سهم اندک ایران از کشت فراسرزمینی

گروه اقتصادی: رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران با تاکید بر اینکه با کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی مورد نیازمان حداقل ۱۵ درصد زیر قیمت جهانی تامین می‌شود، افزود: به‌رغم اهمیت کشت فراسرزمینی در حفظ امنیت غذایی کشور و سابقه طولانی در این زمینه، سهم ما یک دهم کشور همسایه تازه واردمان به این حوزه نیست. علی […]

گروه اقتصادی: رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران با تاکید بر اینکه با کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی مورد نیازمان حداقل ۱۵ درصد زیر قیمت جهانی تامین می‌شود، افزود: به‌رغم اهمیت کشت فراسرزمینی در حفظ امنیت غذایی کشور و سابقه طولانی در این زمینه، سهم ما یک دهم کشور همسایه تازه واردمان به این حوزه نیست.

علی رضوانی‌زاده با تاکید بر اهمیت کشت فراسرزمینی برای کشور‌های خشک و کم آب، اظهار کرد: ایران یکی از کشور‌های است که به دلیل آب و هوای خشک و تاثیر زیاد تغییر اقلیم بر آن، برای حفظ امنیت غذایی نیازمند توسعه کشت فراسرزمینی است.وی ادامه داد: کشت فراسرزمینی سابقه طولانی بیش از ۱۷ سال در ایران دارد، اما تا امروز نتوانسته‌ایم آنچنان که باید آن را توسعه دهیم.

رضوانی زاده سطح زیر کشت فراسرزمینی ایران را ۵۰۰ هزار هکتار در ۱۸ کشور اعلام کرد و افزود: این سطح با سابقه طولانی که ایران دارد قابل قبول نیست و در مقایسه با کشور‌های دیگر می‌توان گفت کم کاری شده است.

به گقته وی؛ کشور همسایه ما عربستان با سابقه کمتر از ۶ سال در کشت فراسرزمینی تنها در دو کشور کانادا و استرالیا توانسته ۱ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی را به راه بیندازد که در حفظ امنیت غذایی آن‌ها موثر است.رضوانی یادآور شد: البته فعالیت فراسرزمینی این کشور برای حفظ امنیت غذایی خود در شرایط تغییر اقلیم محدود به کشت نیست و اقدامات لجستیک مانند: ایجاد پایانه بزرگ غلات در کشور امریکا را نیز انجام داده است.

وی معتقد است؛ در دو سال اخیر توجه کمتری به حفظ امنیت غذایی کشور شده و نهایت کم دقتی در فعالیت مربوط به این حوزه انجام گرفته است.رضوانی زاده تصریح کرد: برخی نوسانات نرخ ارز و تحریم را بهانه کم توجه‌ای خود قرار می‌دهند در حالی که در مطالعات امکان‌سنجی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری که توسط انجمن انجام شده نشان می‌دهد اگر برنامه هوشمندی داشته باشیم به نتایج مطلوب خواهیم رسید.

وی با اشاره به “آیین‌نامه کشت فراسرزمینی” گفت: این آیین‌نامه در دوران وزارت آقای حجتی تصویب شد و این امید و باور را ایجاد کرد که می‌توان اقدامات موثری در این حوزه انجام داد، اما با استعفاء او کار تقربیا متوقف شد.رضوانی اظهار کرد: هر چند آقای خاوازی وزیر کنونی وزارت جهادکشاورزی مطلع و مختصص هستند، اما در دوره او کمتر اقدامی در حوزه دیپلماسی اقتصادی کشاورزی و حفظ امنیت غذایی دیده شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برای مسئولان در وزارت جهادکشاورزی کشت فراسرزمینی محدود به کشور برزیل شده است، افزود: توجه به کشت فراسرزمینی باید واقعی و به دور از شعار و نمایش باشد تا تاثیر مطلوب بر امنیت غذایی کشور داشته باشد.

رضوانی زاده با تاکید بر اینکه با ۴۰ درصد هزینه‌های تحریم واردات محصولات کشاورزی می‌توان به امنیت غذایی در کشت فراسرزمینی رسید، گفت: کافی است ۸ درصد ارزش واردات بخش کشاورزی (یک دهم هزینه بانک تحریم) را برای امنیت غذایی سرمایه گذاری کنیم تا بعد از ۵ سال ضمن تامین امنیت غذایی کشور، بازارگردان محصولات کشاورزی منطقه شویم.رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران یادآور شد: با کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی مورد نیازمان حداقل ۱۵ درصد زیر قیمت جهانی تامین می‌شود.