بزرگترین شرکت‌های اینترنت ماهواره‌ای اروپا ادغام می‌شوند

اپراتورهای اینترنت ماهواره‌ای وان وب (OneWeb) و یوتل‌ست (Eutelsat) سرگرم برنامه‌ریزی برای ادغام هستند تا به رقیب قوی‌تری در برابر استارلینک اسپیس ایکس تبدیل شوند.

به گزارش ایسنا، این ادغام که باید از سوی رگولاتورها و سهامداران یوتل‌ست تایید شود، احتمالا تا اواسط سال ۲۰۲۳ نهایی خواهد شد و ارزش وان‌وب را به ۳.۴ میلیارد دلار می‌رساند. سهامداران وان‌وب و یوتل‌ست هر کدام مالک نیمی از شرکت تشکیل شده از این ادغام خواهند بود.

یوتل‌ست ۳۶ ماهواره مدار گرد زمین دارد که با ماهواره‌های مدار پایینی زمین وان‌وب که دسترسی به اینترنت را از آسمان‌ها فراهم می‌کنند، ادغام خواهند شد. وان‌وب از ۶۴۸ ماهواره برنامه ریزی در شبکه نسل اول خود، در حال حاضر ۴۲۸ ماهواره در مدار دارد.

انتظار می‌رود وان‌وب و یوتل‌ست در سال مالی ۲۰۲۳-۲۰۲۲ مجموعا ۱.۲ میلیارد یورو (۱.۵۶ میلیارد دلار) درآمد داشته باشند. دومینیک دهینین، رئیس و اوا برنیکه، مدیرعامل یوتل‌ست، سمت‌های خود را در نهاد یکپارچه شده حفظ خواهند کرد. سونیل بهاراتی میتال، سرمایه گذار وان‌وب، یکی از رئیسان هیات مدیره این شرکت خواهد بود.

این ادغام پس از آن صورت گرفت که وان‌وب در رقابت با استارلینک و پروژه کویپر آمازون، ناکام ماند و در مارس سال ۲۰۲۰ خواستار حمایت در برابر ورشکستگی شد و همزمان در جست و جوی خریدار بود. دولت انگلیس و شرکت بهاراتی گلوبال میتال هر کدام ۵۰۰ میلیون دلار برای ۴۵ درصد سهم در وان‌وب پرداخت کردند. این شرکت اوایل سال ۲۰۲۱ سرمایه بیشتری برای پرتاب صدها ماهواره جذب کرد.

اخیرا وان‌وب در خط آتش بین روسیه و غرب در پی حمله نظامی مسکو به اوکراین، گرفتار شد. تحریم‌های انگلیس باعث شد روسیه مانع پرتاب ماهواره‌های وان‌وب شده و خواستار فروش سهم انگلیس در این شرکت و تضمین عدم استفاده از این ماهواره‌ها برای اهداف نظامی شود. در نهایت، وان‌وب به اسپیس ایکس، رقیب خود متوسل شد تا ماهواره‌های باقی مانده از نسل اول ماهواره‌های خود را پرتاب کند.

بر اساس گزارش وب سایت انگجت، پس از ادغام وان‌وب و یوتل‌ست، انگلیس سهم ویژه در وان‌وب و همچنین حقوق انحصاری در این شرکت را حفظ خواهد کرد. این سهم کنترل امنیت ملی از سوی دولت انگلیس در این شبکه و حق وتوی بعضی از تصمیمات مانند مقر وان‌وب را تضمین می‌کند.

انتهای پیام