گوگل برای محققان تراشه تولید می‌کند

وزارت بازرگانی آمریکا با گوگل برای تولید تراشه‌هایی توافق کرد که محققان می‌توانند از آنها برای طراحی دستگاه‌های نیمه رسانا و فناوری نانوی جدید، استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، این توافق بین موسسه ملی استانداردها و فناوری (NIST) وزارت بازرگانی آمریکا و گوگل امضا شد. این تراشه‌ها توسط شرکت نیمه رسانای اسکای واتر تکنولوژی در بلومینگتون مینه‌سوتا تولید خواهند شد.

طبق این توافق، گوگل هزینه اولیه تولید و نخستین مرحله تولید را تامین خواهد کرد. موسسه ملی استانداردها و فناوری با همکاران پژوهشگر دانشگاهی خود، مدارهای این تراشه‌ها را طراحی خواهند کرد.

“قانون تراشه‌ها و علم” دولت بایدن اخیرا در کنگره تصویب و به امضا رسید تا به قانون تبدیل شود. این قانون در واکنش به اختلالات زنجیره تامین، امکان تامین مالی برای آغاز سریع تولید داخلی نیمه‌رساناها را فراهم می‌کند.

چندین شرکت با استقبال از این قانون که زمینه برخورداری از حدود ۵۲ میلیارد دلار یارانه دولتی برای تولید و تحقیق در زمینه نیمه‌رسانای آمریکا و بخشودگی مالیات برای ساخت کارخانه‌های تراشه به ارزش ۲۴ میلیارد دلار را فراهم می‌کند، احداث کارخانه‌های نیمه رسانای جدید را اعلام کرده‌اند.

وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد موسسه ملی استانداردها و فناوری پیش بینی کرده است حداکثر ۴۰ تراشه مختلف برای کاربردهای متفاوت طراحی شوند. به دلیل این که طراحی تراشه‌ها، کد باز خواهند بود، محققان قادر خواهند بود ایده‌های جدید را بدون محدودیت پیگیری کرده و اطلاعات و طراحی دستگاه‌ها را آزادانه به اشتراک بگذارند.

بر اساس گزارش رویترز، محققانی که در طراحی تراشه‌ها همکاری می‌کنند، شامل دانشگاه میشیگان، دانشگاه مریلند، دانشگاه جورج واشنگتن، دانشگاه براون و دانشگاه کارنگی ملون هستند.

انتهای پیام