حذف چند اپلیکیشن ایرانی توسط گوگل پلی

بررسی ها حاکی از آن است گوگول پلی بار دیگر چند اپلیکیشن ایرانی را حذف کرده است.

به گزارش ایسنا، تعدادی از کاربران اعلام کرده اند اپلیکیشن هایی مانند اسنپ، تپسی، سه پیام رسان ایرانی سروش، بله و آی گپ از گوگل پلی حذف شده اند و بررسی ها نشان می دهد که نه تنها خود اپلیکیشن ها از گوگل پلی حذف  شده اند بلکه به طور کلی اکانت متعلق به این شرکت ها هم از گوگل پلی حذف شده است.

 حذف تعدادی از اپلیکیشن های ایرانی از ۲۴ آبان برای تعدادی از کاربران رخ داده و برخی از آن ها هم امروز حذف شده اند و بررسی های اولیه نشان می دهد که گوگل به دلیل تحریم این اپلیکیشن ها را حذف کرده است.

گفتنی است طی هفته های گذشته یک پیام رسان ایرانی از سوی گوگل پلی حذف شده بود. مدیر این پیام رسان داخلی در توضیح این مسئله گفته بود از زمان شروع این مسئله، سه بار به گوگل ایمیل ارسال شده که فقط یک بار پاسخ دادند و گفتند طی ۴۸ ساعت بررسی و اعلام می کنند؛ اما به نظر می رسد پاسخ های آنها از پیش تعریف شده بوده و در زمینه دریافت پاسخ با توجه به نامه نگاری های انجام شده امیدوار نیستند.

طبق این گزارش ایجاد محدودیت شرکت‌های خارجی و فروشگاه‌های آنلاین آمریکایی برای اپلیکیشن‌های ایرانی حدودا از سال ۱۳۹۶ آغاز شد؛ زمانی که اپل تنها چند ماه پس از گشودن درهای فروشگاه آنلاین خود به اپلیکیشن‌های ایرانی در سپتامبر ۲۰۱۶، با فرمان دونالد ترامپ، رییس‌ جمهوری آمریکا برای تحریم علیه ایران، برخی اپلیکیشن‌های ایرانی را از اپ‌استور حذف کرد.

موضوع حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از اپ‌استور حل نشده بود که گوگل نیز به فاصله‌ی دو هفته پس از اپل و در اقدامی مشابه، نرم‌افزارهای ایرانی را از گوگل‌پلی -فروشگاه آنلاین نرم‌افزارهای اندرویدی- با توجیه مشابه تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران حذف کرد.

درباره علت حذف این اپلیکیشن‌ها، موارد متعددی مطرح شد، یکی از این موارد تحریم‌ها بود و مدیران برخی از این اپلیکیشن‌ها، به ایمیل گوگل مبنی‌بر نداشتن امکان استفاده از گوگل‌پلی به‌ دلیل بند ۱۶.۵ قوانین توسعه‌دهندگان اشاره کرده بودند، بندی که می‌گوید «محصولاتی که روی گوگل‌پلی قرار می‌گیرند ممکن است مشمول قوانین صادرات، تحریم و مقررات ایالات متحده و دیگر حوزه‌های قضایی باشند».

گرچه با آغاز ریاست جمهوری جو بایدن و احتمال بازگشت امریکا به برجام این امیدواری وجود داشت که شاید سرنوشت متفاوتی برای شرکت‌های فناوری در ایران رقم بخورد، اما حذف پلتفرم‌ها و اپلیکیشن های ایرانی نشان می دهد این مشکلات ناعادلانه تحریمی علیه شرکت‌های ایرانی همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام