مهمترین رویدادهای حوزه ارتباطات در هفته جاری
اعلام آخرین آمار کاربران فعال پیامرسانهای داخلی و هشدار زلزله بهدنبال آزمایش یک سرویسی جدید، برخی از عناوین مهمترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته جاری بود.
به گزارش ایسنا، یکی از هفت کلان پروژه شبکه ملی اطلاعات، توسعه زیرساختهای ارتباطی و فیبر نوری است و مسئولان وزارت ارتباطات تأکید کردهاند با برنامهریزی صورت گرفته تا پایان دولت سیزدهم ۸۰ درصد خانوارها و کسب و کارها به فیبر نوری متصل خواهند شد که سرعت نامحدودی دارد و اخیرا هم اعلام شده که همه شهرهای استان ایلام تحت شبکه سراسری فیبر نوری قرار گرفته است.
در همین راستا یکی از اخبار مهم هفته یش موضوعی بود که توسط علی کریمی- سرپرست اداره ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ایلام- اعلام شد که با اشاره به طرح ملی ایجاد ۲۰ میلیون پورت پوشش فیبرنوری در سراسر کشور اظهار کرد: در استان ایلام با هماهنگی استانداری و شرکت سرمایه گذاری «های وب»، پروژه احداث فیبرنوری با ۳۰۰ نیرو از هفته اول مهر کار آغاز شد.
وی با بیان اینکه ایلام از نظر شاخص های ارتباطات و فناوری اطلاعات (IDI) در رتبه ۱۷ در میان دیگر استان ها قرار دارد، افزود: استان ایلام دارای ۳۷۸ روستای بالای ۲۰ خانوار هستیم و تاکنون ۳۴۴ روستا تحت پوشش اینترنت پرسرعت قرار گرفته اند و تا پایان سال آینده همه روستاها تحت پوشش اینترنت پرسرعت قرار میگیرند.
کریمی با اشاره به موانع موجود در بحث توسعه ارتباطات روستایی این استان اظهار کرد: عمده مشکل موجود در توسعه ارتباطات استان ایلام، کوهستانی بودن و صعب العبور بودن برخی مناطق است که در مواقعی برای پوشش، مجبور به ایجاد چندین سایت هستیم.
آخرین آمار کاربران فعال پیامرسانهای داخلی
موضوع لزوم حمایت از پلتفرمهای داخلی طی سالهای گذشته هم مطرح بود اما این موضوع زمانی شدت گرفت که چند سال پیش یکی از پیامرسانهای خارجی با محدودیتهایی روبهرو شد و همین موضوع لزوم حمایت از پیامرسانهای داخلی را پررنگتر کرد.
یکی از دلایلی که در گذشته برای محدود کردن این پیامرسان خارجی اعلام شد، رفع انحصار از این پیامرسان بود که موجب شد موضوع حمایت از پیامرسانهای داخلی داغ شود. به همین دلیل، مسئولان روشهای مختلفی را برای حمایت از پیامرسانهای داخلی در نظر گرفتند. در این راستا شورای عالی فضای مجازی مصوبهای را در راستای این حمایت در نظر گرفت و همچنین شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای حمایت از پیام رسانهای داخلی اعلام کرد.
به تازگی هم عیسی زارعپور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار پستی در یک پیامرسان داخلی آخرین آمار کاربران فعال ماهانه تا ۱۵ آذر سال جاری خبر داد. طبق این گزارش کاربران فعال روزانه پیام رسان روبیکا ۱۵.۲، ایتا ۹.۲ میلیون، پیام رسان بله ۳.۳ و سروش پلاس ۳.۵ میلیون کاربر اعلام شده است. همچنین طبق اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کاربر فعال ماهانه پیام رسان روبیکا، ۳۵، ایتا ۱۵.۲، بله ۹.۸ و سروش پلاس ۸.۱ میلیون کاربر است.
مردم از وزیر ارتباطات چه خواستند؟
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاستجمهوری بهصورت مستقیم و بی واسطه به سوالات مردم پاسخ داد. این اتفاق در راستای دستور رئیسجمهوری به وزرا، معاونان و مدیران دولتی بهمنظور گفتوگوی مستقیم با مردم، در برنامه هفتگی «پاسخگویی بیواسطه اعضای هیئت دولت به مطالبات مردمی» انجام شد.
عیسی زارع پور در این راستا، پاسخگوی طرح نظرات، ایدهها، شکایتها و درخواستهای مردم در حوزه مأموریتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود و در ارتباط مستقیمی که وزیر ارتباطات با تعدادی از هموطنان سراسر کشور داشت، موضوعاتی چون ارتباطات روستایی، شیوه محاسبه هزینه های اینترنت، رفع نقاط کور ارتباطی، مشکلات کارکنان، بازنشستگان و کارگزاری های شرکت مخابرات ایران و حمایت از کسب و کارهای اینترنتی در پلتفرم های داخلی مطرح شد.
نحوه اعطای وام به شرکتهای آسیبدیده از محدودیت اینترنت
حدود سه ماه است که برای دو پلتفرم خارجی اینستاگرام و واتس آپ بنابر تصمیم نهادهای ذی ربط محدودیتهایی ایجاد شد و در این فاصله بخشی از کسب و کارهای اینترنتی به دلیل شرایط به وجود آمده با مشکلات معیشتی روبه رو شدند بر این اساس، مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طی ماههای اخیر بر لزوم حمایت از کسب و کارهای دیجیتال تأیید کردند و بسته حمایتی ویژهای را برای کسب و کارهای اینترنتی در نظر گرفتند.
بسته حمایتی مذکور شامل ۱۴ ماده و ۳۰ نوع حمایت دولتی برای حمایت از کسب و کارها است و مواردی را مانند تأمین منابع برای تجهیزات مورد نیاز سکوهای مشمول، تسهیل مجوز کسب و کار، حفظ حریم خصوصی کسب و کارها و کاربران، ارائه خدمات دولتی در سکوهای مشمول و تسهیل استقرار سکوهای مشمول درپارک های علم و فناوری برای کاربران و پلتفرم های داخلی درنظر گرفته است.
در همین رابطه سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام کرد، به دنبال تصویب «آییننامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال» که با هدف حمایت از رشد و توسعه فضای کسب وکارهای دیجیتال کشور و توسعه اقتصاد دیجیتال به امضای معاون اول رئیس جمهور رسید، صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یکی از دستگاههای متولی، جزییات حمایتی خود را تشریح کرد.
هشدار زلزله بهدنبال آزمایش چه سرویسی منتشر شد!؟
اخیرا برخی از مشترکان همراه اول به دلیل آنچه خطای تیم تحقیقاتی در ارسال پیام تست یک سرویس جدید، اعلام شد، به اشتباه پیام هشدار زلزله دریافت کردند و پس از مشخص شدن علت این اشتباه، این سوال بوجود آمد که اپراتور اول در حال تست چه سرویسی بوده است؟
در همین رابطه امید توکلی – رئیس اداره سامانه ها و تجهیزات شبکه مرکز تحقیق و توسعه اپراتور همراه اول- در گفت و گو با ایسنا درباره جزئیات این سامانه هشدار بلایای طبیعی و اتفاق رخ داده هفته های گذشته اظهار کرد: بعد از هشدارهایی که سازمان هواشناسی درباره تغییر ناگهانی شرایط آب و هوا در برخی مناطق کشور داد، تیم فنی مرکز تحقیق و توسعه همراه اول که سامانه هشدار عمومی این اپراتور را توسعه داده، تلاش کردند تا هر چه سریعتر آزمونهای نهایی این سامانه را انجام دهند و آن را به شکل عملیاتی در اختیار نهادهای واجد صلاحیت ارسال هشدارهای عمومی مانند سازمان مدیریت بحران و سازمان هواشناسی قرار دهند.
وی افزود: این تیم بعد از انجام آزمونهای لازم در محیطهای شبیهسازیشده، در حال تست محصول بودند که به دلیل یک اشتباه فنی، به جای ارسال پیام در محیط ایزولهای که در اختیار داشتند، پیام را در سطح وسیعتری ارسال کردند که متاسفانه باعث ایجاد نگرانی برخی هموطنان که این پیام را در قالب هشدار زلزله دریافت کرده بودند، شد؛ البته تیم ارتباطات همراه اول به سرعت طی بیانیهای ضمن عذرخواهی از آن مشترکان، علت خطا را بیان کرد و در گام بعدی بستهای ویژه برای دلجویی از تمامی مشترکان نیز تدارک دید.
توکلی درباره معرفی طرحی که به دنبال آن این اتفاق رخ داد و نحوه عملکرد این سرویس تشریح کرد: در شرایط بحرانی، مردم تلاش میکنند از طریق تماسهای موبایل و ارسال پیامک از شرایط عزیزانشان مطلع شده یا به یکدیگر وضعیت را اطلاع دهند؛ این موضوع سبب میشود در منطقهای که تحت تاثیر شرایط بحرانی قرار دارد، شبکههای موبایل بسیار شلوغ و پرترافیک شوند.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰