ورود ۶ هزار مدرس جدید به هنرستان‌ها از مهر

گروه جامعه: مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش وزارت آموزش و پرورش گفت: رشته‌های جدید ایجاد کردیم که با رویکرد توجه به رفع نیازهای ملی، کاهش نرخ بیکاری و همسو شدن با نیازهای بازار کار صورت گرفته و در هدایت تحصیلی موثر است.    مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای […]

گروه جامعه: مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش وزارت آموزش و پرورش گفت: رشته‌های جدید ایجاد کردیم که با رویکرد توجه به رفع نیازهای ملی، کاهش نرخ بیکاری و همسو شدن با نیازهای بازار کار صورت گرفته و در هدایت تحصیلی موثر است.
 

 مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش وزارت آموزش و پرورش در تبیین اقدامات انجام شده در خصوص هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم اظهار کرد: فرایند هدایت تحصیلی از ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ آغاز شده و هماهنگی‌هایی با استان ها صورت گرفته است. جلسات مشترکی با اداره کل امور مشاوره برگزار شده و در حال برگزاری است.

وی افزود: معرفی رشته‌ها در هفته معرفی مشاغل و همچنین در قالب نمایشگاه‌های مجازی در طول سال انجام شده است. تاکید ما به استان‌ها بر این بوده است که توسعه متوازن در شاخه‌های نظری، فنی و حرفه‌ای و کار و دانش با توجه به اسناد بالادستی انجام شود. سهم قابل تحقق رشته‌ها را برای استان‌ها مشخص و به آنها اعلام کردیم.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه هدایت تحصیلی بر اساس آیین‌نامه مربوط و تکالیف قانونی در سطح مناطق در حال انجام است گفت: با شروع رسمی ثبت‌نام مدارس، به طور مستمر هدایت تحصیلی را رصد و پایش خواهیم کرد و پشتیبانی‌های لازم را انجام می دهیم.

 

آذرکیش با بیان اینکه از فروردین سال گذشته تا فروردین امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز هنرستان‌ها تخصیص یافت و میان استان‌ها توزیع شد، گفت: این اعتبار از محل فروش ۲ درصد عوارض گاز و بودجه سنواتی تجهیزات هنرستان‌ها تخصیص یافت. طی سال‌های اخیر به طور میانگین سالانه ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای این امر لحاظ می شد اما به یکباره طی یک سال به ۲۰۰ میلیارد تومان رسید و حاکی از اراده قوی در وزارت آموزش و پرورش برای تقویت هنرستان‌هاست.

وی اعلام کرد که مهرماه امسال بیش از ۶۰۰۰ هنرآموز برای تدریس در هنرستان‌ها وارد سیستم خواهند شد که عمدتا دوره یک ساله مهارت‌آموزی را در دانشگاه شهید رجایی طی کرده‌اند و یا در انتهای دوره هستند.

 

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه رشته‌های جدید هم ایجاد کردیم که با رویکرد توجه به رفع نیازهای ملی، کاهش نرخ بیکاری و همسو شدن با نیازهای بازار کار صورت گرفته و در هدایت تحصیلی موثر است، گفت: به زودی عناوین رشته‌های جدید مصوب شورای عالی آموزش و پرورش را اعلام خواهم کرد.

به گفته آذرکیش، هدف‌گذاری نرخ پوشش تحصیل در دوره فنی و حرفه‌ای و کار و دانش در قانون برنامه ششم توسعه ۵۰ درصد است. اکنون این نرخ ۳۶ درصد است و هدفگذاری امسال ما برای ورودی پایه دهم حدود ۴۴.۷۶ درصد است و امیدواریم در ۳ پایه این عدد از ۳۶ درصد بالاتر برود.