابت هفتمین عامل مرگ و میر گزارش شده است.
-رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی، حفظ وزن بدن و اجتناب از مصرف دخانیات مهمترین عوامل در پیشگیری از دیابت نوع ۲ هستند.
– بیش از ۴۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند؛ اکثر این آمار به دیابت نوع ۲ اختصاص دارد که به‌راحتی با فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم قابل کنترل است.
-از هر دو بیمار مبتلا به دیابت، یک مورد هنوز تشخیص داده نشده است که به سادگی با تشخیص اولیه و رعایت موارد ساده مربوط به سبک زندگی قابل کنترل است.
-از هر چهار خانواده، کمتر از یک مورد به برنامه‌های آموزشی کاربردی در زمینه دیابت دسترسی دارند. در حالی که آموزش‌های اولیه نقش مهمی در کنترل بیماری، بهبود نتایج و کاهش هزینه ها دارد.
تکرر ادرار، خستگی مفرط،‌ کاهش بی دلیل وزن، کاهش بینایی و تغییر رنگ پوست از جمله مهمترین دلایل اولیه دیابت هستند.