درمان سینوزیت با روش‌های خانگی

گروه سلامت:عفونت سینوسی که به عنوان سینوزیت نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که با التهاب یا تورم بافت‌های پوشاننده سینوس‌ها مشخص می‌شود.بسیاری از افراد وجود دارند که به طور مداوم با مشکل سینوزیت دست و پنجه نرم می‌کنند. سینوزیت از جمله مشکلاتی است که می‌‎تواند به راحتی وضعیت زندگی فردی را تحت تاثیر قرار دهد […]

گروه سلامت:عفونت سینوسی که به عنوان سینوزیت نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که با التهاب یا تورم بافت‌های پوشاننده سینوس‌ها مشخص می‌شود.بسیاری از افراد وجود دارند که به طور مداوم با مشکل سینوزیت دست و پنجه نرم می‌کنند. سینوزیت از جمله مشکلاتی است که می‌‎تواند به راحتی وضعیت زندگی فردی را تحت تاثیر قرار دهد یا به سادگی وضعیتی را برای او به وجود آورد که فرد توانایی روزانه انجام کارهای معمولی خود را از دست بدهد.عفونت سینوسی که به عنوان سینوزیت نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که با التهاب یا تورم بافت‌های پوشاننده سینوس‌ها مشخص می‌شود.

سینوس‌های پارانازال چهار جفت حفره (فضا) هستند که در سر قرار دارند. این چهار حفره توسط کانال‌های باریکی به هم متصل می‌شوند. این کانال‌ها به عنوان زهکشی عمل می‌کنند که به تمیز نگه داشتن بینی و عاری از باکتری‌ها کمک می‌کند. عفونت سینوسی زمانی رخ می‌دهند که این کانال‌ها پر از مایع می‌شوند و مسیر را در بینی مسدود می‌کنند. هنگامی که مایع در این کانال‌ها جمع می‌شود، میکروب‌ها می‌توانند رشد کنند و باعث عفونت (سینوزیت باکتریایی) شوند.

چه چیزی باعث سینوزیت می‌شود؟
جدا از موارد فوق، برخی از علل اصلی عفونت سینوسی سرماخوردگی است که باعث التهاب و تورم سینو
س‌ها می‌شود که منجر به تجمع مخاط در داخل مجرای بینی می‌شود.

مشکلات سلامتی ناشی از سینوزیت
این عارضه می‌تواند منجر به خروپف، مشکل در تنفس به ویژه هنگام خواب یا دراز کشیدن، سردرد شدید و در موارد جدی این وضعیت نیز منجر به علائم شدید تب مغزی یا مننژیت شود.

علائم سینوزیت مزمن
علائمی که در پس ابتلا به سینوزیت شکل می‌‎گیرند علائمی هستند که در افراد مختلف می‌تواند انواع و شدت و ضعف متفاوتی نیز از خود نشان دهند. این علائم غالبا با شرایط زیر همراه هستند:
عطسه

علائمی که در پس ابتلا به سینوزیت شکل می‌‎گیرند علائمی هستند که در افراد مختلف می‌تواند انواع و شدت و ضعف متفاوتی نیز از خود نشان دهند. این علائم غالبا با شرایط زیر همراه هستند:
عطسه
خارش
خارش و سوزش بینی ، گلو و چشم‌ها
گرفتگی مخاطی بینی و گلو
 آبریزش بینی
سر درد
درد در قسمت گونه‌ها
شکل‌گیری ترشحات زرد در دهان
 تنفس سخت
درد دندان
 تب
کاهش بویایی و چشایی

عوارض سینوزیت مزمن
عوارضی که در صورت همراه نشدن سینوزیت در مراحل اولیه ممکن است به احتمال شدیدی برا بیمار حاصل شود ‎می‌تواند به شکل‎‌های زیر بروز پیدا کند.
پیدایش بیماری آسم در کنار ابتلا به سینوزت مزمن.
مننژیت که بر اثر حرکت عفونت به سمت مغز حاصل می‌شود.
مشکلات بینایی که در اثر گسترش عفونت و راه یابی آن به حفره چشم‌ها باعث کاهش بینایی و درد می‌شود. حتی در مواردی نابینایی فرد را با خود به همراه دارد.
آسیب عروقی در اطراف سینوس‌‎ها رگ‎‌هایی وجود دارند که به سادگی مستعد درگیری با عفونت هستند و باعث بروز سکته مغزی و آسیب‌‎های دیگر می‌شوند.
  عفونت گوش‌‎ها به طور شدید یا معمولی اما مکرر. ایجاد عفونت در سینوس‎‌ها به سادگی قابل انتقال به گوش‌‎ها نیز است.
حساسیت به چیزهای مختلفی به شکل آلرژی.

عوارضی که از آنها نام برده شد می‌توانید به سادگی برای هر فردی با عدم پیگیری سینوزیت و درمان اتفاق بیفتد، لذا پیشنهاد ما همیشه این است که با دیدن علائم اولیه سریعا به پزشک مراجعه کنید و به‌هیچ‌وجه از آنتی بیوتیک به صورت خودسرانه استفاده نکنید.
درمان‌های خانگی برای درمان طبیعی سینوزیت
سرکه سیب
سرکه سیب یک ماده شگفت انگیز است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. سرکه سیب که به نام ACV نیز شناخته می‌شود دارای خواص ضد باکتریایی است که به درمان علائم آنفلوآنزا مانند سرماخوردگی، سرفه، آلرژی و … کمک می‌کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک قاشق سرکه سیب را بردارید و آن را به شکل رقیق شده بنوشید (آن را با آب مخلوط کنید).

درمان با بخار
چه کسی نمی‌داند که بخار درمانی در مدیریت علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا چقدر می‌تواند موثر باشد؟ سعی کنید دوش آب گرم بگیرید یا از تکنیک تنفس با بخار برای کمک به باز شدن مجرای بینی استفاده کنید.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک کاسه بردارید و آن را با آب داغ پر کنید، حالا صورت و سر خود را با حوله بپوشانید و بخار داغ آن را استنشاق کنید، این کار فوراً مجرای بینی شما را باز می‌کند و در نتیجه از گرفتگی ناشی از سینوزیت تسکین می‌یابد.

زردچوبه
زردچوبه مهم‌ترین ادویه‌ای که می‌توانید به راحتی در آشپزخانه پیدا کنید سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است. زردچوبه در درمان علائم سینوسی موثرترین است. این ادویه همچنین دارای خواص ضد التهابی است که به تسکین علائم سینوزیت (سینوزیت) کمک می‌کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کمی زردچوبه به چای داغ اضافه کنید و آن را بنوشید. این کار به دفع مخاط انباشته شده در مجاری و در نتیجه باز شدن مجرای بینی کمک می‌کند.

روغن اوکالیپتوس
این اسانس برای مبارزه با سینوزیت عالی است و همچنین سلامت سیستم تنفسی را تقویت می‌کند، تنها کاری که باید انجام دهید این است که چند قطره روغن اکالیپتوس را در دستمال خود بریزید و آن را تنفس کنید، این کار فوراً گرفتگی بینی را برای شما تسکین می‌دهد. برای رسیدن به نتیجه بهتر روزانه از آن استفاده کنید.

فلفل تند
پودر فلفل قرمز یکی از موثرترین ادویه‌ها برای درمان سینوزیت در خانه است که اگر به درستی استفاده شود، می‌تواند راه‌های مسدود شده بینی را باز و سینوس‌ها را پاک کند، کافی است پودر فلفل قرمز را در یک فنجان آب (ترجیحا داغ) مخلوط کنید و خوب هم بزنید حالا روزی دو تا سه بار از این دمنوش بنوشید. اگر دوست داشتید مقداری عسل هم اضافه کنید.