اولین همبرگر دنیا را چه کسی درست کرد؟

گروه جامعه: شاید این موضوع برای شما همیشه جای سوال باشد که مخترع اولین همبرگر جهان چه کسی بوده است؟ موارد بسیار جالبی درباره مخترع همبرگر و تاریخچه آن وجود دارد.احتمالا نام هامبورگ در آلمان را شنیده باشید. شاید با خودتان فکر کنید که هامبورگ اولین مکانی است که همبرگر در آن درست شده است […]

گروه جامعه: شاید این موضوع برای شما همیشه جای سوال باشد که مخترع اولین همبرگر جهان چه کسی بوده است؟ موارد بسیار جالبی درباره مخترع همبرگر و تاریخچه آن وجود دارد.احتمالا نام هامبورگ در آلمان را شنیده باشید. شاید با خودتان فکر کنید که هامبورگ اولین مکانی است که همبرگر در آن درست شده است و یا الهام و منشا اصلی همبرگر از هامبورگ است اما مفهوم این ساندویچ متفاوت تر از این قضایا است و پیچیدگی بیشتری دارد. گوشت گاو تکه شده که باعث تهیه همبرگر می شود، در قرن ۱۲ مورد توجه قرار گرفته شد و کم کم از طریق کشور هایی مثل روسیه رواج پیدا کرد تا اینکه بعدها وارد آلمان هم شد.

البته همه داستان های تاریخی مربوط به همبرگر بر این توافق هستند که در قرن ۱۹ گوشت هایی که به شکل همبرگر آلمانی درست می شد را تکه تکه می کردند و آن را با سیر، پیاز، نمک و فلفل ترکیب می کردند و سپس استیک همبرگر را ایجاد می کردند و همه از همین روش یکسان پیروی می کردند.

پس اولین بار همبرگر چگونه اختراع شد؟
هنگامی که مهاجران آلمانی به نیویورک و شیکاگو رسیدند، وارد رستوران های مختلف این مناطق شدند و با استیک شبیه به استیک های هامبورگ مواجه شدند که یک نسخه آمریکایی از غذای آلمانی محسوب می شد و گران قیمت ترین وعده غذایی در منو ها بود. در طول انقلاب صنعتی، کارکنان یک کارخانه با کارت غذا استیک هامبورگ دریافت کردند. خوردنِ این غذا برایشان سخت بود و نمی توانستند آن را مانند غذاهای دیگر بخورند تا این که آن را به ساندویچ تبدیل کردند و داخل نان گذاشتند.

اما خوب با وجود همه این تفاسیر، بالاخره چه کسی اولین بار همبرگر را درست کرد؟
بسیاری بر این عقیده هستند که نام این فرد مهم در طول تاریخ گم شده است. معلوم نیست که اولین بار این غذا در کجا پخته شده است، احتمالا بخش های مختلفی از دنیا درگیر ساخت چنین غذایی بودند اما به هر حال در طول زمان های مختلف، همبرگر ها به نمادی از یک غذای آمریکایی تبدیل شدند و کل جهان هم به آن علاقه دارند. انواع مختلفی از همبرگرها وجود دارد. حتی نوع گیاهی آن هم سرو می شود و در کشور هایی مثل هند که گوشت گاو طرفدار زیادی ندارد، باز هم همبرگر مورد توجه است.

نظرات مختلف درباره اولین آشپز همبرگر
فلجر داویس هم یک صاحب رستوران در تگزاس بود که به گوشت قرمز سرخ شده علاقه زیادی داشت و خلاقیت های او در آشپزی باعث شد تا غذای خوش طعمی مثل همبرگر را درست کند.همبرگر چارلی که ۱۵ سال سن داشت و آشپزی هم می کرد، یک روز تکه های گوشت قرمز را به صورت بریده شده به شکل های منظم در آورد و آن ها را سرخ کرد و داخل ساندویچ قرار داد. به همین دلیل جزء آن دسته از افرادی است که احتمال می رود اولین کسی باشد که همبرگر را کشف کرده است.

برادران چارلی و فرانک هم از آن دسته از کسانی بودند که به کار آشپزی مشغول بودند و جزء کسانی بودند که غذا های حاوی سوسیس می فروختند و یک روز تصمیم گرفتند که گوشت قرمز گریل شده را بفروشند که شبیه به همبرگر های امروزی بوده است.

اوتو کراس این هم یکی دیگر از این افراد بود که تصمیم گرفت استیک گوشت گاو را داخل کره سرخ کند، به آن تخم مرغ بزند و کمی هم پودر سوخاری به آن اضافه کند. به همین دلیل بعضی از افراد عقیده دارند که او اولین نفری بود که همبرگر را درست کرد.لوئیس لسن یکی دیگر از افرادی است که احتمال می رود جزء اولین نفر ها برای ساخت همبرگر باشد. داستان از این قرار بود که یک روز لوئیس یک مشتری عجول داشت که به او گفته بود یک غذای سرپایی و خوشمزه برایش درست کند. او هم استیک گوشت گاو را لای نان گذاشت و آن را شبیه به همبرگر های امروزی درآورد.