اساس درمان دیابت، پیشگیری است

گروه جامعه: اسدالله رجب، رئیس انجمن دیابت ایران اظهار کرد: پس از شیوع کرونا بخشی از فعالیت های انجمن دیابت ایران، به صورت مجازی آغاز شد و ما سعی کردیم به غیر از اینکه در زمان‌هایی که شیوع کرونا به پیک نرسیده بود، آموزش هایمان را به صورت حضوری و مجازی دنبال کنیم.رجب افزود: طی […]

گروه جامعه: اسدالله رجب، رئیس انجمن دیابت ایران اظهار کرد: پس از شیوع کرونا بخشی از فعالیت های انجمن دیابت ایران، به صورت مجازی آغاز شد و ما سعی کردیم به غیر از اینکه در زمان‌هایی که شیوع کرونا به پیک نرسیده بود، آموزش هایمان را به صورت حضوری و مجازی دنبال کنیم.رجب افزود: طی یک سال گذشته حدود ۷۰ درصد از برنامه‌ها به صورت مجازی در قالب کلاس‌های آموزشی و حتی سمینار‌های چهارگانه‌ای که همه ساله برگزار می‌کنیم، به صورت مجازی برگزار شد و مورد استقبال هم قرار گرفت.
 

او ادامه داد: در محل انجمن دیابت ایران هم به صورت حضوری، پاسخگوی دیابتی‌های عزیزمان بودیم. نکته جالب این است که زمان فعالیت‌های ما نسبت به زمانی که کرونا نبود، بیشتر شده است.رئیس انجمن دیابت ایران بیان کرد: هدف از تشکیل انجمن دیابت ایران، آموزش و پیشگیری است، زیرا این اصل، اساس درمان دیابت است و ما هم بر همین اساس فعالیتمان آغاز کرده ایم و ادامه می‌دهیم.

او در مورد توقعات این انجمن از دولت جدید تصریح کرد: خواسته ما از دولت جدید و وزیر بهداشت آینده این است که به مسئله “پیشگیری، بیشتر از درمان” توجه شود تا ما بتوانیم هزینه‌های درمانی مان را کاهش دهیم. متاسفانه امروزه، بخش زیادی از هزینه‌های سلامت مردم، از جیب خودشان پرداخت و تامین می‌شود.

رجب ادامه داد: خواسته اصلی و همیشگی ما طی سالیان طول و دراز از مسئولان و سیاستگزاران وزرات بهداشت همیشه این بوده که پرداخت هزینه‌های درمانی از جیب مردم را حتی الامکان کاهش دهند یعنی طبق قوانینی که وجود دارد، حدود ۳۰ درصد از هزینه‌های سلامت از طریق مردم پرداخت شود و ۷۰ درصد از طریق دولت. برای اینکه این اتفاق رقم بخورد باید نگرشمان تغییر کند و صرفا به مسئله درمان توجه نداشته باشیم و بحث پیشگیری و آموزش را هم در رأس امور قرار دهیم.
رئیس انجمن دیابت ایران گفت: بی
ش از ۸۰ درصد افراد بالغی که جانشان را از دست می‌دهند، دچار بیماری‌های غیرواگیر مثل دیابت هستند پس بهتر است برای جلوگیری از هزینه‌های زیاد و بیماری و مرگ و میر و پیشگیری از تکمیل ظرفیت تخت‌های بیمارستانی، به مسئله آموزش و پیگیری و بعد از آن به مقوله درمان، توجه شود.
رجب گفت: باید توجه داشته باشیم که حتی نگرش ما باید نسبت به آموزش پزشکی هم تغییر کند و فقط تمرکزمان را روی مسئله درمان نگذاریم.