واکسیناسیون عمومی به کجا رسید؟
گروه جامعه: کشور در آستانه ورود به پیک پنجم کروناست. این را هم آمار مرگ و میر امروز میگوید و هم آنکه رییس جمهور دستورات لازم برای جلوگیری از موج پنجم کرونا را صادر کرده است. شاید این مهمترین خبر در ارتباط با بیماری کروناست که امروز منتشر شده. رییس جمهور با بیان این که […]
رییس جمهور با بیان این که عملیات واکسیناسیون با حل مشکل واردات و گرفتن مجوز واکسن داخلی برای بازار مصرف سرعت میگیرد، تاکید کرد: وزارت بهداشت و درمان و قرارگاه عملیاتی همه توان خود را برای جلوگیری از موج پنجم به کار گیرند. بر اساس گزارش کمیته بهداشت و درمان در زمینه تامین واکسن خارجی با تشریح پیگیریها و اقدامات انجام شده با همکاری دیگر دستگاهها از جمله وزارت امور خارجه و بانک مرکزی، تاکید شد که بدلیل برخی مشکلات از جمله محدودیت در انتقال ارز و همچنین کمبود واکسن در بازارهای جهانی، تحویل واکسنهای خریداری شده از برخی کشورها و همچنین سبد بهداشت جهانی و مجموعه کوواکس با تاخیر مواجه شد و در نتیجه در روزهای اخیر شاهد وقفه در اجرای برنامه واکسیناسیون براساس سند ملی بودیم.
در این گزارش اعلام شد که با اقدامات و پیگیریهای انجام شده و رفع موانع، با ورود محمولههای جدید واکسن به کشور طی روزهای گذشته و تداوم این وضعیت در آینده، عملیات واکسیناسیون با اولویت تزریق دوز دوم کسانی که مرحله اول را انجام دادهاند و همچنین اولویتهای تعیین شده در سند ملی از سر گرفته شده و با ورود واکسن سهمیه کوواکس به کشور تاخیر در تزریق واکسن جبران خواهد شد.
کمیته بهداشت و درمان همچنین با اشاره به ثمر بخش بودن تلاشها برای تولید واکسن داخلی و ورود دو واکسن تولید داخل به بازار عمومی مصرف طی روزهای آینده، تاکید کرد که با اخذ مجوزهای لازم برای تزریق عمومی واکسن داخلی و سرعتگیری عملیات واکسیناسیون، دولت به عهد خود در واکسینه کردن جامعه هدف ۱۴ میلیون نفر در موعد مقرر تعیین شده تا پایان این دولت، عمل خواهد کرد.
علاوه بر این، میتوان به آمارهای مرگ و میر اعلامی از سوی وزارت بهداشت اشاره کرد. از دیروز تا امروز ۳ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۳۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۴۲ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۱۴۰ هزار و ۱۲۹ نفر رسید. متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۴ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۳ هزار و ۴۷۳ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون دو میلیون ۷۹۷ هزار و ۱۰۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سه هزار و ۲۲۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۲۲ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۴۹۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
یکی از مهمترین اخباری که امروز برای واکسیناسیون منتشر شد، خبر تزریق واکسن کرونا به رهبر انقلاب است. روز گذشته علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR از تزریق نوبت اول واکسن ایرانی کرونا به رهبر انقلاب در روزهای آینده خبر داد.
توصیههای مختلف درباره واکسیناسیون عمومی هم اخبار مورد توجه کاربران بود. در برخی از اخبار منتشر شده به مردم توصیه شد تا قبل از تماس مرکز بهداشت محل سکونت تان، هیچ مراجعه حضوری به مراکز نداشته باشید. در عین حال توجه داشته باشید که سایت Salamat.gov.ir برای ثبت نام گروههای سنی اعلام شده فعال است.
سعی کنید که با سالمندان به صورت علمی و شفاف درباره واکسن صحبت کنید و با زبان قابل فهم فواید واکسن را برایشان توضیح دهید. کسی را برای واکسیناسیون اجبار نکنید، بلکه با رضایت و توصیه درست، او را راهنمایی کنید.
همچنین حین مراجعه به مراکز بهداشتی حتما اصول بهداشتی را جدی بگیرید؛ یعنی تجمع نکنید و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید. عجله نکنید و اجازه دهید تا فرایند واکسیناسیون به درستی انجام شود. لباس گشاد و مناسب بپوشید تا واکسیناسیون به راحتی انجام شود. قبل از تزریق واکسن تمام سابقه پزشکی، حساسیت، بیماریهای همراه و… را به مراقب سلامت و پزشک مستقر در محل بازگو کنید. اگر توصیه کردند که واکسن نزنید، به حرف شان اعتماد کنید.
در خبر دیگری مدیر اجرایی طرح واکسن کوو ایران برکت در مصاحبهای گفت: اثر بخشی واکسن کوو برکت در ۴ هفته پس از تزریق به بالاترین میزان میرسد و این واکسن بیش از ۹۳ درصد اثربخشی دارد.
همچنین امروز خبری منتشر شد و طی آن دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت: محموله دو میلیونی واکسن کرونا که توسط جمعیت هلال احمر خریداری شده بود، صبح امروز (پنجشنبه) با تحویل یک میلیون واکسن دیگر در فرودگاه امام (ره) تکمیل شد.
در این رابطه مدیر اجرایی مطالعات بالینی واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) دستیابی به دانش تولید انبوه واکسن کووایران برکت در ایران را بسیار بااهمیت دانست و گفت: دانش تولید انبوه واکسن کرونا در کشور بومیسازی شد و کشورهای زیادی در پی گرفتن واکسنهای ایرانی هستند.سیدرضا مظهری روز پنج شنبه افزود: تولید انبوه واکسن نیاز به دانش مجزایی دارد که محققان ایرانی به آن دست یافتند و با بهره گیری از این دستاورد به تولید انبوه واکسن کوو ایران برکت شدند.
وی، تولید واکسن در مقیاس انبوه را موفقیت دیگری برای کشور دانست و اظهارداشت: اقدامات در زمینه بومی سازی فرایند تولید انبوه انجام شده است که این موضوع در آینده برای کشور بسیار راه گشا خواهد بود.در اخبار کرونایی امروز هم اعلام شد اطلاعات کسانی که نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند، در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده است و برای تزریق نوبت دوم با پیامک به آنها خبر داده میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰