دامداران دام آبستن را به کشتارگاه می‌فرستند

گروه اقتصادی: رئیس اتحادیه سراسری مرکزی دامداران گفت: دولت خوراک دولتی به دامداران نمی‌دهد و آنها به چند برابر قیمت از بازار آزاد خریداری می کنند، سایر نهاده‌ها هم به شدت گران شده و هزینه تولید را بالا برده است و نمی‌توانند با این و ضع تولید کنند.    به گزارش فارس، فرهاد اکبری رئیس […]

گروه اقتصادی: رئیس اتحادیه سراسری مرکزی دامداران گفت: دولت خوراک دولتی به دامداران نمی‌دهد و آنها به چند برابر قیمت از بازار آزاد خریداری می کنند، سایر نهاده‌ها هم به شدت گران شده و هزینه تولید را بالا برده است و نمی‌توانند با این و ضع تولید کنند.

 
 به گزارش فارس، فرهاد اکبری رئیس اتحادیه سراسری مرکزی دامداراندر پاسخ به اینکه برخی دامداران  اعتراضاتی را مطرح کرده‌اند، چه مشکلاتی دارند و خواسته‌شان چیست؟ گفت: همه نهاده‌ها گران شده از ۵ ماه پیش همه اقلام مصرفی خوراک دام و لبنیات افزایش پیدا کرده، اما قیمت شیرخام  را افزایش نداده‌اند و تولید برای دامدار به صرفه نیست.

وی افزود: نمی‌دانم چرا دولت روحانی این طور است و واقعیت را نمی‌پذیرد، درحالی که همه نهاده‌ها گران شده، مگر امکان پذیر است که تولید ادامه یابد، قیمت سبوس را از ۱۴۰۰ تومان به ۵۰۰۰ تومان رسانده‌اند، سایر خوراک دام نیز افزایش یافته و مسئولان فکر می‌کنند، علوفه مورد نیاز دامدار از بیابان به دست می‌آید، در حالی که برای همه آنها پول چند برابر پرداخت می‌شود.

دامداران دام آبستن را به کشتارگاه می‌فرستند
اکبری ادامه داد: به خاطر افزایش هزینه‌ها،‌کار به جایی رسیده که دامداران دام آبستن را به کشتارگاهها می‌فرستند و مجبورند. چون نمی توانند شکم دام را سیر کنند ۱۰۰ گاو اگر داشته باشی، باید ۴۰۰ میلیون در ماه باید برای خوراکش هزینه کنید.

رئیس اتحادیه سراسری مرکزی دامداران با بیان اینکه نرخ همه خوراک به تازگی افزایش یافته، گفت: هر سال کاه و کلش را کیلویی ۶۰۰ تومان و پارسال ۱۲۰۰ تومان  خریدیم و امسال در فصل کلش پیشاپیش پول می‌دادیم  و به نرخ ۲۵۰۰ تومان  هم نمی‌توانستیم تهیه کنیم و حتی قیمت به کیلویی ۴۰۰۰ تومان هم رسید.وی ادامه داد: قیمت جو به کیلویی ۸ هزار تومان رسیده است، اگر دام یک ساعت خوراکش دیر شود، آنقدر سر و صدا می‌کند که هیچ کس آنجا نمی تواند بماند، یک دامدار ۷۰۰ راس دام خود را دو ساله فروخته بدون اینکه پولی بگیرد.اکبری افزود: یونجه سیلو کیلویی ۲۵۰۰  تومان  خریداری می‌کنیم. کلش را از دزفول یک تریلی توانستم بیاورم، کیلویی ۲۸۰۰ تومان، ولی الان ۴۰۰۰ تومان هم پیدا نمی‌شود.

خواسته دامداران چیست؟
اکبری در پاسخ به اینکه خواسته دامداران چیست؟ گفت: تولیدات دامدار کارشناسی شود و به ازای قیمت تمام شده برای گوشت و شیر قیمت تعیین شود، حتی آنها دنبال سود نیز نیستند.وی در پاسخ به اینکه پاسخ دولت چیست؟ گفت: دولت فعلا قصدی به افزایش قیمت شیر دامدار ندارد، در حالی که قیمت لبنیات افزایش یافته است.
اکبری درپاسخ به اینکه قیمت تمام شده شیرخام چقدر است؟ گفت: اگر خوراک دام به قیمت دولتی باشد همان ۶۴۰۰ تومان است، اما دامداران دسترسی به نهاده دولتی ندارند و با نهاده آزاد کیلویی  قیمت تمام شده شیرخام ۱۲ هزار تومان می‌شود.

وی افزود: روغن ۲۰ لیتری دستگاه شیردوش در یک ماه ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافت، قیمت دارو و دستمزد کارگر و مکمل و غیره هم همین طور روزانه افزایش می‌یابد، مکمل ۶ هزار تومانی شده ۱۸ هزار تومان شده است.
وی گفت: با این هزینه های سرسام آوری که وجود دارد، شیرخام بستگی به چربی شیر به قیمت ۴۸۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

دامدار ۷۰ درصد نیاز خوراک دامداری را از بازار آزاد می خرد
اکبری رئیس اتحادیه سراسری مرکزی دامداران در پاسخ به این سوال که آیا خوراک دام دولتی از بازارگاه نمی توانید تامین کنید؟ نه خیر، در بهترین حا لت دامدار سنتی ۳۰ تا ۴۰ درصد می تواند خوراک به نرخ دولتی خریداری کند و بقیه را از بازار آزاد تهیه می‌کند.وی ادامه داد: دولت تصدی گری، نظارت و توزیع نهاده را خودش به دست گرفته که این سیاست اشتباهی است و به همین دلیل نهاده وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی به جای توزیع در بازارگاه از بازار آزاد سر در می‌آورد.