قانون عجیب فروش خطوط رند تلفن ثابت و پاسخ مخابرات
برخی از مشترکان میگویند هنگام فروش تلفن ثابت خود متوجه شدهاند که شماره تلفن ثابت آنها پس از تعیین معیارهایی شامل شمارههای رند و با ارزش محسوب میشود و در نتیجه امکان فروش آن را ندارند مگر اینکه هزینه رند بودن را به مخابرات بپردازند. در این باره شرکت مخابرات ایران اعلام کرده که برای این مشترکان تسهیلات خوبی را در نظر گرفته که ۹۰ درصد محدودیتها با آن برداشته میشود.
به گزارش ایسنا، برخی از مشترکان اعلام میگویند هنگام فروش تلفن ثابت خود متوجه شدهاند که شماره تلفن ثابت آنها پس از تعیین معیارهایی شامل شمارههای رند و با ارزش محسوب میشود و در نتیجه امکان فروش آن را ندارند مگر اینکه هزینه رند بودن را به مخابرات بپردازند.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی در مهر ماه سال جاری طی اطلاعیهای اعلام کرده بود تعرفه خدمات تغییر نام و تغییر مکان خطوط تلفن ثابت باید براساس مبالغ تعیین شده در مصوبه شماره ۲ جلسه ۳۲۴ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات از متقاضیان دریافت شود. سقف هزینه تغییر نام و تغییر مکان خطوط ثابت حقیقی به ترتیب ۳۸ هزار و ۳۰۰ تومان و ۱۴۹ هزار و ۳۰۰ تومان است. همچنین سقف هزینه تغییر نام و تغییر مکان خطوط ثابت حقوقی به ترتیب ۷۳ هزار و ۶۰۰ تومان و ۱۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان و دریافت مبالغ اضافی با عنوان تعرفه خطوط رند از مشترکانی که مالک خطوط رند هستند، تخلف محسوب میشود.
مشترکانی که با چنین درخواستی مواجه شدهاند و از آنها مبالغ اضافی دریافت شده است میتوانستند برای ثبت شکایت به سامانه ثبت و پاسخگوئی به شکایات (سامانه ۱۹۵) به آدرس http://۱۹۵.cra.ir مراجعه کنند.
در همین رابطه، داوود زارعیان – معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران – در گفتوگو با ایسنا، درباره این موضوع اظهار کرد: دو دسته شمارههای رند داریم، یک دسته شمارههایی که مشتریان به عنوان شماره رند از ابتدا از شرکت مخابرات خریداری کرده و دسته دیگر شمارههای رندی است که مشترک خریداری نکرده بلکه به صورت تصادفی برای مشترک ثبت شده است.
وی افزود: براساس پروانه شرکت مخابرات ایران این دسته از شمارهها (دسته دوم) درواقع مالکیتی ندارد البته تا زمانی که خود فرد بخواهد از آن استفاده کند، میتواند آن را در اختیار داشته باشد؛ درواقع مشترک برای این دسته از شمارههای رند تلفن ثابت در ابتدا هزینهای پرداخت نکرده است.
زارعیان گفت: بنابراین با توجه دسته دوم شمارههای رند که طبق پروانه برای شرکت مخابرات است، در مرحله اول سه گونه تسهیلات برای آنها که به صورت تصادفی برای مشترک انتخاب شده توسط این شرکت در نظر گرفته شده است. یکی این شمارهها میتواند برای خود مالک جا به جا شود؛ دوم اگر خانه فروخته شده است، شماره به نام مالک میشود و سوم اگر این خط ورثهای شد، باز هم نقل و انتقال انجام میشود.
وی افزود: با این تسهیلات در نظر گرفته شده ۹۰ درصد محدودیتها برداشته شده است. تنها نکتهای که وجود دارد این است آیا این خط خرید و فروش بشود یا خیر؟ در پاسخ میتوان گفت این کار باید براساس امکانات فنی انجام شود که امکان جابهجایی خط به هر نقطهای که لازم است وجود دارد یا نه. درحال حاضر در این زمینه هم اقداماتی انجام میدهیم تا به چه ترتیبی می توان به مشترکان کمک کرد تا با مشکلی مواجه نشوند. بنابراین شرکت مخابرات ۹۰ درصد مشکلات را با سه تسهیلاتی که اخیرا در نظرگرفته برداشته است.
معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه شمارههای رندی که در ابتدا توسط مشترکان خریداری شدهاند و هزینه آن پرداخته شده است، هیچ محدودیتی ندارد و مشترکان میتوانند به راحتی آن را نقل و انتقال یا خرید فروش کنند، تصریح کرد: البته همه این موارد یک شرط براساس مصوبات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دارد و آن این است که ما امکانات فنی داشته باشیم.
وی درباره هزینههای شمارههای رند هم اظهار کرد: هزینههای شماره های رند به طور مثال اگر ۴ عدد مشابه یکدیگر باشند یا ۲ عدد مشابه و غیره، دستورالعمل مفصلی دارد که با توجه به میزان رند بودن هزینه آن مشخص میشود؛ همچنین شرکت مخابرات درصدد است برای شمارههای رند تلفن ثابت موجود در شبکه شرایط مزایده فراهم کند که هرکسی خواست خط مورد نظر خود را در مزایده انتخاب کند.
طبق این گزارش، طی سالهای گذشته اعلام شده بود هزینه خرید یک خط تلفن ثابت کمی بیش از ۵۰ هزار تومان است اما همانند خطوط تلفن همراه، خطهای تلفن ثابت نیز در صورت رند بودن قیمتهایی به مراتب بالاتر پیدا میکنند و در بسیاری موارد این قیمتها به چند میلیون تومان هم میرسد. در سال ۱۳۸۸ شرکت مخابرات ایران آییننامهای در ارتباط با شمارههای رند به تصویب رساند و بر این اساس شمارههای رند برای فروش به مراکز مخابراتی سپرده شد. طبق آییننامه، شمارهها در قالب ۴ گروه الماس، طلایی، نقرهای و سفارشی (برنز) دسته بندی شدند و بر اساس این گروهها قیمتی نیز برای آنها تعیین شد.
اگرچه بنابر گفتههای یکی از مسئولان شرکت مخابرات استان تهران در سالهای گذشته، واگذاری تلفنهای ثابت رند تنها به خطهای نقرهای و برنزی محدود شد و خطهای طلایی و الماس واگذار نمیشدند اما بر اساس آییننامه مذکور، قیمت فروش هر شماره رند برنز ثابت ۳۵۰ هزار تومان، شماره رند نقرهای ۷۵۰ هزار تومان و شماره رند طلایی دو میلیون تومان تعیین شد و برای شمارههایی که جزو شمارههای گروه الماس به شمار میروند نیز بالاترین قیمت پیشنهادی در نظر گرفته شده بود.
در سال ۱۳۹۰ شرکت مخابرات ایران تصمیم به واگذاری شمارههای رند از طریق مزایده گرفت و در استان تهران به فروش این شمارهها اقدام کرد؛ البته مخابرات به یکباره تمام خطوط خود را به مزایده نگذاشت و تصمیم گرفت که این طرح در چند مرحله اجرا شود که نخستین مرحله با فروش ۷۰ شماره رند آغاز شد که البته در این دوره هم مخابرات برای عرضه شمارههای الماس دستنگه داشت.
پس از دو دوره مزایده خطوط رندی که همچنان در دست مخابرات باقی مانده بود به مراکز مخابراتی سپرده شد و این امکان وجود داشت در این مراکز میتوان نسبت به خرید خطهای برنزی و نقرهای اقدام کرد اما واگذاری خطهای طلایی و الماس گفته شده بود میسر نیست. به غیر از شرکت مخابرات، خطوط تلفن ثابت نو و یا کارکرده در بازار آزاد نیز به فروش میرسند که در این زمینه هم در اغلب موارد مانند طرحهای الماس مخابرات فروشندگان ترجیح میدهند خط خود را به بالاترین پیشنهاد ممکن واگذار کنند.
مروری کوتاه بر آگهیهای تبلیغاتی که طی سالهای گذشته در این زمینه در فضای مجازی منتشر شده گویای آن است که بعضا قیمت یک خط تلفن ثابت رند از ۶۰۰ یا ۷۰۰ هزار تومان شروع شده و در موارد متعدد برای فروش خطهای رند معمولی قیمت ۵ تا ۶ میلیون تومانی امری طبیعی و متداول محسوب میشود. اما برخی از فعالان بازار فروش خطوط تلفن ثابت گفته اند در مناطق مختلف شهر قیمت خطهای تلفن ثابت که شماره های بسیار رندی دارند به بالای ۱۰۰ میلیون تومان هم میرسد؛ به عنوان مثال برای خرید خطی که هفت شماره یکسان داشته باشد و تنها یک رقم آن با بقیه شمارهها فرق داشته باشد، باید حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کرد. البته برخی فروشندگان هم هستند که معلوم نیست با چه دلیل و مجوزی اما برای فروش خط، باید بدانند که آن شماره را برای چه کسب و کار و به چه منظوری درخواست می شود تا پس از بررسی در جلسات مختلف اعلام کنند که آن خط را با چه قیمتی در اختیار قرار خواهند داد.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰