همایش سرمایه گذاری صنعتی شهر شیشه در بندرعباس برگزار شد

هرمزگان/ کلمه نیوز- با حضور استاندار هرمزگان و معاون وزیر صمت، و رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان و جمعی از سرمایه گذاران و فعالین اقتصادی همایش سرمایه‌گذاری صنعتی شهر شیشه در بندرعباس برگزار شد.

رییس‌ سازمان صنعت معدن و تجارت استان هرمزگان در این همایش با بیان اینکه در شرایط کنونی برای برون رفت از شرایط اقتصادی حال حاضر راهی جز توجه به تولید و اشتغال با کمک بخش خصوصی نداریم به دلایل احداث شهر شیشه در هرمزگان اشاره کرد وگفت : وجود ذخایر مواد اولیه (آهک، نمک و …) در استان هرمزگان و نواحی مجاور، مجاورت با خلیج فارس و دسترسی به آبهای آزاد، نزدیکی به بنادر برای صادرات محصولات، فراهم بودن خطوط حمل و نقل جاده‌ای ریلی دریایی و هوایی در استان هرمزگان، نزدیکی به دریا به‌منظور تامین آب، نزدیکی به واحد های آب شیرین کن برای تامین آب و استفاده از پساب آن‌ها، نزدیکی به پالایشگاه های نفت، گاز و نزدیکی به خطوط لوله گاز و نزدیکی به نیروگاه‌های برق، از جمله مهمترین دلایل احداث شهر شیشه در هرمزگان است.

خلیل قاسمی افزود : پساب آب شیرین کن ها به‌عنوان منابع ارزشمند، می تواند در زمینه تامین مواد اولیه مورد نیاز پروژه ها دغدغه تامین مواد اولیه را کاهش می دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح طرح های قابل اجرا در شهر صنعتی شیشه پرداخت و گفت: شیشه فلوت، آینه های شیشه ای، شیشه خودرو، شیشه رفلکس، شیشه ضد گلوله، شیشه سکوریت (نشکن)، شیشه دوجداره، شیشه تزیینی و دکوراتیو، بلورجات و ظروف شیشه، کربنات سدیم و صابون و شوینده ها از جمله طرح های قابل اجرا در شهر صنعتی شیشه هرمزگان است.

رییس سازمان صمت هرمزگان گفت: شیشه های گرم شونده الکترونیکی، شیشه های ضد امواج، الکترومغناطیسی، شیشه های هوشمند ، سلول های خورشیدی، فیبرهای نوری، الیاف شیشه (فایبرگلاس) و ترانزیستورها و ریز پردازنده ها از جمله صنایع پیشرفته هایتک قابل اجرا در شهر صنعتی شیشه است.

قاسمی در ادامه به مشوق‌های سرمایه‌گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی هرمزگان اشاره کرد و گفت: کاهش بخش نقدی و افزایش تعداد اقساط و یا تخفیف حق بهره برداری از تاسیسات و امکانات زیربنایی برای ایثارگران، شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده فناوری، شرکت های تعاونی نخبگان، مخترعان و سرمایه‌گذاران خارجی، پرداخت حق بهره برداری از تاسیسات و امکانات زیر بنایی به صورت نقد و اقساط ، امکان بخشودگی بخشی از اقساط سررسید نشده حق بهره برداری واحد هایی که زودتر از موعد بهره‌برداری می‌رسند و عدم نیاز به دریافت مجوز های جداگانه از ادارات مختلف را از جمله این مشوق ها برشمرد.

وی همچنین پرداخت تسهیلات از ردیف اعتباری رونق تولید، پرداخت تسهیلات از ردیف بند الف، تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و مشوق های مفاد بند الف ماده ۳۹ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور در خصوص عدم دریافت مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ برای ورود ماشین‌آلات و تجهیزات خط تولید توسط واحدهای تولیدی صنعتی و معدنی مجازرا نیز به‌عنوان به مشوق‌های سرمایه‌گذاری در هرمزگان عنوان کرد.

خلیل قاسمی تاکید کرد: صدور ضمانت‌نامه صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک تا سقف ۵۰ میلیارد ریال، امکان خرید اجاره واحد کارگاهی، حمایت حداکثری به‌منظور آموزش واحدهای صنعتی در حوزه‌های مختلف مدیریتی، مهارتی، کارآفرینی و کارشناسی، برگزاری تورهای صنعتی برای بازدید و تعامل صنایع کشور با حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی استان، حمایت مالی از پایان‌نامه‌های دانشجویی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، حمایت و مشارکت در برگزاری فستیوال ها و رویدادهای استارتاپی، شناسایی و احساس نیازهای فناورانه رشته صنعت و خوشه‌های صنعتی برای کمک در راستای رفع آن‌ها با تخصیص حمایت‌های مالی، شناسایی واحدهای مستعد دانش بنیان به حمایت در راستای دانش بنیان شدن آن‌ها، حمایت های مادی و معنوی برای خدمات کلینیکی مورد نیاز صنایع کوچک و متوسط از جمله خدمات عارضه یابی پروژه‌های بهبود مشاوره های مالی و سرمایه‌گذاری بازاریابی و فروش ایمنی و بهداشت کار فناوری اطلاعات به کارگیری مشاوران متخصص با سابقه و حمایت مالی از صنایع برای بازدید و اخذ غرفه در نمایشگاه ملی و بین المللی از جمله مشوق های یادشده است.

رییس سازمان صمت هرمزگان در ادامه، صدور رایگان و در اسرع وقت مجوزهای احداث ساختمان و پایان کار توسط شرکت شهرکهای صنعتی، مستثنی بودن کلیه شهرک‌ها و نواحی صنعتی از قانون شهرداری ها،واگذاری اداری شهرک‌ها و نواحی صنعتی به صاحبان صنایع مستقر در آن ها، امکان بهره‌برداری از خدمات جانبی و ضروری از قبیل مرکز آتش نشانی، شعب بانک، دفاتر بیمه، رستوران، مسجد و غیره ، کاهش هزینه های سرمایه گذاری به دلیل استفاده از خدمات مشترک و سازماندهی شده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی مانند شبکه‌های آب و تلفن، گاز، معابر آسفالت، فضای سبز گسترده، تصفیه خانه فاضلاب و غیره و همچنین معافیت مالیاتی در مناطق برخوردار به مدت ۷ سال و در دیگر مناطق به مدت ۱۳ سال و به میزان ۱۰۰ درصد را از دیگر مشوق های سرمایه گذاری در شهرک‌های صنعتی استان هرمزگان برشمرد.

وی در پایان با بیان اینکه ذخایر سنگ نمک استان، هم‌اکنون بالغ بر ۴۴ میلیون تن است گفت : شهر صنعتی شیشه هرمزگان در زمینی به مساحت تقریبی یک هزار هکتار در شرق بندر خمیر و شمال غرب شهر بندرعباس احداث خواهد شد که عمده مواد اولیه مورد نیاز تولید شیشه، سنگ های آهک، نمک و همچنین پساب آب شیرین کن‌ها است.

شهر شیشه هرمزگان علاوه بر ایجاد اشتغال، از خروج مواد خام از استان جلوگیری می‌کند

استاندار هرمزگان از فراهم کردن بستر سرمایه گذاری در استان خبرداد و گفت: از سرمایه گذاران شهرهای صنعتی استان در حوزه های نرم افزاری و زیرساخت ها حمایت‌ می کنیم.

مهدی دوستی در همایش سرمایه گذاری شهر صنعتی شیشه هرمزگان اظهارکرد: توسعه صنعتی هرمزگان تاکنون متکی بر صنایع بزرگ مقیاسی بوده که حلقه‌های پایین دستی زنجیره ارزش افزوده در آن ها شکل نگرفته و علیرغم وجود این صنایع بزرگ، اشتغال قابل توجهی ایجاد نشده است.

وی بااشاره به عدم رشد مناسب صنایع کوچک و متوسط در استان افزود: نقش مردم در اقتصاد معلوم و مشخص نیست، بر همین مبنا و با توجه به سیاست دولت در خصوص استفاده از ظرفیت مردم در اقتصاد، بستر لازم برای فعالیت بنگاه‌های کوچک و متوسط با تعریف شهرهای صنعتی از جمله شهر شیشه فراهم شده است.

استاندار هرمزگان با تاکید بر نقش شهر صنعتی شیشه در جلوگیری از خروج مواد خام و ایجاد شغل در استان، افزود: در راستای اجرای سیاست دولت و براساس ظرفیت‌های هرمزگان شهرهای صنعتی را تعریف کرده‌ایم، یکی از این ظرفیت های مغفول زنجیره سیلیس، نمک و آهک بود که در استان منابع زیادی داریم و بر همین اساس شهر شیشه تعریف و برنامه ریزی برای احداث آن آغاز شد.

وی تصریح کرد: بر همین مبنا با تامین زیرساخت‌های مورد نیاز و تأمین بخشی از اعتبار مورد نیاز اجرای طرح، امروز نیز سرمایه گذاران این بخش را برای شرکت در همایش سرمایه گذاری و آشنایی با این شهر صنعتی دعوت کردیم تا بتوانیم کار احداث این شهر مهم را به زودی آغاز کنیم.

نماینده عالی دولت در هرمزگان گفت: شکل گیری شهر شیشه در هرمزگان با توجه به نزدیکی دریا، وجود زیرساخت‌های مورد نیاز صادراتی و ترانزیت کمک خواهد کرد سرمایه گذاران بتوانند فعالیت مناسب اقتصادی داشته باشند.

وی ادامه داد: برای فعالیت سرمایه گذاران در استان علاوه بر حمایت‌های زیرساختی، در حوزه های نرم افزاری از جمله گمرکات تخصصی نیز حمایت‌هایی خواهیم داشت.

بیش از ۱۸ هزار هکتار زمین صنعتی آماده واگذاری داریم

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هم اکنون بیش از ۱۸ هزار هکتار زمین صنعتی آماده واگذاری داریم.

معاون وزیر صمت، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز درهمایش سرمایه گذاری صنعتی شهر شیشه در بندرعباس گفت: امروز نیاز اصلی کشور افزایش اشتغال و رفع مشکلات معیشتی مردم است و این جز با ارتقای شاخص‌های تولید و همکاری بخش خصوصی و فعالان اقتصادی میسر نمی‌شود.

علی رسولیان، افزود: در استان هرمزگان واحدهای بزرگ صنعتی خوبی شکل گرفته است، منابع و ظرفیت‌های خوبی نیز وجود دارد و برای اینکه زنجیره خوبی ایجاد شود باید از ظرفیت‌های مناسب موجود هم استفاده بهینه شود.

وی بیان کرد: ترانزیت و حمل و نقل کالا در استان هرمزگان به راحتی انجام می‌شود و هزینه حمل و نقل در هرمزگان به حداقل می‌رسد که نکته بسیار بااهمیتی در حوزه صادرات است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۸۵ شهرک تخصصی در کشور وجود دارد گفت: شهرک‌های صنعتی الگوی جدید و موفقی است که دارد به سمت پیشرفت حرکت می‌کند و شهرک شیشه‌ای استان هرمزگان نیز جزو الگوهای خوب است.

رسولیان بیان کرد: تامین زیرساخت‌ها برای استقرار سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور هزینه زیادی را به خود اختصاص داده است که در این زمینه برای شهر شیشه‌ای حتما برنامه‌ای در قالب طرحی اقتصادی خواهیم داشت.

وی گفت: امروز اگر بخواهیم آب مورد نیاز صنعت را تامین کنیم در کشور با مشکلات جدی با توجه به خشکسالی مواجهیم، اما در استان هرمزگان این مشکل وجود ندارد و ما از محل پساب‌ها سعی داریم آب پایداری برای صنایع کشور ایجاد کنیم.

وی، ادامه داد: البته بر اساس قانون تامین زیر ساخت‌ها فقط وظیفه وزارت صمت نیست، باید دستگاه‌های خدماتی بر اساس قانون کار خود را نیز انجام دهند. برای کمک به دستگاه‌های خدمات رسان، برخی کارها را به صورت مشارکتی انجام می‌دهیم تا مشکلات حل شود. بیش از ۹۳ پست را با وزارت نیرو برای حل مشکل برق مشارکت کردیم که با تکمیل آن‌ها، نزدیک به ۴ هزار مگاوات برق در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان‌ها تولید می‌شود.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، گفت: حتما با اقساط بلند مدت تری نرخ ارائه خدمات را برای شرکت‌های توانمند فناور، نوآور و دانش بنیان در نظر خواهیم گرفت و مشوق‌های بیشتری برای فعالیت‌های اقتصادی آن‌ها فراهم خواهیم کرد.

رسولیان، افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ۸۵ محور حمایتی در حوزه‌هایی از جمله آموزش، شرکت در نمایشگاه‌ها، اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری و اقتصادی، تحقیق و توسعه، برندینگ، تبلیغات، ایجاد دفاتر تجاری در دیگر کشورها، تحقیق و توسعه، انتقال فناوری، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و دانشی شدن واحدهای صنعتی، حمایت‌های مناسبی را به‌عمل می‌آورد و تقریبا ۴۳درصد اشتغال صنعتی مربوط به صنایع کوچک و متوسط است.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۴۰ ناحیه صنعتی و ۵ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۵ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰ هزار و ۵۸ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۹ هزار و ۸۸۲ واحد صنعتی و سه هزار و ۲۷۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۹۸ هزار و ۵۹۵ نفر را در سراسر کشور فراهم؛کرده است.

گفتنی است، پروژه شهر شیشه در محدوده شهرستان بندرخمیر هرمزگان می‌تواند برای سه‌هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد کند.

انتهای پیام/

خبرنگار :شهین صادقی