افزایش مصرف میوهها و سبزیجات درفصل تابستان
گروه جامعه: یک متخصص تغذیه بر اهمیت مصرف میوه ها و سبزیجات در فصل تابستان تاکید کرد و گفت: میوه و سبزیجات به سبب بهره مندی از آب فراوان نیاز بدن را تامین می کنند.احمد اسماعیل زاده استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: به طور کلی تغذیه نقش بسیار مهمی در سلامت افراد و افزایش […]
اسماعیل زاده بیان کرد: نکته دیگری که در مصرف میوهها و سبزیجات وجود دارد محتوای آب آنها است؛ همانطور که میدانیم آب یکی از نیازهای مهم بدن است و توصیه میکنیم که هر فردی هر روز یک تا دو لیتر آب را مصرف کند به ویژه افرادی که کار در بیرون از منزل دارند و تعریق های شدید دارند که باعث از دست رفتن آب و سدیم میشود طبیعتاً برای جایگزینی میوهها و سبزیجات بسیار حائز اهمیت است.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: زمانی که توصیه به استفاده از نوشیدنی در این فصل میشود منظور چای و قهوه نیست و بیشتر آب مد نظر است که در فصل تابستان با تخم شربتی و خاکشیر بدون شکر همراه کنیم تا آب بدن را تأمین میکنند و فیبر محلول را وارد بدن میکنند پس توصیه به مصرف مقادیر کافی مایعات استفاده از میوهها، سبزیجات و صیفی جات است که حاوی مقادیر زیادی آب و آنتی اکسیدان هستند که برای سلامت قلب و عروق هم میتوانند مؤثر باشند.
اسماعیل زاده با اشاره به اینکه افراد با فعالیت بدنی بیشتر و تعریق شدید علاوه بر آب مقدار زیادی سدیم از دست میدهند عنوان کرد: افرادی با فعالیت بدنی بالا و یا ورزشکاران در حین تعریق علاوه بر آب مقدار زیادی سدیم از دست میدهند که منجر به دردهای عضلانی و گرفتگی عضلانی میشود از این رو این افراد باید به میزان کافی و معمول از نمک که حاوی سدیم است نیز باید استفاده کنند.
افزایش مصرف میوهها و سبزیجات در فصل تابستان
این متخصص تغذیه در خصوص عدم مصرف فست فودها نیز چنین گفت: علاوه بر مصرف میوهها و سبزیجات و توجه به مصرف سدیم در این فصل که بسیار حائز اهمیت است؛ کاهش مصرف فست فودها است نیز در فصل تابستان اهمیت بیشتری پیدا میکند چراکه فست فودها حاوی مقادیر بسیار زیادی نمک و رادیکالهای آزاد هستند که به سلامت قلب و عروق لطمه وارد میکنند و هم کالری زیادی را وارد بدن میکنند که چاقی را در پی دارد.
وی اظهار کرد: توصیه میکنیم افراد از میوههای خشک، انواع برگهها، مویز، توت، آجیلها و آبمیوههای طبیعی به جای شیکها که مقادیر زیادی شکر دارند و به جای تنقلاتی مانند چیپس و پفک از انواع میوههای خشک استفاده کنند و یا حتی از شیر استفاده کنند و به سراغ مواد غذایی صنعتی نروند.اسماعیل زاده تاکید کرد: افراد باید توجه داشته باشند که در فصل تابستان کالری کمتری را به خصوص در شب و وعده شام دریافت کنند بنابراین استفاده از غذاهایی مانند سوپها، آش و یا آب دوغ خیار که گرسنگی را رفع کرده و در حقیقت جلوی ورود کالری زیاد را به بدن گرفته و در عین حال تأمین کننده مواد غذایی سالم مثل مایعات و حبوبات هستند استفاده شود؛ استفاده از غذاهای پختنی با کالری بالا و چرب به ویژه در وعده شام توصیه نمیشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه استفاده از انواع صیفی جات در وعده شام بسیار مناسب است، تصریح کرد: در کنار تغذیه سالم و رعایت نکات گفته شده دیر بیدار شدن و حذف صبحانه نیز بسیار مهم است در حالی که همه ما میدانیم که مصرف صبحانه نه تنها در تأمین کالری اثر بسیار خوبی را دارد بلکه خطر افسردگی، چاقی، دیابت، قلب و عروق را کم میکند و افراد هر زمان که از خواب بیدار شدن وعده صبحانه را در حد یک لیوان شیر و دو عدد خرما مصرف کنند و با معده خالی روز را سپری نکنند بنابراین خوردن وعده صبحانه نشان داده است که کالری دریافتی در طول روز را کنترل میکند و خطر چاقی را کمتر میکند، البته خواب زیاد هم یکی از عوامل است که متابولیسم بدن را برهم میزند و به طور کلی نظم در خواب باعث بهبود متابولیسم بدن و کالری دریافتی در طول روز خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰