درکارگروه صادراتی سیمان کشوردر هرمزگان صورت گرفت؛

چکش کاری کشف قیمت سیمان صادراتی در بورس کالا/ هیچ رابطه‌ معنا داری بین قیمت سیمان و مسکن وجود ندارد

هرمزگان/ کلمه نیوز- کارگروه صادراتی سیمان کشور باحضور مدیران عامل و هلدینگ صنعت سیمان کشور به میزبانی سیمان هرمزگان و با هدف تامل و همفکری در کشف قیمت سیمان صادراتی در بورس جهت ارزآوری شرکت ها و جلوگیری از چالش ها و همچنین رقابت منفی برگزارشد.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشوردر جمع خبرنگاران ملی و محلی استان هرمزگان با اشاره به مزایایی این طرح گفت:کشف قیمت صادراتی سیمان در بورس بر اساس مکانیزم های شفاف صورت می گیرد ،خریدارن مشخص هستند و فرصت خرید مساوی برای همه خریداران وجود دارد که این فرآیند هم به نفع صنعت سیمان و هم منافع ملی است زیرا بورس، مکانی برای عرضه و تقاضای شفاف با قیمت مناسب است.

حمید فرمانی با بیان اینکه مذاکرات لازم در این زمینه با بورس کالا آغاز شده افزود: صادر کنندگان سیمان نگرانی‌هایی دارند که بورس کالا باید نسبت به رفع آن‌ها پاسخگو باشد یا ساز و کارهایی برای آن‌ها فراهم کند که در این خصوص  در حال مذاکره هستیم تا شرایط به گونه‌ای شودکه شرکت‌ها نه از سر الزام بلکه با اقناع و داوطلبانه وارد بورس شوند.

هیچ رابطه‌ معنا داری  بین قیمت سیمان و قیمت مسکن وجود ندارد

وی در بخش دیگری از سخنان خود به رابطه بین قیمت سیمان و مسکن اشاره کرد و گفت :آمارها نشان می‌دهد هیچ رابطه‌ معنا داری  بین قیمت سیمان و قیمت مسکن وجود ندارد زیرا بر اساس اعلام بانک مرکزی میانگین قیمت سیمان در هفت‌ماهه امسال نسبت به میانگین ۱۲ ماهه سال گذشته ۸ درصد کاهش داشته است این در حالی است که روند قیمت گذاری مسکن رو به افزایش است بنابراین قیمت سیمان در افزایش قیمت مسکن محلی از اعراب ندارد.

مدیر عامل هلدینگ سیدکو اظهار کرد : این ذهنیت که اگر  قیمت سیمان  افزایش یابد بازار ساختمان بهم می‌ریزد تنها یک تصور ذهنی است و هیچ رابطه‌ معنا داری  بین قیمت سیمان و قیمت مسکن وجود ندارد.

حساسیت‌دولت نسبت به سیمان به وسواس تبدیل شده است

وی تاکید کرد :با توجه به حساسیتی که روی کالای سیمان وجود دارد و تأثیری که بر ساخت و ساز و مسکن دارد دولت موظف است این حساسیت ها را داشته باشد اما این حساسیت‌ها تبدیل به وسواس و در نهایت ضرر و زیان صنعت سیمان کشور شده است.

فرمانی تصریح کرد:در حال رایزنی با دولت هستیم وتلاش داریم با ارائه گزارش‌های کارشناسی آن‌ها را با واقعیت های این صنعت بیشتر آشنا کنیم تا از این حساسیت ها کاسته شود.

دانش ،توان و شرایط تولید سیمان آمیخته در کشور وجود دارد

وی در ادامه به تولید سیمان‌های آمیخته در جهان اشاره کرد و گفت : طی سال های اخیر اتفاقات  بسیاری در زمینه فناوری در صنعت سیمان رخ داده و شرکت ها در جهان به سمت تولید سیمان آمیخته رفته اند  این درحالی است که این صنعت در ایران با همان تکنولوژی ۸۰ سال قبل یک محصول سنتی را تولید می کند .

رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان سیمان با بیان اینکه دانش ،توان و شرایط تولید سیمان آمیخته در کشور وجود دارد افزود: سیمان آمیخته به صورت آزمایشگاهی در کرمان تولید شده ومی توانیم به راحتی شرایط تولید انبوه را فراهم نماییم .

فرمانی بیان کرد: در تولید سیمان‌های جدید ۴۰ درصد کاهش تولید گاز دی اکسید کربن، ۱۱ درصد کاهش بهای تمام شده و ۲۰ درصد کاهش مصرف انرژی را شاهد هستیم این در حالی است که صنعت سیمان کنونی بیشترین مصرف انرژی وآلایندگی زیست محیطی را دارد.

ایران ششمین کشور تولید کننده بزرگ سیمان در جهان

رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور با بیان اینکه ششمین کشور تولید کننده بزرگ سیمان در جهان هستیم گفت : ۸۸ میلیون تن ظرفیت تولید سیمان در کشور وجود دارد که در حال حاضر ۷۲ میلیون تن در کشور تولید سیمان داریم .

فرمانی اضافه کرد : از این میزان ۶۲ میلیون تن مصرف داخلی و ۱۲ میلیون تن صادرات صورت می گیرد که حدود ۱۶-۱۷ میلیون تن نیز مازاد ظرفیت در کشور موجود است که امیدواریم با راه اندازی نهضت ملی مسکن به شرط تحویل انرژی پایدار شاهد استفاده از ظرفیت کامل تولید ۸۸ میلیون تن سیمان در کشور باشیم.

وی در پایان تاکید کرد: در سال گذشته ۱۲ میلیون تُن صادرات انواع سیمان و کلینکر صورت گرفته و در هفت‌ماهه امسال نیز ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن به ۲۰ مقصد جهان صادر شده است.

سیمان ارزان ترین کالا در حوزه صنعت

در ادامه مدیر عامل سیمان هرمزگان نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حوزه صنعت ،سیمان ارزان ترین کالاست گفت: نرخ گذاری هادر بورس بر اساس عرضه و تقاضا صورت می گیرد و امکان دخالت در آن وجود نداردو این یک پروسه شفاف برای خرید است.

مهدی آقابیگی ادامه داد: رینگ صادراتی نسخه خارجی بورس کالاست که تلاش داریم در آن نرخ ها رقابتی شودنه مذاکره ای و یک نرخ ثابت شکل گیرد زیرا اگر مذاکره ای باشد در رقابت منفی قرار می گیریم و منجر به شکستن نرخ همه شرکت ها می شود.

وی تصریح کرد: از دولت در خواست داریم تا با اختیاراتی که به انجمن کارفرمایان صنعت سیمان کشور می دهد در شکل گیری رینگ صادراتی و قانونمند شدن نرخ گذاری در اساسنامه طراحی شده، این صنعت را مساعدت نماید.

مدیر عامل سیمان هرمزگان ادامه داد:پیشنهاد می شود که رینگ صادراتی جنوب کشور زیرنظر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان کشور تشکیل شود و یا این انجمن دستورالعملی ارائه دهد یا تمهیداتی صورت گیرد که همانطور بورس کالای کشور که در داخل برای قیمت سیمان عمل می کند در زمینه صادرات نیز این ساز و کارها اعمال شود .

رقابت منفی در نرخ گذاری های سیمان صادراتی

آقابیگی در بخش دیگری از سخنان خود به چالش های جدی صنعت سیمان اشاره کرد و گفت : دولت باید بین انواع بارهای سیمان تفاوت قائل شود. در فصول گرم ، استان هرمزگان در رکود ساخت و ساز است که در این زمان صادرات محصولات کلینکر و مقداری نیز سیمان را در دستور کار داریم.

وی افزود: در حال حاضر بار صادراتی شرکت ما چندین ماه است که در اسکله شهید رجایی مانده واین در صورتی است که فروش داخلی و صادرات با هم مرتبط نیستند .

آقابیگی در این رابطه ادامه داد: کلینکر اضافی برای صادرات در نظر گرفته می شود وهیچ ارتباطی به سیمان و فروش آن و نیاز داخل ندارد. از طرفی اگر بخواهیم بار صادراتی را از اسکله برگردانیم بدلیل هزینه های بالای حمل و نقل و بندری متضرر می شویم که دولت باید در این زمینه مساعدت کننده ما باشد.

وی یادآور شد : به دلیل اینکه شرکت های متفاوتی اعم از شرکت های سیمان در مرکز و جنوب کشور در بندر شهید رجایی صادرات کلینکر  انجام می دهند ، رقابت منفی در نرخ گذاری ها صورت می گیرد.

آقابیگی در ادامه با اشاره به حمل و نقل ریلی و مقایسه آن با حمل و نقل جاده ای گفت : حمل و نقل ریلی  تناژ بالاتری را انتقال می دهد و مخاطرات و بحث های جاده ای و ترافیکی را ندارد اما  شبکه حمل و نقل ریلی برعکس سایر نقاط دنیا در کشور بسیار هزینه بر  است .

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت تولید شرکت سیمان هرمزگان اشاره کرد و گفت :سیمان هرمزگان تنها شرکت سیمان استان است و ظرفیت اسمی این شرکت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال است که با تغییراتی که در سال گذشته در یکی ازخطوط تولید داده شده این ظرفیت به ۱۷۰ هزار تن افزایش یافته است و برنامه ریزی شده که در سالجاری نیز در خط دیگری افزایش تولید اعمال شود که این مهم منجر به افزایش تولید ۲۰۰ هزار تن سیمان در سال می شود که در مجموع بالای ۲ میلیون تن تولید خواهیم داشت .

آقابیگی بیان کرد: در چندماهه اخیر از بندر شهید رجایی ۱۰۰  هزار تن صادرات داشته ایم و برای سه ماهه اخیر نیز صادرات یکصد هزار تن را برنامه ریزی کرده ایم .

مدیرعامل شرکت سیمان هرمزگان اظهار کرد :  پیش بینی ما برای سال مالی آتی ( یکم آذرماه  تا ۳۰ آبان ) برنامه ریزی ۴۰۰  هزار تن صادرات و ارزآوری است.

وی کشورهای هدف صادرات سیمان را کشورهای حاشیه خلیج فارس،عمان ، قطر و امارات اعلام کرد و گفت: همچنین رایزنی با هندوستان و چین جهت فروش بارهای صادراتی انجام شده است .

ظرفیت تولید سیمان هرمزگان ۳۵ درصد افزایش می یابد

مهدی آقا بیگی تصریح کرد : برنامه ریزی شده که با ایجاد خط سوم کارخانه، ظرفیت تولید را ۳۵  درصد افزایش دهیم که در حال حاضر بحث تامین سرمایه این خط تولید است البته هنوز به قطعیت نرسیده و اگر درمجمع عادی سالیانه مورد تصویب قرار گیرد و تامین بودجه خط سوم نیز انجام شود ظرفیت تولید سیمان هرمزگان ۳۵ درصد افزایش می یابد.

مدیرعامل شرکت سیمان هرمزگان بیان کرد : در استان هرمزگان پروژه های عمرانی زیادی داریم که برخی از این پروژه ها دولتی با نیاز بالای سیمان است ، از طرفی پروژه ها تا آخر تابستان در استان تعطیل است و در دو ماهه اول پاییز که شروع کار شرکت است فشار مضاعفی جهت تامین سیمان داریم  و نگرانی قطعی گاز ، برق و … نیز به آن افزوده می شود همچنین در زمستان نیز فشار جهت ذخیره سیمان را داریم مخصوصا در پروژه های عمرانی که عمدتا سیمان فله می برند .

آقا بیگی در پاسخ به سوالی که آیا سیمان هرمزگان تنها تامین کننده نیاز سیمان استان است گفت : با توجه به تعداد بالای پروژه های عمرانی در استان  ما تامین کننده ۱۰۰ درصد نیاز استان نیستیم بلکه در کنار ما در غرب استان نیز شرکت های دیگری مانند سیمان داراب و … بازار هرمزگان را دارند که در فصل پاییز به ما کمک می کنند .

وی با بیان اینکه  سرانه مصرفی برای هر فرد ۶۰۰ کیلوگرم سیمان است ، افزود : تقریبا از ۲ میلیون تن تولید ، ۴۰۰ هزار تن صادر می شود .

خارج از بورس هیچ نوع فروش سیمان نداریم

مدیر عامل سیمان هرمزگان افزود: تامین نیاز داخلی بر اساس دستورالعمل بورس کالاست و ۱۰۰  درصد فروش و عرضه محصول اعم از سیمان فله و پاکتی در بورس کالا صورت می گیردو خارج از بورس هیچ نوع فروشی نداریم مگر برای جاهای خاص که سیمان اهدایی است.

خبرنگار: شهین صادقی