رفع مشکلات اهالی کوچری گلپایگان با ایجاد روستای جدید
مهران زینلیان با اشاره به مشکل چندین ساله مردم روستای کوچری اظهار داشت: حدود ۱۴ سال است که از احداث سد کوچری میگذرد اما متأسفانه بخشی از تعهدات متقابل بین وزارت نیرو و مردم محلی در خصوص زمینهای معوض تاکنون اجرا نشده و اهالی روستا دچار مشکل شدند.
وی با بیان اینکه این مسئله در سفر استاندار به گلپایگان مطرح و به دنبال آن جلسهای در استانداری با حضور دستگاههای متولی تشکیل شد، افزود: برخی از افراد از جمله نماینده آب منطقهای تهران در این جلسه حضور نداشت اما مصوبات خوبی داشتیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: در این جلسه مقرر شد دستگاههای خدمات رسان زیرساختهای لازم را برای روستای جدید ایجاد کنند و باید خدمات تأمین شود تا بنیاد مسکن زمین مسکونی تحویل دهد.
زینلیان ادامه داد: درمورد زمینهای کشاورزی مردم روستا نیز مقرر شد اداره منابع طبیعی و سازمان جهاد کشاورزی استان با رفع نواقص سالهای گذشته، زمین را برای کشاورزان روستا در اسرع وقت و ظرف هفتههای آینده تأمین کنند.
وی ابراز داشت: اجرای شدن مصوبات، مشکل زمینهای کشاورزی، زیرساختها و سکونتگاه مردم کوچری رفع میشود؛ تنها موردی که در جلسه استانداری باقی ماند موضوع تخصیص آب بود که قرار شد طی جلسهای در تهران حل و فصل کنیم زیرا مدیریت بهره برداری از سد کوچری با شرکت آب نیرو است اما با توجه به اینکه گلپایگان جزو استان اصفهان تلاش میکنیم این مسئله رفع شود.
کلنگ سد کوچری در سال ۱۳۸۹ با هدف انتقال آب شرب از سرشاخههای دز به استان قم و شهرهایی همچون سلفچگان، نیم ور، خوانسار، خمین و محلات بر دل زمین نشست و با آبگیری آن بخش زیادی از روستای سرسبز کوچری زیر آب رفت و مشکلات فراوانی را برای مردم شهرستان گلپایگان رقم زده به طوری با احداث این سد ساکنان روستا مجبور به کوچ از دیار خود شدند.
این سد با ظرفیت ۲۰۷ میلیون مترمکعب، پایین دست سد خاکی گلپایگان و در هشت کیلومتری جنوب غرب این شهرستان بر رودخانه قمرود احداث شده است.
عملیات اجرایی این پروژه را شرکت مهاب قدس انجام داد که هدف از آن انتقال آب از سرشاخههای دز به قمرود و انتقال ۱۸۱ میلیون مترمکعب آب از سرشاخههای دز به سد کوچری و تصفیهخانه دودهک برای تأمین آب شرب دراز مدت شهرهای قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور و سلفچگان و همچنین تخصیص مقداری از آب انتقال یافته به صنعت، برای جبران روزافزون کمبود آبی شهرهای با جمعیت بالا بود.
طرح انتقال آب از سرشاخههای دز به قمرود از سه بخش عمده تونلهای اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آبرسانی تشکیل شده و سیستم انتقال آب از سرشاخههای دز شامل چشمه سرداب، رودخانههای دره لکو، دره دزدان و دره دایی به مخزن سدکوچری واقع در پایین دست سد گلپایگان است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0