اولین اپراتور پایش هوشمند حریق راهاندازی شد
اولین اپراتور پایش هوشمند حریق کشور با استفاده اجرایی و عملیاتی از اینترنت اشیاء و با نام «الرت» راهاندازی شد.
به گزارش ایسنا، یکی از پروژههای اینترنت کشور تحت عنوان اپراتور پایش هوشمند سیستم اعلام حریق با هدف مانیتورینگ هوشمند حریق ساختمانهای شهری و با همکاری سهجانبه سازمان آتشنشانی، سازمان فاوای شهرداری تهران و شرکت ارتباطات مبیننت، امروز در ساختمان پلاسکو و به یاد شهدای آتشنشان پلاسکو راهاندازی شد.
در این مراسم، مهدی غیناقی – رییس هیاتمدیره شرکت ارتباطات مبیننت- با بیان اینکه یکی از آرزوهای قدیمی ما بحث هوشمندسازی صنعتی و سرویس خدماتی در کشور بوده است، گفت: امروز بعد از شش ماه فعالیت توانستیم یک اپراتور هوشمند را بهصورت رسمی راهاندازی کنیم. “الرت”، اولین اپراتور پایش هوشمند حریق کشور و اولین پروژه رسمی هوشمندسازی با استفاده اجرایی و عملیاتی از اینترنت اشیاء است. اگر ما قرار باشد با همان روشهای قدیمی کار کنیم، به نتیجه نمیرسیم، بنابراین لازم است از ظرفیتهای تکنولوژی برای خدمات شهری و صنایع استفاده کنیم.
وی گفت: این شرکت از ابتدا سرویس وایمکس را ارائه میداد، در سال ۱۴۰۱ نیز ما ارائه سرویس خدمت با بهرهگیری از ۵G را آغاز کردیم. پارادایم شیفت در شرکت این است که از ارائه خدمات ارتباطی (CSP) به سمت ارائه خدمات دیجیتالی (DSP) میرویم، این مفهوم بحث تحول دیجیتال است که برای همه سازمانها اهمیت زیادی دارد و فناوری روز در دنیا را از جمله اینترنت اشیاء، خدمات ابری، بلاکچین و موارد اینچنینی شامل میشود.
غیناقی خاطرنشان کرد: بلوغ و پیشرفت شهرداری به جایی رسیده که هوشمندسازی را با بهرهگیری از اینترنت اشیاء پیش برده است. در بحث هوشمندسازی به تنهایی نمیتوان کاری را پیش برد و این اقدام در همکاری با شهرداری صورت گرفت. مهمترین دغدغه در راهاندازی اپراتور پایش هوشمند اعلام حریق و نکته اصلی در آتشنشانی، زمان خبردار شدن از آتشسوزی و رسیدن به محل و اقداماتی برای کوتاهتر و دقیق کردن این زمان است، تا حتی اگر فردی در محل آتشسوزی حضور ندارد، امکان اعلام بهموقع و با کمترین تبعات فراهم شود.
در هوشمندسازی با یک عقبماندگی مواجه هستیم
در این مراسم همچنین احمد صادقی -رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران- اظهار کرد: تهران اولین شهری است که به این حوزه ورود پیدا کرده است، اما در حال حاضر در بخش هوشمندسازی با یک عقبماندگی جدی مواجه هستیم که با توجه به وجود نخبگان و در اختیار داشتن توانمندی لازم، باید به نقطه خوبی در حوزه فناوری اطلاعات دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه هوشمندسازی شهر تهران باید به شش عنصر مردم، زندگی، دولت، حمل و نقل، اقتصاد و محیط زیست توجه شود، گفت: شهر هوشمند نیازمند زیرساخت است؛ یکی از مهمترین نیازهای شهر هوشمند در اختیار داشتن داده است که امیدواریم مدیریت جدید شهر تهران با حفظ حریم افراد، از دادهها برای هوشمندسازی شهر تهران استفاده کند و با برقراری پل ارتباطی میان دستگاهها و فراهم کردن زیرساخت، امکان مانیتورینگ در حوزه شهری فراهم شود. الزامات هوشمندسازی نباید به اعلام حادثه حریق محدود باشد، بلکه در بخش هشدار سیل و زلزله نیز فعال شود.
در ادامه، هادی محضرنیا – سرپرست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران- با ابراز خرسندی از آغاز بهکار اپراتور پایش هوشمند حریق ساختمان اظهار کرد: طبق دستور شهردار تهران، همهی ارکان شهرداری از جمله سازمان فاوا موظف هستند که هوشمندسازی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و فناوریهای نوین را سرلوحه مدیریت شهری قرار دهند و در این راستا سازمان فاوای شهرداری تهران در حال برنامهریزی، سیاستگذاری و تائید معماری و تکنولوژی مورد نظر برای پیادهسازی ابعاد شهر هوشمند است.
پروژههای هوشمندسازی نیازمند اکوسیستم فناوری در کشور است
وی افزود: سازمان فاوای شهرداری تهران یک نهاد حاکمیتی، قانونگذار و تعیینکننده برنامه است اما برای پیادهسازی پروژههای هوشمندسازی در شهر نیازمند اکوسیستم فناوری در کشور هستیم و در دوره جدید مدیریت شهری به دنبال پرداختن به فرصتهای سرمایهگذاری شهری هستیم. به تازگی پروژه پایش هوشمند اعلام حریق را به عنوان یکی از پروژههای موفق سرمایهگذاری بخش خصوصی در همایش فرصتهای سرمایهگذاری شهری معرفی کردهایم که با حمایت سه ضلع مثلث فاوا به عنوان سیاستگذار و بخش رگولاتوری، سازمان آتشنشانی به عنوان بهرهبردار و شرکت مبیننت به عنوان سرمایهگذار بخش خصوصی بهثمر رسیده است.
سرپرست سازمان فاوای شهرداری تهران با بیان اینکه اپراتور پایش هوشمند اعلام حریق ساختمان اولین پروژه عملیاتی شهر هوشمند در ایران است که مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، افزود: در حوزه استفاده از اینترنت اشیاء دچار عقبماندگیهایی هستیم که برای پیشبرد آن در شهر فرصتهای بیشتری را برای بخش خصوصی فراهم میکنیم. در حوزه جذب بخش خصوصی و ارتباط با اکوسیستم فناوری تنها جذب اپراتورها در برنامه نیست بلکه علاوه بر لایه سرمایهگذاری در لایه جذب فناوری با شرکتهای متوسط و کوچکتر هم همکاری میکنیم.
همچنین قدرتالله محمدی -مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران- راهاندازی اپراتور پایش هوشمند اعلام حریق ساختمان را عاملی برای کاهش زمان حضور و امدادرسانی واحد عملیات عنوان کرد و گفت: استاندارد ما بر اساس ثانیههاست و با حذف عامل انسانی در اعلام حریق و اطلاعرسانی بهطور حتم سرعت عملیات افزایش پیدا میکند.
وی به اهمیت راهاندازی اپراتور پایش هوشمند اعلام حریق ساختمان در بازار تهران به عنوان یک ضرورت مهم تاکید کرد و گفت: آگاهی به موقع از آتشسوزی، در اختیار داشتن نقشهها و نقشه معماری سبب میشود تیم عملیات بداند چه تجهیزاتی مورد نیازش است و راندمان عملیاتی افزایش پیدا میکند.
حمیدرضا صارمی -معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران- نیز در خصوص راهاندازی اپراتور پایش هوشمند اعلام حریق ساختمان گفت: نکته حائز اهمیت آن است که شرکت خصوصی ارائهدهنده خدمات در نظر داشته باشد که این خدمات با قیمت مناسب به عموم جامعه عرضه شود تا با استقبال مواجه شود و نیز خدمات آنها در حد روز اولی نباشد و با کیفیت و به صورت مستمر ارائه شود.
وی خاطرنشان کرد: اپراتور پایش هوشمند اعلام حریق ساختمان باید با یک دامنهی وسیع در تهران اشاعه پیدا کند و فراوانی استفاده و بهکارگیری آن شامل همهی ساختمانها و مناطق شهری شود.
پیشگیری باید در اولویت سازمان آتشنشانی قرار گیرد
مهدی بابایی -رئیس کمیته ایمنی و پیشگیری از بحران شورای شهر تهران- نیز با بیان اینکه توجه به ایمنی و پیشگیری باید در اولویت سازمان آتشنشانی قرار گیرد، اظهار کرد: در حال حاضر چهار درصد بودجه شهرداری تهران به سازمان آتشنشانی اختصاص دارد که قسمت اعظم آن در حوزه عملیات، تجهیزات و توسعه ایستگاه است و انتظار ما این است که این رویکرد، با رویکرد پیشگیرانه جایگزین شود، همچنین بیش از ۹۰ درصد سرمایه انسانی آتشنشانی در حوزه عملیات فعال است، کمتر از ۵ درصد در حوزه پیشگیری و انتظار این است که در حالت ایدهآل، این نسبت عوض شود. ما هرچه در حوزه پیشگیری هزینه کنیم، سرمایهگذاری است و جان شهروندان و آتشنشانان ما حفظ میشود.
بابایی همچنین اعلام کرد: پیرو مصوبه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص ایجاد و توسعه پایش هوشمند حریق، راهاندازی سیستم هوشمند در ساختمانهای شهرداری تهران باید در اولویت اول باشد.
مهدی چمران -رئیس شورای اسلامی شهر تهران- نیز در این مراسم بیان کرد: در صورت بروز حادثه بازار تهران مشکلات زیادی از جمله دسترسی دارد که به دلیل شلوغی، پیچیدگی و ازدحام میتواند مشکلات زیادی را رقم بزند، آنچنان که عصر هر روز کف بازار با ۲۵ سانتیمتر مقوا پوشانده شده که خطرناک است.
وی با گرامیداشت خاطره شهدای آتشنشان کشور و به ویژه شهردای حادثه پلاسکو، گفت: باید تبلیغات بهکارگیری اپراتور پایش هوشمند اعلام حریق بهگونهای باشد که ابتدا در ساختمانهای بزرگ و در ادامه در منازل استفاده شود.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰