ضرورت بازتنظیم برنامه دانشگاهها برای ترم آتی
گروه جامعه: رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه بهتر است بگوییم برنامه دانشگاهها در ترم آتی بازتنظیم میشود و از واژه بازگشایی استفاده نکنیم، گفت: ما باید از تجربه ارزشمندی که در دوران کرونا در آموزش مجازی کسب کردیم، استفاده مطلوبی داشته باشیم. دکتر فرهاد یزدان دوست ضمن بیان این مطلب […]
وی ادامه داد: با توجه به تجربهای که در این دوران به دست آوردیم، کشور ما نیز از این شرایط مستثتی نیست. لذا آنچه که پس از کرونا اتفاق میافتد مفروضات و عادات قبلی ما نیست، یعنی اگر قبل از کرونا تحقیقات و کلاسها با تعداد زیادی دانشجو برگزار میشد، در دوران پساکرونا به این نحو نخواهد بود.
وی با اشاره به واکسیناسیون دانشجویان افزود: اگر برای ترم پاییز، بخواهیم بگوییم دانشگاهها به شیوه قبل و به صورت تمام وقت پذیرای همه دانشجویان خواهند بود و بازگشایی خواهند شد، اشتباه است. چراکه اعلام این مطلب به واکسیناسیون دانشجویان و دستورات ستاد مقابله با کرونا بستگی دارد.
دکتر یزدان دوست با تاکید بر اینکه ما همیشه صد در صد آماده بودهایم، و آماده خواهیم بود، عنوان کرد: در شرایط ایدهآل حتی اگر بخواهیم به وضعیت قبل بازگردیم، ما مشکلی نداریم.چرا که ظرفیتهای ما افزایش پیدا کرده و ظرفیتهای الکترونیکی ما با بهبود کیفیت همراه بوده است.
وی در این رابطه افزود: ما یکی از معدود دانشگاههای کشور هستیم که برای اولین بار با مقوله آموزش مجازی روبهرو نشدیم. ما سالها در این زمینه کار کردهایم و با استفاده از CD آموزش میدادیم. پس امروز، تجربه گرانبهای دیروز را ارتقاء دادهایم و در آینده بسیار موفق خواهیم بود.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی خاطرنشان کرد: در این میان، برخی از اساتید هم که به روشهای سنتی اتکا داشتند، در تولید محتوای الکترونیکی سرآمد شدهاند و همه در این مسیر جدید حرکت میکنند.این در حالی است که پیش از این تدریس غیرحضوری، برای اساتید یک انتخاب بود ولی در حال حاضر اجتنابناپذیر است.
وی اضافه کرد: ما در دانشگاه، با توجه به بضاعت و بودجه خود، آمادگی کامل داریم که پذیرای حضور فیزیکی دانشجویان به طور کامل باشیم ولی به نظر میرسد با توجه به توانی که کسب کردیم تا آموزش از راه دور را با کیفیتی بالا ارائه دهیم، نباید در امر آموزش کاملا به شیوه قبل بازگردیم و باید از این توان جدید خود استفاده کنیم. ما امروزه توان زیادی داریم تا آموزشهای سطح بالا به داخل و خارج کشور ارائه دهیم.
دکتر یزدان دوست با بیان اینکه بهتر است بگوییم شرایط حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاه در ترم آتی بازتنظیم خواهد شد، تصریح کرد: اگر حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاهها در ترم پاییز به صورت قطعی میسر شد، بهتر است از واژه “بازگشایی” برای دانشگاهها استفاده نکنیم و بگوییم شرایط دانشگاهها “بازتنظیم” شده است.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی یادآور شد: بحثی که در دانشگاههای دنیا مطرح میشود این است که حتی دانشگاههای خصوصی در خارج از کشور نیز بحث تنوعبخشی در ارائه مطلب به دانشجویان را مطرح میکنند و همه کشورهای دنیا به همین صورت با شرایط جدید کنار آمدهاند و ما نیز خود را با این شرایط سازگار کردهایم و تابآوری لازم را در خود ایجاد کردهایم.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای عملی در ترم تابستان تصریح کرد: این باور غلط است که ما تصور کنیم فقط رشتههای فنی و مهندسی نیازمند کار عملی هستند. بسیاری از رشتههای علوم انسانی نیز نیازمند فعالیت عملی هستند. اتفاقا،رشتههای فنی که ضوابط کار در آنها مشخص است، از سالهای قبل دارای مدلسازیهای رایانهای هستند و خیلی از بحثها را میتوان به صورت غیرحضوری انجام داد. پس ما در این موضوع نیز نیازمند بازتنظیم هستیم. قطعا یکی سری از کارها باید به صورت عملی انجام شود و دانشجو از نزدیک کار را لمس کند تا ابعاد و شکل به دست آید و نتیجه مطلوب حاصل شود. ولی یک سری از موارد هم به شیوهای که هماکنون انجام میدهیم، قابل اجرا است. شاید طی سالهای اخیر به دلیل مسائل بودجهای نتوانسته باشیم خیلی از موارد را با استانداردهای روز دنیا بروزرسانی کنیم، ولی همه کارگاههای ما در حد رفع نیاز آموزشی موجود است.
دکتر یزدان دوست با اشاره به آزمایشگاههای پژوهشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: ما آزمایشگاههای پژوهشی زیادی داریم که استاد محور اداره میشوند و یک استاد،با تعداد قابل توجهی از اساتید دیگر و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، مشغول انجام پروژههای پاسخگویی به نیازهای جامعه هستند که تقابلات آنها با صنعت برقرار است و برخی از این آزمایشگاههای ما از سطح استانداردهای بینالمللی برخوردار هستند.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به بحث افزایش حقوق اعضای هیات علمی و غیرهیات علمی دانشگاه گفت: این افزایش حقوق برای اعضای غیرهیات علمی شبیه به افزایش حقوقی است که برای همه کارمندان اعمال شد. افزایش حقوق برای اعضای هیات علمی نیز با توجه به رتبههای مختلف، اشلهای متفاوتی دارد و یک چیز واحد نیست. ولی ایدهآل ما و درخواست جامعه دانشگاهی این است که تحولی اتفاق بیفتد. ولی به هر ترتیب، بودجه امسال به گونهای تنظیم شده که افزایش حقوق از یک حدی بالاتر نمیرود. در بحث همسانسازی حقو ق اساتید، افزایشهای سنواتی وجود دارد و تمام حقوق بگیران دولت افزایش حقوق ۲۵ درصد داشتند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰