محصولات زراعی و باغی هرمزگان باید درجهبندی شوند
عباس مویدی در نشست شورای مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان با تاکید بر لزوم نظارت بر رعایت الگوی کشت، اظهارداشت: همواره یکی از دغدغههای اصلی کشاورزان استان در حوزه خرید و فروش محصولاتشان بوده اما در طرح اصلاح الگوی کشت تلاش شده است تا این مشکل تا حدود زیادی مرتفع شود بر همین مبنا کشاورزان هرمزگانی برای دستیابی به بازاری مناسب و سودآور باید کشت خود را طبق الگوی کشت انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از محورهای اصلی طرح اصلاح الگوی کشت توجه به اقلیم است، افزود: توجه به اقلیم در کشت محصولات زراعی و باقی اهمیت بسیار زیادی دارد، به عنوان مثال اگر خرمای پیارم در شهرستان حاجیآباد ثمر خوبی داشته باشد، دلیل نمیشود که این خرما در میناب نیز با همان مرغوبیت و کیفیت حاجیآباد به عمل آید و کشاورزان مینابی نیز به دنبال آن باشند یا کیفیت مرکبات و لیمویی که در رودان به دست میآید در اقلیمی مانند بستک مناسب نیست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان بیان کرد: در استان هرمزگان به دو منظور صادرات و تامین نیاز بازارهای داخلی محصولات زراعی و باغی تولید میشود، بر همین مبنا لازم است اراضی قابل کشت استان به فراخور هدف کشت دستهبندی شوند و حتی زمینهایی که محصولات ارگانیک تولید میکنند نیز باید تقسیم بندی و محصولاتشان برای ارسال به بازار درجه بندی شود.
مهندس مویدی با اشاره به تجربه تلخ کشتهای بدون برنامه در سالهای گذشته و تبعات سخت پیشیگرفتن عرضه بر تقاضا یادآور شد: متأسفانه در فصل کشت بسیاری از کشاورزان سراغی از الگوی کشت نمیگیرد و بدون کارشناسی کاشت محصول خود را آغاز میکنند اما زمانی که قیمت محصولات کشاورزی به دلیل اشباع بازار افت میکند همه از سازمان جهاد گلایه میکنند که چرا الگوی کشتی تعریف نکرده است.
وی خاطرنشانکرد: امسال طرح الگوی کشت متناسب و مناسب استان به همه مراکز و ادارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده است از این رو کشاورزان باید طبق این برنامه مراحل کشت، داشت و برداشت را پیش ببرند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰