مخالفت تایوان با سرمایه‌گذاری فاکسکان در تراشه‌ساز چینی

مقامات امنیت ملی تایوان می‌خواهند شرکت فاکسکان را متقاعد کنند از سرمایه گذاری حدود ۸۰۰ میلیون دلاری در شرکت تراشه سازی چینی تسینگوا یونی گروپ دست بکشد.

به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از یک مقام تایوانی مطلع از مسائل امنیت ملی، گزارش کرد این توافق قطعا پیش نخواهد رفت.

تایوان که بزرگترین سازنده قراردادی محصولات الکترونیکی در جهان است، نسبت به برنامه‌های چین برای توسعه صنعت نیمه رسانا، به میزان فزاینده‌ای محتاط شده و در بحبوحه تشدید نگرانی‌های تایپه از افزایش جاسوسی اقتصادی چین، قوانین جدیدی را پیشنهاد کرده است تا از سرقت فناوری تراشه خود توسط پکن جلوگیری کند.

دولت این جزیره، ساخت تاسیسات پیشرفته در چین را برای شرکتهای تایوانی ممنوع کرده تا مطمئن شود بهترین فناوری خود را به چین برون سپاری نمی‌کنند. تایوان با افزایش فشار از سوی چین روبروست که این جزیره را بخشی از سرزمین خود می‌داند.

طبق گزارش فایننشیال تایمز، کمیسیون هیات دولت تایوان هنوز رسما سرمایه‌گذاری‌ها را بازبینی نکرده است اما مقامات شورای امنیت ملی و شورای امور سرزمین اصلی بر این باورند که باید از این توافق جلوگیری شود.

فاکسکان که تولیدکننده قراردادی محصولات اپل است، در بیانیه‌ای اعلام کرد گزارشهایی درباره این سرمایه گذاری به مقامات تایوانی داده است و به مذاکره با مقامات دولتی ادامه خواهد داد.

فایننشیال تایمز به نقل از یک مقام آگاه در فاکسکان نوشت: روشن است که آنها این موضوع را به سطح امنیت ملی برده اند و چشم انداز این قرارداد ضعیف شده است و با افزایش تنشها در تنگه تایوان، تایید شدن این توافق بیش از پیش دشوار به نظر می‌رسد.

تنش‌ها در تنگه تایوان پس از سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، شدت گرفت. این اقدام از سوی پکن به عنوان تهدیدی برای صلح و ثبات محکوم شد.

بر اساس گزارش رویترز، فاکسکان ماه گذشته اعلام کرد با سرمایه گذاری ۷۹۸ میلیون دلار که توسط یک زیرمجموعه این شرکت انجام شده است، در غول تراشه سازی چینی تسینگوا یونی گروپ سهامدار است.

انتهای پیام