چرا گیاه‌خواران بیشتر افسرده می‌شوند؟

بر اساس یک مطالعه‌ی جدید، دوره‌های افسردگی در گیاه‌خواران حدوداً دو برابرِ گوشت‌خواران است. مطالعۀ تازه‌ای که داده‌های آن از برزیل گرفته شده است با مطالعات پیشین که خبر از نرخ بالاتر افسردگی میان گیاه‌خواران می‌داد، هماهنگ است. با این حال، محققان در مطالعه‌ی جدید دریافتند این رابطه به مصرف مواد مغذی مربوط نیست بلکه دلیل دیگری دارد.

گروه ایرنا زندگی – شاید نگاه به رابطه‌ی میان رژیم غذایی و مشکلات خاص سلامت و این فرض که رژیم غذایی به واسطه‌ی کمبود مواد مغذی سبب مشکلات سلامتی شده ساده به نظر برسد. با این حال، این مطالعه‌ی جدید که در مجله‌ی Affective Disorders منتشر شده گستره‌ی وسیعی از عوامل غذایی را به حساب آورده است از جمله مصرف کلی کالری، پروتئین، ریزمغذی‌ها و سطح فراوری مواد غذایی. این رویکرد تازه نشان‌دهنده‌ی این است که سطوح بالای افسردگی میان گیاه‌خواران ربطی به محتوای رژیم غذایی آن‌ها ندارد. پس ارتباط بین گیاه‌خواری و افسردگی چیست؟ آیا هیچ مکانیسم غیرتغذیه‌ای وجود دارد که اولی را به دلیلِ وجودِ دومی تبدیل کند؟ یا شاید این رابطه در کل به عامل دیگری وابسته باشد.