بایدها و نبایدهای تغذیه در روزهای گرم سال
گروه جامعه: یک متخصص طب سنتی به ارائه نکاتی در خصوص تغذیه سالم و جلوگیری از گرمازدگی در روزهای گرم سال پرداخت.ناصر رضاییپور، در خصوص تدابیر تندرستی در فصل تابستان گفت: در این فصل افراد دارای مزاج گرم و خشک، باید از مصرف خوردنیهای گرم و خشک، مانند غذاهای خیلیتند، شور یا شیرین پرهیز کنند. […]
این متخصص طب ایرانی افزود: غذاهایی مانند آشهای ساده، رقیق و با گوشت و حبوبات کم، با چاشنیهای کمیترش مانند آلو بخارا، دانه انار و غوره، میتوانند جایگزین مناسبی برای مواد غذایی یادشده باشند.
رضاییپور با اشاره به طبیعت سرد و تر کاهو، بیانکرد: کاهو، کاهنده حرارت و تعدیلکننده خشکی بدن است و تشنگی و التهاب ناشی از مواجهه با گرما را کاهشمیدهد و مصرف آن بههمراه سکنجبین نعناعی، یکی از بهترین راههای چیرگی بر تشنگی، التهاب و خشکی بدن در روزهای گرم تابستان است.وی اظهار کرد: مصرف شربتهای سکنجبین، لیمو، ریباس، انار، نارنج، تمر هندی، آب یا فالوده سکنجبینی هندوانه و فالوده سکنجبین خیار، در کنار خوردن میوههای تر و ترش و شیرین تابستانی و سبزیهایی همچون کدو و خیار در این فصل توصیهمیشود.
رضاییپور بیانکرد: مصرف گوشتهای زودگوار مانند ماهی قزلآلای تازه و کولی که با روغن کنجد پختهشدهباشد یا جوجه مرغ با چاشنیهای ترش، در این فصل و پرهیز از مصرف غذاهایی که منجر به یبوست میشوند با استفاده از ملینهایی مانند انجیر و آب کامل میوهها، یا شربت گل سرخ، بسیار مناسب است.
وی با اشاره به اینکه ورزش و فعالیتهای بدنی در تابستان موجب گرمای شدید میشوند، عنوانکرد: با توجه به اینکه فعالیتهای جسمی سبب تعریق و گرمای شدید میشود، بنابراین استراحت در ساعات گرم روز و ورزش و فعالیتهای بدنی خفیف در آغاز صبح توصیه ما به افراد است.رضاییپور در خصوص انجام حجامت و فصد کردن نیز تصریحکرد: توصیهمیشود در این فصل از هرگونه خونگیری و حجامت و فصد کردن بدون تجویز پزشک متخصص پرهیز شود.این متخصص طب ایرانی در آخر تاکید کرد: پوشیدن لباسهای خنک کتانی، پنبهای و نخی و پرهیز از پوشیدن البسه نایلونی در فصل تابستان یکی از نکاتی است که افراد باید به آن توجه کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰